Живеем в Германия, омъжени от 6 години и с бебе на 1 годинка, бюджетът ни на месец е около 2300€, от които спестяваме около 800-1000€
Моят съпруг е голям скъперник (от моя гледна точка). Когато отиваме да напазаруваме за седмицата винаги в магазина съм предупреждение само най необходимото (като че ли ще изкупя целия магазин), ако ми трябва нещо, което не е толкова важно ми вдига скандал в магазина, а като се приберем скндалът е още по голям. Вчера стигнахме до огромен скандал заради 3 рамки за снимки, които исках да купя (на цена от 5€), бях наречена как ли не от неблагодарница до тъпа, грозна, дори и ми каза като не ми изнасяло да си вървя! Било правя сметки от 80€ за пазаруване всяка седмица (с тези цени е съвсем нормално според мен, хората които познаваме стигат дори и над 100€), а според него 40€ на седмица са съвсем достатъчни. Винаги когато сме се карали е било заради пари, ако си взема нещо ми прави скандал след това, ако е нещо за дома също, ако е нещо за детето, което не е храна или памперси също и нервите ми вече не издържат... Дори ми забрани да ходя на магазина с него
Стараем се да не стават скандали.