Роднини на гости!

• 33 456
  • 587
  •   1
Отговори
# 225
Няма как веднъж в годината да си идваш за 2-3 седмици и да отседнеш в жилище, в което изобщо не е живяне или не се живее. Това означава някой да отиде, да го проветри, почисти... Имаме наш апартамент, но когато се върнем в България сме или у свекърва ми, или у нашите. Точно защото не се чувствам никак удобно, особено у свекърва ми (голяма, но с неудобно разположение къща) пробвахме една година да сме у нас. Ами, пак ангажирахме свекърва ми да отиде и да поичисти... и пак не ми беше удобно. Номера е просто да се съобразиш, че си на чуждо място.
В конкретния случай, авторката казва, че е изморена и иска да полегне в спалнята и че шума от телевизора ѝ пречи. И стига с тези приказки, че бременността не е болест. Не е болест, но е състояние, в което се изморяваш по-лесно и имаш нужда от повече почивка. Разбира се, героините да се чувстват свободни да се бият в гърдите или корема как до последно са работили по 12 часа, никога не са се оплакали, родили са нормално и на втория месец са се върнали в офиса, където са най-ценния и незаменим кадър . Има ли вариант този телевизор от спалнята да се премести временно в друга стая и там да гледат децата?

# 226
  • Varna
А, сестричката действа ли нещо по ремонта на техният имот или..............

# 227
Явно и той не е знаел или се прави на умряла лисица пред мен за да потуши нещата.
Блу, вече съм задействала и този въпрос.
Мисля, че е разумно да не искам да стават скандали.

# 228
Действа като изхвърля всички легла, на които биха могли да спят.

# 229
Не искам да засегна никого, но се чудя защо някои, естествено не всички, пристигащи за отпуската си от чужбина очакват от роднините тук безкрайно обслужване? Имаме много близки приятели, идват си веднъж в годината от 10 години насам. Имат собствено жилище, оставят си апартамента в чудесно състояние, пристигат, наспиват се, отделят един ден за почистване .После ходят на гости по родители, канят си гости у тях. Ремонт си правят ако се налага докато са си тук.Оставяли са ми ключ ако нещо се налага за довършване от някой майстор или някакви мебели доставка и толкова.
Авторката, имаш право да си недоволна от всичко, което описваш. Семейството на мъжа ти може да са си свикнали да си живеят в комуна, катун или там да се сплотяват, ама докато са си само те. Той не е "довел снаха" да им влизаш в семейството , да се съобразяваш, щото им било супер. Редно е да се съобразяват, кажи му го в прав текст, иначе това ще се повтаря всяка година.

# 230
  • Варна
Още по-забавно ще стане като се повтори следващата година, когато са с малко бебе. Те няма да се усетят, а тя на това разчита - сами да се сетят, а не тя и мъжът й да се налага да им казват. Ми няма да стане.

# 231
Явно и той не е знаел или се прави на умряла лисица пред мен за да потуши нещата.
Блу, вече съм задействала и този въпрос.
Мисля, че е разумно да не искам да стават скандали.

Да, разумно е да не искаш скандали, но още по-разумно би било да поговориш с мъжа ти и да изясните някои основни въпроси. След като на сестра му не ѝ пречи ремонта у вас, не би трябвало да ѝ пречи и ремонта у тях. Ако искат да са заедно 24/7, заедно с мъжа ти могат да отидат в нейния апартамент и да се наслаждават на компанията си колкото им душа иска. Не е скандално да му кажеш в прав текст, че подобно гостуване те натоварва, особено докато си бременна. Като цяло, тези неща се изясняват предварително.

# 232
И отсега ги предупредете, че догодина ще сте с бебе и няма да е удобно да отсядат хора у вас. Да си знаят.

# 233
  • Варна
Догодина и авторката да изхвърли всички легла, да остави само на бебето леглото. И да гледа сеир.

# 234
  • Varna
Действа като изхвърля всички легла, на които биха могли да спят.

Добре де, каква е причината да изхвърля леглата? Стари ли са, що са?
И като изхвърля не ходи ли да гледа за нови?
Аз, не мога да разбера хората които имат имоти а не се грижат за тях.
Е, да като се върнат за почивка в България ще е попрашасало малко. Никой не е
вършал в имотЯ докато собствениците са липсвали от него. За нула време се
слага всичко в ред, освен ако на заминаване са оставили всичко като в кочина. Но и ко-
чина да е, това от тях е направено и пак не е нужно чак толкова време, да сложиш неща-
та в ред.

