Съпругът скъперник, брака ни се разпада

• 16 100
  • 225
  •   1
Отговори
# 45
То направо не ми се и мисли, ако е къщата на сульо и въпросния сульо си живее най- нахално на нейн гръб и си къта неговите си парички, а на нея да ѝ държи сметка. Класика.
И все пак нормалното спестяване е 10% от месечния доход, ако успявате и повече без лишения - супер! Ама .. при месечен доход 2300€ за трима човека, единия от тях дете…  почти половината да се спестява е крайно неадекватно, пък за каквото ще да е.

# 46
Адекватно е до толкова да мизерстваш в чужбина, за да ремонтираш къщата на родителите си и да си купиш някое БМВ да се хвалиш в България.
И като не става, да обвиняваш жена ти, че си мухльо и не изкарваш повече.

Изненадва ли ви тази класика?

# 47
  • Швейцария
Ох, Королева, колко такива познавам тук...Мизерства, за да отиде лятото в БГ с БМВ да се фука. Тук не го кара, понеже няма пари за бензин. Типично балканско. Един съсед косовар паркираше пред блока Порше, но пазаруваше с него в Лидл. Сега го продаде, защото не може да си плаща лизинга. Имаме и още косовари, турци и т.н. На паркинга стоят Мерцедеси по на 10-15 години, но са Мерцедеси.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 10:52 от JennyBG

# 48
Никога не съм била добре с математиката, завършила съм езикова гимназия, но тук съм сериозно озадачена.
Доход - €2300
Спестени - €1000
Пазаруване за месеца - €320 ( 4*€80 )
Как с остатъка от €980 се покриват наем, сметки, гориво/транспортни разходи, дрехи, обувки, неща за детето,…. Няма нужда да изброявам.

# 49
  • София
Кара на кърма и дрешки от Лидл, които ги включват в сметките за супермаркет.
Или Алди, все тая.

# 50
Наемите в немско да не са €200 -300? Да навия ММ да се преместим там.

# 51
Наемите в немско да не са €200 -300? Да навия ММ да се преместим там.

В големите градове не са. В малките населени места и по-бедни региони има малки жилища за толкова. Но и заплащането е съответно.

# 52
Д не би мъжът спестява от своя €2300 доход €1000, а отделно авторката внася €900?

# 53
Съмнявам се авторката да се появи и да внесе яснота, ама няма и особено значение. Една от “ония” теми. Всяко чудо за три дни и после ‘Сичко е точно.

# 54
  • София
Точно така! Хем й харчи нейните пари, хем й вика! Сладурченце!

# 55
Може да не са под наем. Може да са в жилище от работодателя, обща къща с 5 циганина или в жилище от държавата. Иначе не излизат сметките.

Може да съм груба, но нали затова е темата. Да си свери часовника.

# 56
Струва ми се, че нейният часовник не работи. Трябва да се ремонтира първо, после да се свери 😉

# 57
Не мисля, че има значение колко е наема, от къде купуват дрехи и дали детето яде пюрета или кърма. Въпросът е съвсем друг. Този мъж е темерут, грубиян, не я уважава, обижда и тн. И това няма общо с колко им бил дохода, а с това какъв човек е той.

# 58
  • Швейцария
Авторката да каже колко наем плащат, че и на мен не ми излизат сметките. За храна и консумативи в Германия 400 евро ми се вижда нормално на месец за трима човека. От Алди и Лидл. Там сега поскъпнаха доста неща и 40 евро на седмица е нереално. Това е глад.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 11:22 от JennyBG

# 59
Не я уважава и я обижда, защото харчи! Как да няма общи с дохода?? Самата авторка казва, че това е проблемът.

Общи условия

Активация на акаунт