Дългото чакане след трансфер - Тема 70

• 77 885
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, ходих днес на преглед..... Не се  видя пулс на нито един от ембрионите. Направо не знам къде се намирам. В 7 г.с. съм. В понеделник пак ще отида да погледне, но май шансовете са ми нищожни. Прегледа беше в вагинален ехограф. От два стола ще остана на земята...
Само не отписвай нещата като мен, моля те!!!!!
Иди ако можеш още днес дори, на съвсем различен лекар, с по- нова апаратура!  Че даже и на 3- ти лекар и преглед. Изобщо, нищо не е приключило, докато не ти го потвърдят поне от 2-3 независими места. И даже изчакай още 1-2 седмици.
Стискам палци да минеш през  моята история и ти ( как от кухо яйце, става след 2 дни ембрион със сърчице, но при друг лекар) . Не се отчайвай още! 

# 136
  • София/Севлиево
Рени, ако имаш възможност иди още днес на втори преглед.На предишните видя ли се пулс или не.Може още да е рано,особено ако преди не се е видял,не отписвай опита.

# 137
Момичета, златни сте със съветите и препоръките, които давате и на моменти съжелявам че не съм се вслушала!!! Четох много мнения за или против връщането на работа след ЕТ, но реших да си остана вкъщи първата седмица....е какво да ви кажа днес е трети ден и вече се чудя за какъв проблем да се хвана: За кафето, за лежането, за болки, за някакъв дискомфорт, направо се побърках. Преди малко пък при кихане такава остра болка получих ниско в корема, че имах чувството, че някой ми изтръгна незакрепилите се още амбриончета, което няма как да стане на 3-ти ден...... Нали?!...Чета книги не помага, гледам филми минимален ефект, параноята е ужасна, от понеделник на работа!!!! В къщи е по зле, на работа поне не остава време да се мислят нещата!

# 138
Хора, как се справяте с лошия резултат? Аз нещо не успявам. Още не съм пуснала кръвния, но вече не мога да се движа от безсилие и знам резултата. Изплаках си очите, всичко ме боли, не мога да стана от леглото и не ми се живее. Не знам как за събера сили утре за още едно бодене и още едно разочарование. След колко време минава този период?

# 139
Хора, как се справяте с лошия резултат? Аз нещо не успявам. Още не съм пуснала кръвния, но вече не мога да се движа от безсилие и знам резултата. Изплаках си очите, всичко ме боли, не мога да стана от леглото и не ми се живее. Не знам как за събера сили утре за още едно бодене и още едно разочарование. След колко време минава този период?
Не знам кой поред опит ти е, но ние опитваме 10 години вече и всеки път е едно и също след отрицателен резултат. Първите няколко дена се чувствам по същия начин както си го описала, после тръгвам на работа, слагам фалшивата усмивка и се заравям в работа, от време на време си поплаквам скришно, но и започвам да мисля какво ще правим от тук на сетне, какво ще променим за да се получат нещата, някак надеждата не умира. Лошото е, че сме заобиколени от лоши хора, които се възползват от болното ми място и ако искат да ме засегнат удрят там..Много е тежко знам, преди месец приключи неуспешно поредния ми опит, всеки път вярвам, че е за последно, че сега ще стане, разглеждам бебешки колички и други такива докато чакам да мине времето до теста защото ми става едно такова хубаво пък нали трябва да сме позитивни и спокойни, но не било писано и този път. Още ме боли, но търся начин да намерим решение на проблема ни, ще говоря с док другата седмица да каже според него защо се случи така и какво предлага за да продължим, ако той не може да ми помогне ще търся друг, но няма да се предам...

# 140
kremy82, дават ли ви час след неуспешен опит? Аз съм в Тутракан и е много трудно с часовете. Трябва и да ми кажат по каква схема да намалявам кортикостероидите, защото не се спират рязко, въпреки че не ми е чужда мисълта да изгълтам цялата опаковка наведнъж и да се приключа. Мисля и да напусна работа, да замина някъде, да се разведа... не знам. Нещо да направя различно, но нямам сили за следващо разочарование. Много боли.

