Роднини на гости!

• 33 435
  • 587
  •   1
Отговори
# 90
Никакви поколения не са расли у нас, още повече в една стая. Даже си имах отделна стая от брат ми.

# 91
Никакви поколения не са расли у нас, още повече в една стая. Даже си имах отделна стая от брат ми.
А гостите къде са спели?

кое налага 15-дневното пребиваване в един апартамент,
Е как, спестяването от хотел за поне двама възрастни, пардон, братско-сестринската обич.

# 92
  • София
Някои хора непрекъснато повтарят, че е нормално брат и сестра, които се виждат веднъж годишно да искат да са заедно непрекъснато. Та по тоя повод ми идват на ума някои въпроси:
1. През тези 2 седмици благоверният съпруг в отпуск ли е, за да се гледат със сестра си в очите по цял ден? Ако ходи на работа, значи се виждат само вечер и биха могли да идват често на вечеря и да остават  и до по-късно, за да си бъбрят на масата. Иначе през деня, когато всеки е на работа, могат да си канят свои гости там, където са отседнали.
2. Ако мъжът на авторката толкова иска да бъде непрекъснато до сестра си, когато тя си е дошла, какво пречи да се премести той там, където са отседнали, пък бременната му жена да ходи да се вижда с тях, когато на нея й е приятно, а не по задължение всеки ден? Така винаги, когато общува с тези роднини ще й бъде добре и няма да ги намрази в един момент.
3. Апартаментът е на мъжа, авторката няма права да се разпорежда там, както се подчерта вече, но пък в никой случай не е длъжна да е камериерка, готвачка, сервитьорка на някой, който е дошъл в дома на мъжа й.
И аз не разбрах дали съпругът все пак си е направил труда да обсъди с жена си идването на гостите, или я е поставил пред свършен факт?

1. Братът и жена му са на работа.
2. Сестрата е с мъжа си и 2 деца. Което за всеки непредубеден човек означава, че няма как да се виждат вечер само по ресторантите, докато на децата им се приспи.
3. Най- нормалното е, да се видят на маса и да си поприказват на спокойствие, когато децата легнат.
4. Факт е че са на работа домакините, а и думите на авторката го потвърдиха- гостите се хранят навън и никой не се налага нито да им готви, нито да им мие чиниите.
5. Жената е бременна, не е болна, но пък е силно недоволна. Би трябвало да е от себе си недоволна, след като е мълчала, когато са се уговаряли за гостуването. Но, къде по- лесно е да се изплаче тук, където да я насъскате и срещу мъжа ѝ, и срещу сестра му, и да я изкарате мъченица.

6. Давайте репликата " Бягай с 200" и да си легнете с чувство за изпълнен дълг. Joy

# 93
Ами къде, зависи от броя гости. Ако е идвал само чичо ми, аз и брат ми в една стая временно, той в другата. Ако дойдат някакви други повече гости, аз и брат ми обикновено заминавахме в баба ми за 2-3 дни, колкото е там, остават две детски стаи с по 2 легла всяка. И походно туристическо легло имахме, едно паянтово метално с брезент, то май още се пази. Върху него пък се слагаха родопски одеала, малко да се омекоти.

# 94
Не става дума за насъскване, АбсурТ. Има хора, на които подобни гостувания са приятни и хора, на които са им крайно некомфортни. Няма нужда тези от единия вид да оплюват другите и обратно. Как ѝ е комфортно на авторката, тя сама ще си прецени. Едва ли ще ѝ помогне с нещо фактът, че подобно гостуване при мен е съвършено невъзможно. Не зная как бих реагирала в нейната ситуация по простата причина, че е абсолютно невъзможно да изпадна в таква. На никой, който ме познава, няма да му дойде на ум настаняване у нас или аз да се настаня у някого дори за един ден.

# 95
Но най-вече, в тази хубава петъчна вечер, изведнъж бих се сетила, че този уикенд съм на "тиймбилдинг" в прекрасен спа хотел в покрайнините на града (финансиран изцяло от спестяванията на мъжа ми за нова ски екипировка) и бих изказала невероятна радост, че ще ми гледат детето докато ме няма Simple Smile. Няма как, неудобно е, колегите ме чакат, презентация ще правя, ще ми влезнат в положението. Ох, колко жалко, че няма да се видим като хората в следващите дни.

Самоцитирам се, защото се сетих нещо пак така внезапно, за следващата седмица. По закона на Мърфи, точно сега майка ми взела, че се сетила, че има нужда да и помагам да ушие едни спални комплекти за бебето. Ама тя, нали я знаете каква е, след работа ще се налага да и вися на главата, да не обърка нещо, че платът не беше никак евтин, а и искам определен модел. Та, много неудобно, но то веднъж като съм там на другия край на града, направо там ще остана да спя докато не приключим с шиенето. А с нейната древна машина, то и ако се счупи. Абе, най-добре, никой да не разчита на мене да съм тука, конфузно, ама нали, така като се натрупа всичко наведнъж. Айде и да си прекарате много весело! Ще звънкам да видя от време на време как сте.

В петък се прибирам с най-луксозните чаршафи за бебе, които заплата на мъжа ми може да купи Simple Smile

# 96
  • София
АбсурТ, обичта не е задължително гледане в очите 24/7. Междувременно, Ън зададе едни много уместен въпрос. Братът, след като има такава огромна потребност да не се разделя със сестра си дори за час, докато тя е в България, взел ли си е отпуск, за да общува пълноценно с нея? В противен случай се получава, че се виждат само вечер и после заспиват. Ако е така, кое налага 15-дневното пребиваване в един апартамент, в който се засичат само докато вечерят, не става ясно.

