Роднини на гости!

• 33 325
  • 587
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Като ви чета, момичета, очаквам сега някоя да се изцепи 'каката не стига, че си купува цял апартамент, за да не тежи на братчето с гостувания, ами тези льольовци не искат да й помогнат с ремонта му'. Grinning

Ти прочете ли, че всъщност каката купува апартамент, за да е самостоятелен братът, който се е пооженил?
И че, той живее с булката в семейното жилище на родителите си?

Това са цитирани факти от постовете на авторката в друга теми.

Ще излезе, че тя все пак, има повечко акъл в главата, за да не ви слуша насъскванията и да реже клончето, на което седи.

# 511
  • София
Като ви чета, момичета, очаквам сега някоя да се изцепи 'каката не стига, че си купува цял апартамент, за да не тежи на братчето с гостувания, ами тези льольовци не искат да й помогнат с ремонта му'. Grinning
Да си самоцитирам хипотезата написана преди половин час или ще се опитате да я прочетете с разбиране?

# 512
Отклонихме се от темата, ама каката може да наеме срещу неголяма сума фирма за ремонти и интериор, която да й направи апартамента без да се налага някой да й наглежда майсторите и да обикаля вместо нея по магазини. Че и отстъпка може да й уредят от материали на едро.

Кой какво наследил или купил-братът живее с жена си, ремонт птавят, явно жилището вече си е тяхно. Сметките ги плащат те, данъци и такса смет вероятно пак те. Малката вероятност жилището все още да е общо се решава с продажба и делене  на парите.

# 513
  • София
Отклонихме се от темата, ама каката може да наеме срещу неголяма сума фирма за ремонти и интериор, която да й направи апартамента без да се налага някой да й наглежда майсторите и да обикаля вместо нея по магазини. Че и отстъпка може да й уредят от материали на едро.

Кой какво наследил или купил-братът живее с жена си, ремонт птавят, явно жилището вече си е тяхно. Сметките ги плащат те, данъци и такса смет вероятно пак те. Малката вероятност жилището все още да е общо се решава с продажба и делене  на парите.
Доколкото разбрах, се касае за по-малко населено място. Ккакви интериорни фирми и дизайнери сънувате. Не е казано, какво и къде работят въпросните роднини и какво им струва закупуването и ремонта на въпросния новозакупен апартамент.
Това са неща които авторката на темата удобно пропусна да спомене и дзатова се започнаха свободни съчинения по темата/ и моето е такова на база поднесена в няколко теми информация/.

# 514
...
Колко удобно Wink
Мечтата на всяка снаха - каквото съм докопала, щом вече съм стъпила там, мое си е Simple Smile

Всъщност не помня да е уточнявано чие, откого и откога е жилището, заради което е цялата тупурдия. Момичето само мимоходом подметна, че е на мъжа й. Но пък младо момче да си е купи само жилище... А и нали ако е купено от него, че и с ипотека, отдавна да сме разбрали Simple Smile

Викам да сменяме темата, а Simple Smile Сестрата трябва вече да си е отишла, спалнята е свободна, никой не й хаби телевизора там, нито кани други роднини на гости. Оммммм Wink

# 515
Ти прочете ли, че всъщност каката купува апартамент, за да е самостоятелен братът, който се е пооженил?

Сашито написа: "Апартамента не е наследствен, на ММ е, което пък според мен няма никакво значение в 21 век."
http://old.bg-mamma.com/?topic=1047957.msg37001558#msg37001558 пт, 06 юли 2018, 10:51 #10 

# 516

Това са цитирани факти от постовете на авторката в друга теми.

Ще излезе, че тя все пак, има повечко акъл в главата, за да не ви слуша насъскванията и да реже клончето, на което седи.

Прочетох да. По принцип в такива семейства синчето е ценност, а щерката се възпира да му се пречка. Много ми е познат този манталитет. Обаче точно тук как са стигнали до положение щерката да се разполага в дома на брата, сякаш е равноправен собственик, е много странно.