# 141
Милите момичета.... Силни прегръдки!  Как да ви кажа да сте оптимисти като толкова много сте се борили с години... И сигурно ще прозвучи изкуствено и дори излишно. Сега имате нужда от изключителна подкрепа!  Поне от семейството и половинката.... Моля, сменете докторите си. Мисля, че там ще е ключът към успеха. Сигурно и през това сте минали и пак същото.... Не си губете ценното житейско време за чакане ( за клиники, които май вече само славата им стои,а не и резултатите)  за записване на часове, за надежди, за експерименти...  Има някъде проблем и той чака да бъде открит, не е неустановен стерилитет. Каквото и да ви кажа, ще е недостатъчно..  Иска ми се всеки да мине през успешен опит, да му се сбъднат мечтите за детенце и да се радва на своите най- желани и чакани дечица.
Ако трябва, починете си и променете нещо в живота си... Не може постоянни опити с това тяло. Може би имате нужда от почивка от лекарства... Не знам и аз какво да кажа, поне малко да се почувствате подкрепени...

# 142
tella, още си млада и ще имаш други възможности. Веднъж четох, че децата избират родителите си (някъде там...горе...). Твоите още не са получили шанс да избират, но ще настъпи този ден и тогава слънцето ще изгрее с щастливи лъчи, защото тестът ще е положителен. Приеми го, като изпитание, което трябва да пребориш. Не се отказвай и не се самонаказвай - така само ще изпаднеш в бездънна дупка. Всички в тази тема минаваме или сме минали по този път - на неуспеха, сълзите, отчаянието и безизходицата. Изтупай се, изправи се, вдигни глава и смело напред, момиче ! Сбъдни мечтата си !

# 143
kremy82, дават ли ви час след неуспешен опит? Аз съм в Тутракан и е много трудно с часовете. Трябва и да ми кажат по каква схема да намалявам кортикостероидите, защото не се спират рязко, въпреки че не ми е чужда мисълта да изгълтам цялата опаковка наведнъж и да се приключа. Мисля и да напусна работа, да замина някъде, да се разведа... не знам. Нещо да направя различно, но нямам сили за следващо разочарование. Много боли.
С какъв фактор сте мила?

# 144
  • София/Севлиево
Аз се оправям със стабилен рев.При мен се случи по-лошото от отрицателния резултат-забременях и след 1-вия,и след 2-рия опит,и двата пъти загубих бебетата в началото на 3-ти месец.Това боли много повече от неуспешния опит(третия ми беше такъв).Не съм оставила нещата на произвола,постоянно чета,правя си изследвания,но така и не открихме причина за загубите.Но гледам напред,убедена съм ,че следващият ми опит ще е успешен,само да успея да стигна до него.

# 145
Днес събрах смелост да си направя и кръвния тест, за да мога официално да се обадя в клиниката. Резултат 1.2
Яд ме е, че след като ми взеха кръв, по едно време в мен пак се зароди надеждата, че може да е имало грешка вчера, но ето, че няма грешка.

# 146
Здравейте момичета ! Следя ви отдавна , но досега не съм писала в тази тема.
Днес ми е 8 ден след ЗЕТ на 3дневни и тъй като прокървих сутринта , направихме кръвен тест , резултата е чхг 74 . Казаха ми , че това е висок резултат за 8 ден, продължавам с лекарствата, биха ми прогестерон и ще повтарям теста другата седмица! За 6 години имам 4 стимулации и 4 трснсфера и никога не ми се е случвало да видя кръв преди да спра лекарствата след отрицателен тест! Сега какво стана незнам..... имам и болки като при цикъл, на някой случвало ли му се е подобно нещо? Това ми е първия положителен резултат,но не знам какво да очаквам с това кървене....

# 147
Клео, след първият ми трансфер имах зацапване, което започна на 10 ден и продължи 3-4 дни. Ту намаляше, ту се засилваше, накрая спря.
Оказа се имплантационно и тестът ми беше положителен, на 12 ден чхг беше 227.
Минев ми каза да спра фраксито и аспирина до три чисти дни и после да ги включа пак.

Желая ти успех, дано нещата са наред и ще те чакаме с трицифрен резултат скоро Hug

# 148
Жана, благодаря , че се включи ! Дано и при мен да е имплантационно.....

# 149
И Дуфастон 3х2 + Утрогестан 3х2. От тях ще спре кървенето.
След 10 дни ги намаляваш до обичайната ти доза.

Общи условия

Активация на акаунт