Съпругът скъперник, брака ни се разпада

• 16 099
  • 225
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Българин с етаж от мамини. Типичен.

# 31
Кога купихте къщата, като сте от 6 години в немско?
Да питам пак?
Това, че са в Германия, не ги прави заточеници. Имот се купува лесно, дори и през ваканцията. Wink

# 32
  • Швейцария
Понеже питаш дали има други като теб, ти отговарям. Аз. ММ е стиснат и винаги си е бил такъв. Българин е. Имаме доста добри доходи. Но e живял в БГ бедно и има някакви отклонения по тази тема. Дали работя или не няма никакво значение, той си мрънка винаги. Как се оправям? Просто не го отразявам. Случва се в магазина да ми дърпа неща от ръцете, аз дърпам обратно и се налагам. Купувам си каквото си искам, ягоди, боровинки, сьомга, швейцарски сирена, ядки (имам строг режим на хранене по здравословни причини)... Харчим 800 франка за храна за двама ни на месец. Той си недоволства, а аз просто не го слушам. Помрънка и млъкне. Няма да си хабя нервите заради неговите психични проблеми.
Но при теб проблемът не е, че е стиснат, а че те обижда. Ако не е за пари, ще намери нещо друго. Това не бих го търпяла. Помисли си добре дали този човек те обича и какво точно искаш от живота. От една страна го разбирам, че се притеснява за парите. В чужбина си сам и ако останеш без пари, няма кой да ти помогне. Направиш ли дългове, веднага те вписват в регистъра и не можеш да намериш нито жилище нито нищо. Но вярвам, че ти харчиш разумно. Ако не е така, е съвсем друг въпрос. Но каквото и да е, обидите и обвиненията са недопустими и никоя жена не трябва да ги търпи.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 09:50 от JennyBG

# 33
Много хубави неща са ти написали. Дано спестените пари да са на обща сметка. Не допускай да те обижда. Жилището в България на чие име е? Ако е само негово или на родителите му винаги искай фактура за ремонта и купените неща на името на двама ви.
Немски знаеш ли добре?

# 34
И 11 месеца ще живеете в лишения, за да може един месец в годината да сте в ремонтирана къща? Айде ако мислехте да се връщате в бг и да живеете за постоянно в тази къща, е друго. Тя на кого е тая къща? Да не е "наследство" от родителите? Или още по-лошо и те си живеят там, а рой "си има етаж"? И къде се спестяват тия пари, ти имаш ли достъп до тях? Ако решиш да го напуснеш, ще ти даде ли половината? Защото в момента май живеете с твоя доход, а неговия си го спестява, ама само той за неговата къща от мама.. и като добавим и грубото отношение, обиди и скандали, картинката става гротеска. Кажи какви опции имаш ако го напуснеш?

# 35
  • Варна
Щях да напиша всичко от предния пост. Имам кофти усещане и за парите, и за къщата.

# 36
Кога купихте къщата, като сте от 6 години в немско?
Да питам пак?
Това, че са в Германия, не ги прави заточеници. Имот се купува лесно, дори и през ваканцията. Wink
Чак лесно не се купува, но нагоре вече обясниха - ако къщата не е купе а, а е нечие бъдещо наследство, картинката става много различна.

# 37
С тия пари си е чиста мизерия. Ние за седмица пазаруване Св магазина под 130 евро не падаме. Това бебе какво яде? Да си намери по-хубаво работа. На тоя доход и ако наистина това успявате да спестите колко ви е квартирата?

# 38
  • Paris, France
Вие имате много различни разбирания за битовизмите и сте твърде нетолерантни един към друг за да останете успешно заедно. И у нас е подобно и много се дразня понякога като виждам какво купува мъжът ми, но не се виждам да се разкрещя.

Мъжът ти няма да се промени. Моят, примерно, събираше вестници, книги, кабели, компютри още като заживяхме заедно преди 20+ години. Още събира и нищо не хвърля 🌞. Негова си работа, но не ме дразни.

Крещи ти в Германия, в къщата с родителите ще е още по-зле.