# 517
Стига бе. Това е поставяне на отношенията в някакъв много грозен коловоз. Авторката живее в това жилище и макар че явно се води "никоя" все пак е бременна с неговото дете. Остава да я наритват постоянно, че не е нейно жилището и да не се съобразяват с нея въобще. Аз с такъв мъж не бих била - който ще ми каже "Ей, скъпа, това е твоят дом", а после: "Скъпа, тук нямаш право на мнение, защото в НА пише моето име". След като тя живее там има пълното право на глас.

Никой не може да ме убеди, че гостите да си канят гости в отсъствието на домакинята не е проява на абсолютна селения. Сестрата не е домакин на дома, но си кани гости все едно само от нея зависи. Ми нахално е. Не виждам какво общо има братската обич с елементарното съобразяване с домакините.
Аз не съм си позволявала да каня приятели у нас без да попитам предварително майка ми дали може. Хем съм живяла там 22 години и е било мой дом, а сестрата от казуса си ги кани в чужд дом без да пита. Много възпитано, няма що. И да пита пак е невъзпитано впрочем, защото поставя авторката в неудобната позиция да се обяснява, а е повече от очевидно, че ситуацията не предполага събирането на 15 човека в ремонтиращ се апартамент, докато собствениците ги няма и се очаква да се приберат изморени от работа.

# 518
Тук не става въпрос за това, че Саши не може да изтрае за 14 дни каката и децата й, пък и гостите й, а за едно безпардонно отношение от страна на въпросните роднини. Жената е бременна, в апартамента тече ремонт, тесничко е, но кака идва и се настанява. Ами несъобразителност е, дебелокожие и липса на такт. Няма значение поканил ли я е брат й. И защо Саши да е лицемерна? Искреността не би й донесла полза - патриархално настроените роднини едва ли ще разберат нуждата от лично пространство на семейството и ще се обидят жестоко.

# 519
  • София
Тук не става въпрос за това, че Саши не може да изтрае за 14 дни каката и децата й, пък и гостите й, а за едно безпардонно отношение от страна на въпросните роднини. Жената е бременна, в апартамента тече ремонт, тесничко е, но кака идва и се настанява. Ами несъобразителност е, дебелокожие и липса на такт. Няма значение поканил ли я е брат й. И защо Саши да е лицемерна? Искреността не би й донесла полза - патриархално настроените роднини едва ли ще разберат нуждата от лично пространство на семейството и ще се обидят жестоко.

Извинявай, но никой нормален човек не вярва в силата на кристалните топки.
Саши сама купува билетите на гостите, Саши добре знае, че идват с децата и няма как да се установят в другия апартамент, който трябва да ремонтират.
Хайде стига сме повтаряли едно и също.
Точно за това става въпрос- Саши не иска да изтрае тия 15 дни, въпреки че знае, че мъжът ѝ бе изтраял нейната сестра без думичка да обели.

А, това, което съм болднала от поста ти, е уникално:

"И защо Саши да е лицемерна? Искреността не би й донесла полза - патриархално настроените роднини едва ли ще разберат нуждата от лично пространство на семейството и ще се обидят жестоко." Mr. Green

# 520
Ами това е въпрос на темперамент и мъжа на Саши (щом е решил да обвърже трайно живота си с нея) би следвало да го съзнава. МП поживя известно време в един апартамент с майка ми, но аз категорично не бих могла да направя същото с техните. Няма хора, които да са съвсем на едно по всеки въпрос.