Уиш, никой не се гледа в очите 24 часа.
Братът е на работа целия ден и " се гледат" вечерта.
С 2 деца, няма как да се " гледат" въобще, ако са на хотел.
А, да, могат да излезнат до кварталното кафене набързо да отбият номера и кой- откъдето е.
Само че, има хора, които като не са се виждали цяла година, просто имат нужда да прекарат по 2- 3 часа вечер заедно едни 15 дни.
Въпросът ти, кое налага пребиваването им в апартамента, не го разбирам- ако нямаха деца, бих, може би донякъде, ако снахата е темерут, но те ги имат и са с тях.

Всъщност, както и в предишната тема, е ясно че няма как да сближим вижданията си- който няма брат или сестра, няма как да го разбере. Peace

# 97
Говорим като хора, които имат братя и сестри.
И е тъпо да определяш сестрата като използвачка.
Дали пък, установила се навън, щом си е позволила да има семейство и 2 деца, няма да има пари за един скапан хотел в България?
Много вълци- единаци се навъдихте, да се чуди човек къде сте расли и кой ви е лишил от най- нормалните чувства на обич и емпатия към най- близките ви? newsm78
А аз се чудя защо всеки път като се появи подобна тема, и тези, които не сме расли 3 поколения в една стая, сме социопати. Това, че някои хора не е имало кой да ги научи на уважение към чуждото спокойствие, не значи, че е ок.
А финансовия въпрос не ми се ще да го поставям, въпреки че си е важен. Но за мен основното е да уважавам човека и личното му пространство. Ако това ме прави социопат - амк всъщност може би не е чак толкова зле.
Съгласна. И самата мисъл, че някой ми ползва банята и тоалетната половин месец и трябва да чистя след него, ама аз съм доста гнуслива. Пък и да ми се вдига врява...нямам брат или сестра, ама това не е критерии. Аз бих ги пратила на хотел и да ги поканя на вечеря няколко пъти или пък да излезем заедно. Да не забравяме, че авторката е бременна, апартаментът в ремонт- това е предпоставка за нерви и напрежение. Просто някои хора не си пият хапчето за усещане. В нашето семейство си има правила-на гости само след покана и предупреждение поне седмица предварително.

# 98
нямам брат или сестра, ама това не е критерии.

А не бе, хич не е. Аз имам само един брат и ми е най-близкия човек на света. Анатема, но да, близък ми е по различен и по-особен начин даже и от мъжа ми. В смисъл, излезнали сме от една утроба. А и все пак, достатъчно е възпитан, за да не ми осере тоалетната... или дори да я осере, де да знам, всичко се случва, да ме чака аз или мъжа ми да я чистим след него. Предполага се, че говорим за хора с все пак елементарни обноски, не за свине.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 23:30 от elenna

# 99
Да, и аз мисля, че няма как да сближим вижданията си по тази тема. Но какво пречи да се виждат по 2-3-4- часа всяка вечер след работа, без да спят задължително заедно в един апартамент?
Скрит текст:
Аз вероятно ще те скандализирам тотално, но в момента съм на гости на майка ми до края на месеца. Знаеш ли как ѝ гостувам? Тя си е в апартамента, а аз и дъщеря ми- в къщата на баба и дядо, демек в шатото. Почти всеки ден ѝ ходим на аудиенция.  Mr. Green

# 100
Ама уиш, ти нали казваш, че с майка ти сте в дистанцирани отношения, не се изказваш много любвеобилно за нея. В подобен случай, напълно нормална и очаквана конфигурация. Аз ако отида така на моята на гости, по-добре да не бия път.

# 101
Добре, де absurT, честно, ако се абстрахираш от факта, че авторката е в "чужд" дом, в конкретната ситуация на нейно място би ли се чувствала комфортно?

# 102
Гости канят гости - от това по-ханско няма.
Да, а брат и сестра искат да се видят и повече време да са заедно Joy
Към авторката - вие ходили ли сте им на гости в чужбина ?

# 103
Да, така е. А и съм наясно, че това не е светъл пример за роднински взаимоотношения. Но аз все пак съм на 80 километра от нея и така или иначе два пъти в месеца я посещавам, не е като да идвам през океана веднъж годишно максимум. Но от друга страна, Говендър Мой, който е маминото златно яйце, ще дойде на аудиенция при мен само веднъж за този месец и то защото имам рожден ден скоро. На мен ми е съвсем нормално като честота. Не твърдя, че трябва да е така и за другите.

# 104
Всеки си има някаква динамика, даже в едно семейство. Сестрата на мъжа ми само и дай на някой да иде на гости. Че и котка е носила тука и я е завивала с мое лично родопско одеало домъкнато от България без да пита никой, намерила го в скрина (не ми е от милите спомени). Брат му и снахата даже пък не са канили никой от нас, даже и свекърите, на гости в къщата, която си взеха преди 7 години. Никой не смее и да си направи устата даже да иде. Те с най-голям кеф идват тука, последния път даже помолиха, ако може, в отделни стаи да спят, че той хъркал, а тя имала мигрена. Ами може бе, всичко може. Какво са там двоен брой чаршафи и разправии.

Пише се на невидимата сметка на семейните компромиси, така че следващия път като дойде на майка ми съученичката от гимназията дето имала път в Америка, разбираш ли, но нямало хотел в нашия град и си просне гащите да съхнат в банята, да съм на кредит по тая сметка. Реалити история, дето се вика.

Общи условия

Активация на акаунт