Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 869
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • На север
Момичета, вашите половинки правят ли нещо, подготвят ли се че ще стават бащи? Днес нещо съм чувствителна и не знам дали и колко съм права, но едно от нещата за които мисля е че той нито чете, нито се интересува как ще гледа бебе, нито нищо. Аз ровя и търся какво ни трябва, планирам всичко, а той си стои и си играе игри по цял ден като е вкъщи. Не съм на 20 и не ми е ок това.
За инжекциите забравих да кажа, че ги бия само в корема. Вчера имах най-ужасната инжекция до сега. Така виках от болка че като отворих очи мъжът ми си бършеше сълзите. Много гадно беше. Някой път минава много леко. Не знам защо така. А някой път все едно ме режат с нож.

# 166
Моя мъж нищо не чете. Понякога и той разглежда разни бебешки неща и ми ги показва. Обмислям идеята за училище за бременни,където има и часове с бащите. Мисля че е добре и той да знае някои работи, защото от двамата аз съм паниката и с бебе вкъщи в началото ще съм по-ошашавената от двамата 😁
Иначе аз гледам основните неща за купуване,защото той е на работа и няма много време, после само му показвам за одобрение.

# 167
  • Bарна, морето, сините вълни
Моя и чете, и много се интересува. Постоянно разглежда различни неща за бебето, дори днес ходи да пазари и видял пелени на промоция и се прибира с един пакет и биберон. Grinning Всъщност е улучил, харесва ми биберона, на lorelli. Постоянно си говорим какви ли родители ще бъдем, как кучето ще обича и пази бебето.
Той по принцип си е много грижовен и знам, че и с бебчо ще е такъв.

# 168
  • На север
Аз се подразних и понеже ми дадаха една книжка от болницата с най-важната информация и той уж каза че ще я разгледа, но стои вече седмица така. Ако му показвам нещо си личи че му е скучно. Все едно го прави заради мен. Разбирам да няма време, но събота и неделя като е в нас буквално по 12 часа играе на игри. Усещам че аз израствам и мисля за бъдещето, а той е на ниво 17 годишен пубер и това ме дразни.

# 169
Woman, може и като се роди детето и набързо да порасне. Може сега още да не осъзнава какво го чака 🙄

# 170
  • София
И моя играе на игри уомън, но просто така си релаксира и не ме дразни. Пък и когато му кажа да изчисти-чисти, като му кажа да изкара кучето го прави или каквото и да го помоля да пренесе или да излезем до магазина го прави. Така че и аз съм разбрана и нямам проблем с игрите, щом го кефи. Аз пък си гледам сериалчета на лаптопа, може и той да не им се кефи особено Grinning Иначе на лекции ходи с мен и каза, че иска и за напред да ходи с мен, харесват му такива събития. Но определено не е седнал да разглежда дрехи или пък да чете как се гледа бебе.. не мисля и да го изисквам от него, когато харесам нещо го коментираме двамата и така. За количката много се съветвах с него, защото уж разбира повече от механичната част. Книга за татковци му бях взела, прочете я, но тя е забавна, не обучителна.

# 171
  • София
ММ не се рови по сайтове и не чете. Аз обаче чета, проучвам, разказвам, обсъждаме, взимаме заедно решения. Но той не си губи времето с игри и подобни неща. Когато не е на работа върши един куп други неща, които са за общото благо.

# 172
  • На север
Говорим постоянно за това и уж разбирал и щял да спре и да помага и тнт но аз не виждам никаква промяна. Вкъщи ако не кажа да направи нещо няма да се сети сам, а на мен ми писна да го контролирам и да организирам всичко и да напомням и да бутам ли бутам. Чувала съм че много мъже са така и не вършат нищо. Разликата с него е че той не смята че е женска работа и му е все тая дали ще му е чисто и какво ще яде. Мен пък ме дразни да се затвори и затрупа с пакетчета и чаши, дрехи по пода... Сто пъти съм го казвала и разбира уж и пак същото. Притеснявам се какъв пример ще дава на детето си.

# 173
И моя играй игри събота и неделя не става от компютъра.. но станели въпрос нещо за бебето,веднага поглежда и се интересува. Даже му оставих той да избере матрачето за кошарата. И вече си имам поръчано матраче.
И все пак мисля,че те не разбират много какво се случва все още.  Но с появата на бебето ще станат доста грижливи.
Аз не си оплаквам от това,но ми е ясно,че все още няма представа за какво ще стане на въпрос.
Сега само казвам това и това трябва да се купи и той добре хайде да изберем. Но даже и не знае за какво служат половината неща ххаха

# 174
  • На север
Аз разбирам да играе човек, но той се събужда и преди да отиде до тоалетна е включил плейстейшъна. След три часа все още играе а примерно е оставил хаос вечерта в кухнята след като съм си легнала. Ако не му кажа нещо да свърши поне 5 пъти няма да го свърши. Все забравя. И ако зависи от него ще играе от ситрин до вечер. Като той се затваря в друга стая. Дори не е с мен в хола в повечето време. Ако дойде уж да покаже присъствие сменя от плейстейшъна на лаптопа. За мен това не е нормално и си е пристрастяване направо. Като му кажа нещо вика че аз съм гледала тв. Вечер играе до 1,2 часа и алармата му е в 5 сутринта за работа. Напоследък се успива до 7! Минава между капките уж за сега. Не спим дори в една стая защото аз не издържам с 2 часа аларми нон стоп. Като му кажа да си ляга по-рано казва че не му се спи. Е как ще му се спи с тоя плейстейшън? Как ще спи с бебето в стаята с тези аларми? Не знам чудя се аз ли много изисквания имам или той не е хич нормален. Странно ми е всичко.

