Роднини на гости!

• 33 411
  • 587
  •   1
Отговори
# 300
Защо е темата и ние се чудим и отговор не получаваме.

# 301
Защо е темата и ние се чудим и отговор не получаваме.

Може би иска да я поканим на гости, докато на нея й гостуват... Simple Smile

# 302
Имам един въпрос, доста ме гложди. Колко от хората пишещи с такава ярост за демонстративно изхвърляне на сестрата, за неприемане на гости, камо ли такива дето и тоалетна ще ползват и т.н. биха се описали като християни? Или въобще религиозни?

Ако оставим психологията на страна, описаното поведение, според всяка религия и философия позната на човека и измислена от него е духовна нищета.

Ако празнувате, например, Коледа семейно у вас с децата, но никой друг да не си и помисля да припари да се натресе и ги пращате да дирят хан (по модерному, air bnb) тогава или в който и да е един друг ден, камо ли за 2 седмици, признавам си, това е адски, адски забавно.

# 303
  • София
Съученици на детето е позволено да дойдат, защото това е и негов дом, а не само мой. За няколко часа ги изтрайвам, стига да е рядко. С преспиване, веднъж на високосна може. Неприятно ми е, но се жертвам. Толкова. Тъкмо ще дам своя принос към учебниците по патология. Не че ме е особено грижа за тях. Повече се грижа за своя собствен комфорт.
Това, което описваш, ми е максимумът. Без проблем мога и без него, обаче. Виж, без моето удобство и комфорт хич не държа да се пробвам.

П.П. Авторката обаче така и не добави отговор "няколко часа".

# 304
О, аз съм пропаднала католичка. Знам ли, папата може и да ме отлъчи, ако разбере, че гости с преспиване не приемам по никакъв повод. Все ми е тая.

# 305
А аз въобще не съм религиозна. Обаче, просто ми е интересно за сценария написан по-горе.

Празнува се Коледа, у дома, задушевно. Постна манжда, кръст на погачата. Милото и булята приемат гост, максимум за час. Но я отишъл до тоалетната, а камо ли, че взел, че родил и се опнал там за 2 седмици, О НЕ, веднага тема в бг-мамма! С анкета!

# 306
  • София
Какво общо има религиозността?

# 307
За тази цел, приемам на гости (за по един час, разбира се) само мъже- няма опасност да са бременни и да родят в тоалетната ми, че да го използват като повод да ми се натресат за две седмици.

# 308
А аз въобще не съм религиозна. Обаче, просто ми е интересно за сценария написан по-горе.

Празнува се Коледа, у дома, задушевно. Постна манжда, кръст на погачата. Милото и булята приемат гост, максимум за час. Но я отишъл до тоалетната, а камо ли, че взел, че родил и се опнал там за 2 седмици, О НЕ, веднага тема в бг-мамма! С анкета!

... Защо сравняваме лятната отпуска с Коледа?
На Коледа сме при баба. След това всеки ходи, където си иска и прави същото.
И пак да поясня... Аз разбрах темата, като гостуване от дни до месец, а не някой да дойде на чай и еклери. С удоволствие приемам любими и приятни хора, за час-два-пет-седем. Когато съм във връзка, обаче, се съобразявам И с партньора. Моята тоалетна никой не я използва - ходят в тоалетната за гости, понеже за това е предназначена.
Надали дамата няма тоалетна за гости, след като половината жилище е в ремонт, а те все пак имат достатъчно стаи да настаняват 4-членно семейство.

# 309
Какво общо има религиозността с отворянето на дома за ближния? Да чуем първо мнението на форума. Може и с анкета.

# 310
Какво общо има религиозността с отворянето на дома за ближния? Да чуем първо мнението на форума. Може и с анкета.

Ближния, обаче, в този случай, няма нужда да бъде подслонен. Той си има дом, живее и работи в Чужбината, което ме навява на мисълта, че има и повечко кеш. След като са си толкова ближни, дали им оставят 500евро, като благодарност за гостоприемността, а и да им помогнат финансово, малко от малко? Май не.

# 311
  • Варна
Ммм, аз не съм религиозна затова ще попитам направо - някъде в Библията казано ли е категорично, че трябва да споделя дома си с ближните за неопределено време?

Може пък и да има нещо споменато, знае ли човек...

# 312
Другото лято, свекито на Сашето ,да не купува кошче за тоалетната им, ами шезлонг и бънджи на бебето, зълвата маркови дрешки.
Гостите ще си заминат, близка са на съпруга,това да ви е проблемът.

Последна редакция: пн, 09 юли 2018, 22:26 от maval

# 313
За ближния домът ми е отворен 24/7/365. Но ближни мога да нарека хора, които са по-малко на брой от половината пръсти на едната ми ръка.

# 314
Елена, защо не намалиш малко темпото?
Като гледам, освен авторката и теб те блъскат същите хормонални влакове.

Общи условия

Активация на акаунт