Роднини на гости!

• 33 536
  • 587
  •   1
Отговори
# 150
Тя само иска да разбере дали и на нас ще ни е кофти в такава ситуация. Ми кофти е, особено когато е сестра на мъжа ти, а не твоята мила сестричка. 
Да си призная, дори Говендър Мой да е, в един момент ще избръмча. Не за друго, а защото двамата имаме съвършено различни начини на живот, организиране на домакинството, отношение към дома, битовизмите и т.н. Та, в първите 2-3-4-5 дни ще му се радвам и ще пърхам около него. На 6-я ще търся тигана и ще обмислям алибито си.

# 151
  • Down south
И аз в отбора на изродите. Дори и моята сестра да е, ще откача.
Никакво търпение и закаляване, тц-тц-тц Sunglasses
Ако имам гости за две седмици ще подскачам,  като пуканка от щастие. Ама, де тоя късмет, моите идват поне за месец . Свикнала съм,  не ми пречат. Сложно е първите дни, докато посвикнем, след това става значително по-лесно.  

# 152
  • София
Авторката си би дузпата, а ми се щеше да я питам:
- за всичките години, в които е с мъжа си, ходила ли е на гости на сестрата и къде е отсядала?
- ако собствената ѝ сестра беше, вместо "чуждата", пак ли така нямаше да я диша?
- има ли въобще брат или сестра?

# 153
Здравейте,
Темата е провокирана от роднини(сестра+2 деца) на ММ, които са ни на гости за 15 дни.
Апартамента е в частичен ремонт и не разполагаме с всичките му стаи.
Та раздразнението ми идва от факта, че освен, че са на гости си канят и други хора на гости.
Това не се случва за първи път с разликата, че сега съм бременна.
Опитвам се да разбера аз ли съм прекалено докачлива или наистина не е нормално.
За варианта да го кажа на ММ няма нужда някой да ме подсеща.
Въпроса ми е принципен.
Не, не си прекалено докачлива. И да си, имаш си оправдание - бременна си.

Винаги съм се чудила защо темите за свекърви са толкова активни, а няма тема за зълвите.

# 154
Здравейте,
Темата е провокирана от роднини(сестра+2 деца) на ММ, които са ни на гости за 15 дни.
Апартамента е в частичен ремонт и не разполагаме с всичките му стаи.
Та раздразнението ми идва от факта, че освен, че са на гости си канят и други хора на гости.
Това не се случва за първи път с разликата, че сега съм бременна.
Опитвам се да разбера аз ли съм прекалено докачлива или наистина не е нормално.
За варианта да го кажа на ММ няма нужда някой да ме подсеща.
Въпроса ми е принципен.
Не, не си прекалено докачлива. И да си, имаш си оправдание - бременна си.

Винаги съм се чудила защо темите за свекърви са толкова активни, а няма тема за зълвите.
Щото зълвите са на гости за максимум две седмици, а при свекървите сте се натресли да живеете постоянно. И май имаше някъде такава тема.

# 155
АбсурТ, цялата ситуация е малко по-крайна и не опира до виждането на брата и сестрата. Те са израснали заедно,  обичат се, липсват си, ОК, ясно, но момента не е подходящ и това би следвало да се подразбира. Авторката хем е в ремонт (което е тежко житейско положение) и не разполага с целия си дом, хем е бременна, хем работи. Това са 3 сериозни точки, които предполагат, че този период не е най-удачния за обичайното братско-сестринско гостуване в точно този формат. За този конкретен момент можеше да се разберат наистина да са на мотел/хотел/при родители и всяка свободна минута да си се виждат брата и сестрата, ако ще и по цяла вечер до 12-1 да са заедно. Аз напълно я разбирам - много е тегаво да се прибираш в неремонтирана къща изморен след работа (казвам го, защото при мен е така от 1 година насам), със сигурност е тегаво да си бременна и да работиш по цял ден и да се прибираш в неремонтиран апартамент. Ама да си бременна, да работиш по цял ден и да се прибираш в апартамент в ремонт като дори в спалнята ти има гости + гости на гостите е много вече.

За цял един живот 1-2 години (докато са налице ремонт и бременност, и евентуално, когато бебето е още малко) да се виждат в по-различен формат (пак да са заедно, не да се забравят, но просто не толкова натрапчиво) не е края на света и кой знае каква жертва, напротив, съобразителност е.

Между другото, ОК, да си бременна не те прави светая мъченица, ама пикае ти се често, гади ти се, повръщаш, малко по-бързо се изморяваш, всичко ти мирише на лошо... дето се вика само това, че се редува с още 5 човека за банята е тегаво и далеч не е същото като да не е бременна. За времето, в което са заедно, едва ли това гостуване се случва за пръв път, просто сега й идва в повече.

