Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 903
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз съм на 3-та ФМ в 28 седмица точно.
Ние като се приберем от морето другата седмица ще трябва полека-лека да събирам багажа от вкъщи, защото Август започваме ремонта и всичко от хола, спалнята и кухненския ъгъл трябва да се изнесе. Като се сетя и лошо ми става, не знам как ще се оправя с толкова багаж и ходене на работа. Успокоявам се, че поне е за хубаво.

# 511
  • Варна
Третата фетална е от 28 до 33г.с..
В 25-та е много рано за нея, защо са ти дали такъв ранен час?
На мен моя лекар ще ми я пусне, не сме обсъждали, но ще е около 30-та г.с..

# 512
  • Bарна, морето, сините вълни
Не знам, тогава казаха... Сега ме навява на мисълта, че ще ме извикат и четвърти път, нали точат парички.
Защото в неговата си клиника до колкото разбрах взима 200, а когато е в АГ по 85, сигурно има някаква далавера.

# 513
  • Варна
Може и така да е....Идея си нямам.Аз съм в Майчин дом и Яков ми е лекаря,  а той прави и фетални морфологии.Бива го.А и на мен ми е в пакета и този преглед / на платена ЖК съм/.

# 514
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз съм по здравна каса, ама то е смешно, това което се полага по ЗК. Още от началото си давах по 40лв за преглед, иначе два ли колко се полагат зс цялата бременност.

# 515
  • Варна
По ЗК е пълна подигравка с тези 2-3 прегледа.Аз напр. имах нужда да ме гледат доста и в началото и на финала с предната бременност.Ако разчитах на ЗК, можеше и да не видят добре някои неща.Много е тъпо, че така са го измислили.
Но не се изненадвам.Доста пъти ми се е налагало да плащам прегледи и изследвания въпреки, че съм осигурена.А миналата година пък на дъщеря ми се появи обрив като еритема за Лаймска болест.Наложи се да пуснем бърз тест.Бързия тест го прави само една лаборатория във Варна и струва дори и за дете 50лв., т.е. ЗК не поема тестовете за тази така сериозна болест.По-бавния тест също е платен около 20лв. и трябваше да чакам още 10-15 дни преди да го пуснем.Същевременно също пи АБ 10 дни плътно.За късмет се оказа, че не е заразена.Но е абсурдно изследването за тази болест да не се поема от ЗК.

# 516
  • Варна
Здравейте, мили хора!

Аз вече съм варненка! Преместихме се, настанихме се с мъжа ми, той започна работа, аз бачкам като луда също...добрахме се само веднъж до плажа и познайте - заваля ни дъжд. Flushed Stuck Out Tongue Closed Eyes Записах се да ме следят в "Майчин дом" при д-р Яков - много ми го препоръчаха. Акушерката му е голяма сладурана. Другият ми вариант беше д-р Папазов от Окръжна, но там правели сега ремонт и той беше в отпуска. В крайна сметка не съм се отказала от това да отида и при него да ме прегледа. Чувствам се добре, бебка е добре, мислим и име още, полека лека пазаруваме за нея разни дребни неща...и така, дебелея си спокойно Grinning качила съм десет килца от началото, бебето е голямо, но и аз малко прекалявам с наддаването според доктора... как ще ги свалям после не ми се мисли Rolling Eyes Animal Pig
Относно плажа, вие ходите ли, плувате ли или само под чадърчето ? Nature Sunny Swimmer Wear Bikini

# 517
Поздрави от плажа!😎🏖🌊

# 518
  • София
MKB88, много добре звучиш, браво! Честито ви ново начало Simple Smile

Аз лично бях веднъж вече на море, идния уикенд пак ще отскочим за малко и мисля и да си плувам и да се разхождам по плажа, но ще си седя под чадъра Swimmer

# 519
  • Варна
MKB88, добре дошла във Варна Simple Smile И аз се следя при Яков.Като нищо може да се засечем при него или при Снежи Simple Smile За морето, аз ходя всяка седмица поне по веднъж и влизам и във водата, ако няма вълнение.Даже сега в момента тръгваме за плаж.Един съвет - не ходи на градските плажове, водата не е чиста.От Дружба вкл. и на север и от Галата на юг са добре.

# 520
Аз вчера бях на море, влизах си във водата и седях на сянка.

Обаче баткото го хвана разстройство днес. Имам Биозин Мама, как трябва да го приемам в такъв случай? Разбрах първия ден 2 хапчета, ама тия двете хапчета на 1 път или сутрин едното вечер другото? Утре съм при АГ и ще я питам как да го продължа. Просто за днес да си приема правилно дозата.

# 521
  • София
Момичета, онзи ден тъкмо се забалявах с тази снимка във фейсбук и си мислех как и аз ще изглеждам така скоро Simple Smile Надявам се разбирате шегата Wink

Скрит текст:

# 522
Цистита опасен ли е за бебето ? За пореден ден пиша на акушерката но не ми отговаря ...имам доста симптоми да е цистит и не знам какво да правя

# 523
Цистита опасен ли е за бебето ? За пореден ден пиша на акушерката но не ми отговаря ...имам доста симптоми да е цистит и не знам какво да правя

Пусни урина - обикновена и стерилна и започни "Уринал" прахчета или Неоренал СР. И двете са Ок при бременност и облекчават симптомите. Ако имаш бактерии без антибиотик няма да мине, но ще се почувстваш по-добре.

# 524
  • София
И ПКК също, поне при мен пускаха при съмнение за цистит. Следят се левкоцитите.

Общи условия

Активация на акаунт