На твое място бих отделила бюджета с троп по масата. Бих започнала да се оглеждам за детски градини и почасова работа, квартира. Ако сте до границата с Франция, във Франция детските градини са безплатни от 3г и са от 7.30 до 4.30ч, с възможност детето да остава до 18.30ч.

Има женски организации, които ще ти помогнат ако решиш да напуснеш убавеца.

Имай предвид, че приберете ли се в България си зависима от него ако искаш да излезеш извън граница с детето.

Ако не сте женени можеш да му кажеш, че не желаеш да живееш мизерен живот и да покажеш, че вече се оглеждаш и за други мъже.

# 39
Щом не можете да разговаряте нормално и да обсъждате нещата, щом вместо доводи чуваш обвинения и обиди, това е основният проблем. И къщата да я направите като картинка, и доходите да се качат на 10к, той пак ще иска той да взима решенията и да те контролира.
Лошо ли е при тази ситуация, ако бракът се разпада?

# 40
  • София
Ако бях в такава ситуация, бих започнала да планирам бъдещето си без него. Това включва отделяне на част от дохода ми, до който той да няма достъп, търсене на детска градина, работа, жилище. И постепенно, колкото и време да е нужно, ще постигна самостоятелност, за да не завися от човек, който не ме уважава и е скъперник.

# 41
  • София
😜 Една приятелка вече се раздели с мъжа си в подобна ситуация. Тя си е в България, той там в Германия нещо се труди, уж печели пари, но губи семейство.

# 42
Оффффф, аман от изкукали комплексари. Че то авторке, ако от 2300 спестявате 1000, и “оцелявате” 3 човека, а ти си с доход 900 - то реално ти и детето можете да оцелеете и без него.
Тоя идиот мъжа ти, със сигурност си опитвала де, ама няма ли начин да му обясниш, че се пестят “излишните” пари? Демек парите в горница, след като се покрият всички основни нужди - битови сметки, нормална и пълноценна храна,че даже и по някоя поне дребна придобивка за дома, необходимото облекло, ако има нужда, и по някоя нова играчка например за детето ?
Всеки човек си има цели и иска да спести за нещо, нормално е .. ама нека сме реалисти и спестяванията отговарят на доходите ни. Ако има от къде - ще се пести, ако няма - ще се оцелява. Вместо да ви обрича на мизерия, да намери начин да печели повече пари или да си трае и да се надява на по- добри времена. То и на мен ми се иска ся да си купим огромна, луксозна вила 🤪 ама.. дай да спрем да ядем, че да съберем пари за нея. Потрес.
Щом не можеш да му го обясниш и от дума не разбира, не може да се води адекватен диалог с него- следващия път като започне да те обижда.. ами нападай и ти, пък каквото ще да става. Стига си си трайкала, че само ще става по- зле. След като тоя хубостник не умее да се държи нормално и създава напрежение… ами ти ескалирай напрежението и виж какво ще стане. Главните варианти са общо взето два - или ще се разделите, или мухльото дето от добро не разбира, ще разбере от лошо и нещо ще се подобри.
То със сегашното положение и без това не се живее, ако не ти е жал за теб достатъчно, сигурна съм поне, че за детето ти е жал. Не заслужава да бъде лишавано, заради маниакалната пестеливост на баща му.

# 43
Много ме притеснява, че авторката не казва нищо за собствеността на къщата.

ако от 2300 спестявате 1000, и “оцелявате” 3 човека, а ти си с доход 900 - то реално ти и детето можете да оцелеете и без него
Точно. И ако случаят с къщата се окаже такъв, какъвто си го мислим повечето тук, то при тези цифри излиза, че авторката вкарва 900, а мъжът 400, останалото си го прибира. Ама авторката не потвърждава...

# 44
А аз бих искала да попитам, имате ли някаква цел колко трябва да спестите, за да си направите ремонта? 5, 10, 20 хиляди? Колко ви остава още? 2 години по 1000€ са 24 хиляди евро, предполагам вече спестени?

Отношението му иначе звучи неприемливо, но понеже осъзнавам, че това е едната страна на нещата се чудя дали има още нещо, за което не си споменала? Трудно ми е да си представя, че преди не е бил такъв, а последните 2-3 години само, ако правилно съм разбрала.

Общи условия

Активация на акаунт