# 156
  • София
Сестра ми живеят в съседния апартамент и пак се разбираме предварително дали е удобно да пием заедно кафе, а гледаме и да е навън, за да не сме наврени сред битовизмите. Едната ми племенница живее от години в чужбина. Дъщерите ми й гостуват през лятото за 2-3 седмици, но след нейна покана, по време на отпуската й и става дума за несемейни момичета (и тя, и те). Т.е.не ангажират други хора по време на гостуването. Когато след време някоя или всички имат свои семейства, гостуванията няма да са в този формат. Ще са подобно на нашите със семействата на мои братовчеди от други градове или държави. Гостуващият отсяда в хотел за времето на гостуването, а с домакина се вижда дори и всеки ден, вкл.в домашна обстановка, но без съпътстващото чистене, пране, обгрижване, влизане в личното пространство и т.н. Това с нищо не наврежда на близостта ни.

# 157
  • София
Как можеш да бъдеш сигурна, че децата ти ще повторят твоя "формат" newsm78
Всеки човек си е отделна вселена.

# 158
  • Русе
Аз останах с впечатление, че авторката по-скоро се нерви на гостите на зълвата а е на нея самата  newsm78
Смятам, че в прав текст може да се помоли тия гостувания да са през деня когато аторката е на работа.
Предлагам също за следващата година да са обсъдили предварително с мъжа си това гостуване за да няма излишни нерви.

Лично аз бих изтърпяла който и да е от двамата ни братя да ни гостуват за две седмици. Ама ничия прислужница не бих била.  Naughty
Майка ми се прибира утре в БГ за две седмици и направо виждам как ММ пуска тема как да се отърве от нея, и съда да го оправдае  Mr. Green  Joy. Хич не я обича но тържествено съм му обещала, че тя за последно ще отседне у дома.

# 159
  • София
Как можеш да бъдеш сигурна, че децата ти ще повторят твоя "формат" newsm78
Всеки човек си е отделна вселена.

Защото сме го коментирали, предвид възрастта на момичетата и вече прилагат модела, защото другата племенница се сгоди преди 2 г.и откакто живее с годеника си - не са оставали у тях с преспиване. Преди това преспиваха при нея понякога (в един град сме, но в далечни квартали). Едно е гостуване на близък, а друго е натрапване на половинката му.

# 160
  • Варна
И няколко дни са им много Joy Без значение дали мои или на мъжа ми. И двамата от много години сме се отделили от семействата и когато сме за повече от 3 дни с тях и почваме да не издържаме. Както при неговата рода, така и при моята Simple Smile Обичаме си ги, ама за 2-3 дни на гостуване, че да не си омръзваме Wink

# 161
  • София

Защото сме го коментирали, предвид възрастта на момичетата и вече прилагат модела, защото другата племенница се сгоди преди 2 г.и откакто живее с годеника си - не са оставали у тях с преспиване. Преди това преспиваха при нея понякога (в един град сме, но в далечни квартали). Едно е гостуване на близък, а друго е натрапване на половинката му.

Е, какво общо има гостуването в един град с гостуването веднъж годишно от/в друга държава?
Ми, разбира се, че няма да виснат при нея и годеника ѝ да им светят, като могат да си викнат едно такси и да си се приберат вкъщи.

От друга страна- когато гостувайки на брат/сестра с теб е и половинката ти, неговите чувства и настройката му също е важна.
Социофилът е и приемащ гости, и гостуващ- с всичките неудобства и в двата случая.

# 162
Искам да поясня, че под квалификацията "действие на социопат" имах пред вид изказаният/предложен модел: ако влезна у нас и мъжът ми е поканил човек без да ме пита, с пръст посочвам врата на момента, вдигам скандал, свалям си дрехите, оставам по гащи и друго не ме интересува. Не ми се рови да видя точно колко драматично беше описанието. А не да не обичаш гости, да те натоварват и тн. Второто е въпрос на характер и светоглед. Но първото, това не е нормално поведение на здрав психически възрастен човек.

# 163
  • Варна
Ох бе, Елена, как ме разсмя. Представих си цветно как побесняла жена се връща скапана от работа, вижда къщата пълна с роднини и гости и в някакво изстъпление започва да се съблича, оставайки по гащи пред тях. Вярвам, че даже няма да е нужно да им посочва вратата, те сами ще изчезнат на бегом, че даже ще се блъскат за да уцелят вратата и да избягат от лудата домакиня.

# 164
Ох бе, Елена, как ме разсмя. Представих си цветно как побесняла жена се връща скапана от работа, вижда къщата пълна с роднини и гости и в някакво изстъпление започва да се съблича, оставайки по гащи пред тях. Вярвам, че даже няма да е нужно да им посочва вратата, те сами ще изчезнат на бегом, че даже ще се блъскат за да уцелят вратата и да избягат от лудата домакиня.
Joy Joy Joy
И аз така си го представих със съпровода на "Калинка Мая". Grinning Докато размята дрехи и чорапи.

Общи условия

Активация на акаунт