Ама да зарежем тази тема, вече я дъвкахме.
Може да се измисли компромис по средата, а не директно 2 седмици гости без никакви правила (като например да не си канят още гости). Защо, например, не са 1 седмица у тях, 1 седмица сестрата с децата и брата някъде из страната на разходка? Като толкова се обичат брат и сестра и искат да са заедно (нали това е твоята версия?) защо той, знаейки кога пристига тя, не си вземе отпуска по това време и да изкарат 1 седмица някъде заедно? 1 седмица със Сашито, после 1 седмица някъде. Хем тя ще си почине и по-леко ще преживее 7 дни бивак и шумотевица вместо 15, хем те двамата (обичащите се брат и сестра) ще се видят наистина като хората.
И друг вариант още по-прост - защо след като авторката хем е на работа, хем в положение, не се проведе един разговор със сестрата ей така помежду другото, че тази година може да я карат малко по-спокойно без панаири от рода на допълнителни гости, защото Саши е бременна и й трябва повече почивка? Какво е обидното на това, аз просто не мога да схвана. Това са толкова очебийни неща, че дори аз очаквам гостите сами да се сетят, ама щом не се сещат, не е лошо да им се намекне. Да не говорим, че е толкова разбираемо "изискване", че ако се обиди, значи тя е темерут.
Аз изобщо не схващам защо толкова разнежения брат от носталгия по сестра си, не си е взел отпуска поне 1 седмица, ако няма как 2, а си ходи на работа по цял ден и реално се виждат едва на вечеря като след 8-10 часа работа никой не е особено свеж. Все се чудя дали е чак толкова мерак да се види със сестра си или просто така са си свикнали да става и не му се занимава да променя статуквото.

# 521
  • София
Ами това е въпрос на темперамент и мъжа на Саши (щом е решил да обвърже трайно живота си с нея) би следвало да го съзнава. МП поживя известно време в един апартамент с майка ми, но аз категорично не бих могла да направя същото с техните. Няма хора, които да са съвсем на едно по всеки въпрос.

Права си, ама защо не измисли компромис и за себе си- да поживееш половината време ти при родителите на милото?
Или, на чуждото дупе и сто компромиса са му по мярка? Simple Smile

# 522

Извинявай, но никой нормален човек не вярва в силата на кристалните топки.
Саши сама купува билетите на гостите, Саши добре знае, че идват с децата и няма как да се установят в другия апартамент, който трябва да ремонтират.
Хайде стига сме повтаряли едно и също.
Точно за това става въпрос- Саши не иска да изтрае тия 15 дни, въпреки че знае, че мъжът ѝ бе изтраял нейната сестра без думичка да обели.

А, това, което съм болднала от поста ти, е уникално:

"И защо Саши да е лицемерна? Искреността не би й донесла полза - патриархално настроените роднини едва ли ще разберат нуждата от лично пространство на семейството и ще се обидят жестоко." Mr. Green

За да избегне разногласия и скандали купува билети и приютява по неволя несъобразителните роднини. Саши просто е дипломатична и учтива и благодарение на това - прецакана. Не винаги зад лицемерието се крие фалшив човек, защото живота понякога ни налага да сме неискрени. Не ми казвайте, че не ви се е случвало да получите подарък, който не харесвате и да реагирате с ''Ауууу, страааахотен ееее!''

# 523

Права си, ама защо не измисли компромис и за себе си- да поживееш половината време ти при родителите на милото?
Или, на чуждото дупе и сто компромиса са му по мярка? Simple Smile
С какво моите примери създават дискомфорт на някой от участниците? Докато за мен би било огромен дискомфорт да живея 6 месеца с родителите на МП щом трябва да се прави сравнение.
Сериозно, какво пречи да се направи така? Тя не е казала "Не идвайте" или "Не се виждайте", нито дори "Вижте се за по-кратко". Тя иска да е на спокойствие и да няма чужди хора (визирам гостите на гостите) в дома й. Не е някакво огромно изискване.
Защо наистина не си е взел отпуска? Щом толкова иска да е със сестра си постоянно за тези 2 седмици? И кое ще му накриви на шапката да идат с нея и племенниците някъде на почивка половината време, че това да е "компромис" за него? Това би следвало даже да е награда - почивка с любими хора. Лято е, времето е хубаво, всички излизат в отпуска по това време. Или поне петък/събота/неделя да ги заведе някъде? Да даде възможност на жена си да презареди на тихо и спокойно. 

# 524
  • Сф
Какво значи това с купуването на билети?Направила е услуга примерно, защото е по оправна с резервациите или подарък или по друга причина, но това не значи че ги е поканила на гости.Става смешно вече. Също и тази роднинска любов, та това са големи хора със собствени семейства и деца.Те са приоритет, не роднините

Общи условия

Активация на акаунт