# 175
Мъжът ми не играе на игри, но си цъка някакви негови неща на лаптопа, свързани с работата. Това ме дразни малко и то по-скоро, защото не си почива, а реално пак работи, но му е кеф и съм се научила да не мрънкам. Много помага, занимава се с малката като се върне, остава му после малко време за него си и съм ок да си го прекарва както реши.
С първото бебе беше същият: не четеше, не е идвал на лекции, даваше мнение за количка, кошара и т.н, но аз се интересувах какво ни трябва, кое как се прави, всичко. Беше ми криво, факт. Като се роди бебето обаче много бързо влезе в час, можеше всичко да прави и изобщо се превърна в чудесен баща. Сега вече и двамата сме наясно какво предстои, така че е друго
Май просто им трябва малко повече време да осъзнаят какво се случва Simple Smile

# 176
Моят пък изцяло е поел ремонта и направата на кошарките за децата. Не четем книги и не ходим на лекций/ все още/, не ни остава време. Аз пък от своя страна като харесам нещо или имам идея, обсъждаме. Просто той има доверие за повечето неща на мен и се съгласява с всичко. Но като цяло доста се вълнува. Някои просто все още не осъзнават, че ще стават родители. Пък и няма да сме съвсем подготвени,каквото и да си мислим и правим предварително.Ще се учим в движение.

# 177
В началото изобщо не знаят за какво иде реч. Когато се роди сина ни, ММ беше като прострелян. За 8 месеца смени памперса 1 път. Първите три месеца работеше всеки ден, аз и детето се бяхме срастнали, а той ми изглеждаше незаинтересован. Не е така. Те просто не могат да си представят като нас, че един цял нов човек ще влезе в живота и на двамата. При нас положението драстично се подобри когато детето стана по-стабилно, започна да му реагира, да се усмихва. А, сега е още по-грижовен. Естествено, някои татковци са ангажирани изключително с бебето още преди появата му, купуват, избират, влачат, а други изпълняват каквото жената каже. Моят е нещо средно, за кошара, количка, дрешки, кърмене, аксесоари, играчки никакво участие, аз не съм и искала, смятам, че ще избера по-добре от него, защото чета, питам, проучвам, а той се хвърля на първото. Но, сега вече има мнение как да го храни, как да го облича,дали да ходи на ясла, къде да спи... Всяко нещо с времето си, не ги пришпорвайте, не се става лесно баща Grinning

# 178
Аз разбирам да играе човек, но той се събужда и преди да отиде до тоалетна е включил плейстейшъна. След три часа все още играе а примерно е оставил хаос вечерта в кухнята след като съм си легнала. Ако не му кажа нещо да свърши поне 5 пъти няма да го свърши. Все забравя. И ако зависи от него ще играе от ситрин до вечер. Като той се затваря в друга стая. Дори не е с мен в хола в повечето време. Ако дойде уж да покаже присъствие сменя от плейстейшъна на лаптопа. За мен това не е нормално и си е пристрастяване направо. Като му кажа нещо вика че аз съм гледала тв. Вечер играе до 1,2 часа и алармата му е в 5 сутринта за работа. Напоследък се успива до 7! Минава между капките уж за сега. Не спим дори в една стая защото аз не издържам с 2 часа аларми нон стоп. Като му кажа да си ляга по-рано казва че не му се спи. Е как ще му се спи с тоя плейстейшън? Как ще спи с бебето в стаята с тези аларми? Не знам чудя се аз ли много изисквания имам или той не е хич нормален. Странно ми е всичко.
Говорили сте по този въпрос? Обяснила ли си как се чувстваш и че си в особено положение и имаш нуждя от любов и внимание? Може би не си дава сметка, че ти е нужен ако му спеснявяш някакви ангажименти. Аз съм на мнение, че мъжете трябва да бъдат част от бременеенето,не само в правенето на деца, да ги правим съпричастни с всичко което ни се случва, за да се чувстват част от цялото.

# 179
Даже не съм се замисляла за ММ дали чете или се интересува като се има предвид,че аз бях ужасно неориентирана и в пълна неизвестност какво ни очаква.

Като бебето се появи,бързо ще влезе в час.
Не мисля,че ще стои да играе цял уйкенд,но и от теб зависи-допуснеш ли да спите в отделни стаи,че той да се наспива и бебето да не му пречи,голяма грешка-ще се отдалечите и ще реши,че гледането на бебето е само твоя грижа.
Според мен ,не си дава сметка какво ви очаква,но и няма как да знае.

ММ не играе на игри,но си цъка цяла вечер на компютъра,гледа коли,мачове и т.н,но не ме дразни-помага много в домакинството,с детето е ангажиран от самото начало,никой не ни е помагал,сами си го гледаме и т.н.
Според мен много жени допускат грешката да спестяват ангажираност на мъжете си,защото те работят и трябва да се наспиват,бебето не е само грижа на жената за мен.
Ежедневието първите месеци като те обземе и малко стресово идва всичко и за двамата,но с разбиране,нещата се нареждат.
Варианта е или да се оправи или да стане по-зле и още повече да те дразни!

Както някой по-нагоре каза,не се става лесно майка,така и баща.

Общи условия

Активация на акаунт