# 235
Догодина и авторката да изхвърли всички легла, да остави само на бебето леглото. И да гледа сеир.
Вече е решено категорично, ако дивана не ми беше скъп и без него щях да остана, повярвай.

# 236
На някои хора така им е удобно - защо да се морят с почистване и създаване на удобство в свое жилище, като могат да ползват чуждо? Явно и тук е същия проблем. А за това - трябвало да се почисти и поддържа - ами пристигаш, отваряш прозорците, удряш един парцал и прахосмукачка, пазаруваш необходимото и толкова. Все пак 2-ма възрастни и две явно немалки деца могат да се справят за два - три часа.

И какви са тия сметки жилището от кого е и на кого е? Мъжът се задомил, бебе на път, и жена му няма право да се отпусне и почувства удобно у дома си? Вие как бихте се почувствали? Щом е наследствено - продава се, делят се парите и всеки си взема своя дял. Ако е само на мъжа или жената - значи си е техният семеен дом.

Аз се изнервям, ако край мен се гледа тв с висок звук и някое дразнещо предаване. Представете си, че се прибирате изморени от работа и ви посреща това. И всяко подобно гостуване е свързано с нарушаване на реда, разходи и съобразяване. Кой чисти банята и тоалетната след толкова хора? Кой сменя чаршафите и пуска пералня? И отделно - ремонт.

# 237
  • Sofia
Аз съм решила генерално проблема - не приемам роднини с преспиване (освен бебето на брат ми, което гледам с удоволствие), нито аз спя у роднини. Но апартаментът е мой и решавам аз. Ако не беше щеше да е малко по-различно.

# 238
  • София
Може братът да поеме ангажимент и да почисти апартамента на сестра си няколко дни преди да си дойдат. Или да поеме ангажимент и да намери човек/фирма, която да направи това. Въобще не е нужно сестрата като дойде от чужбина да се хвърля да чисти. Има начин, стига да има желание. Освен ако не предпочита да се натресе в брат си и семейството му.

# 239
  • София
Благодаря на всички, които не ме изкараха кучка. На всички останали ще кажа, че билетите ги купих лично аз. В никакъв случай не ревнувам мъжа си от сестра му. Той поне 2-3 пъти в годината гостува в чужбина при родителите си и следователно се вижда и със сестра си.
Когато разбрах за гостуването реших, че ще отседнат в апартамента, който си купиха и също е в ремонт-това е другия вариант, за който говоря.
Не съм изрод и не търся някого на когото да си излея нервите.
Просто останах като потресена когато разбрах,че всъщност те няма да се преместят там, а си изхвърлят мебелите.
Проблема е, че те просто така са свикнали и за тях това е най-нормалното нещо на света.
Ако ние отидем така у тях на гости никой няма да има нищо напротив. Друг е въпроса, че аз не бих го направила никога.
За варианта да отида някъде се сетих, но пък това си е откровенна проява на неприязън към тях.
Много от вас казват, че има и по- деликатен начин да покажа- много ми е интересно кой е той?
Ако някой знае как да покажеш на някой, че не е възпитано да си каниш гости, докато си на гости, че не е удобно децата ти да окупират спалнята ти, защото не им е удобно да гледат тв в кухнята, че не е удобно в почивните дни  да лягаш късно и до последно да вдигаш шум, нека каже, понеже аз за такъв не се сещам.
Според мен ако започна да мрънкам за всяко нещо ще стигнем до огромен скандал от който аз сега нямам нужда. Най-нормалното нещо е на ММ да му стане неприятно, че негодувам от неща, които за него не са кой знае какво, а всъщност той би направил същото за които да било мои роднити- дали защото просто си е такъв или заради мен сигурно никога няма да разбера, защото той никога няма да ми го каже или покаже.
Как си представяте да му кажа да изгони сестра си, той също не е знаел, че тя ще остане при нас?

Не си кучка, но си темерут.
И когато си се женила за този човек, си знаела, че е твоя противоположност, че си обича сестрата и родителите и че би посрещнал и твоите близки винаги.
Тогава си си мълчала, сега започваш да надигаш и да ги развяваш по седенките.

Много невероятно ми звучи, само мъжът ти да ходи по 2- 3 пъти годишно на гости при близките си, а ти под някакви измислени предлози да отказваш да го придружиш.

И последно- ако не искаш да създаваш интрига, която да постави мъжа ти между чука и наковалнята и да влоши отношенията ви, просто си промени нагласата на егоистичен саможивлек. Peace

Общи условия

Активация на акаунт