Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 889
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
и аз да се запиша с питане към морячките - плувате ли във морето или само си топите краката без да се мокрите на горе? на китен където мислим да сме на плаж уж водата е чиста ама май не ми се ще да рискувам да плувам, въпреки че ще е добре за мускулатурата - не че плувам добре де, ама горе долу мога.... Simple Smile

# 526
За цистита Неоренал форте, много вода и без цитруси, люто, газирано.

Биозин мама две хапчета сутрин на гладно и после по една пак така. Аз като съм настивала или съм имала проблем съм пила по 2 няколко дни подред.

Може да вземеш и на детето биозин кидс.

# 527
Аз само се топвам в морето,че не съм много по кисненето и плуването вече.

# 528
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз си влизам цялата, обожавам водата. А и действа много охлаждащо.

# 529
Поради  ниското ми желязо - въпреки сиропите , днес се сетих - че мога да си направя домашен пастет с черния дроб , вместо да му се мръща всяка вечер Simple Smile Даже може и на дъщеря ми да го пробутам така Simple Smile
Взех си коприва на прах - да знаете как мога да я направя на вкусна супа ? И мога ли да я добавям директно към ястия или трябва да мине някаква термична обработка ?

# 530
Момичета, да се посъветвам с вас и специално с онези, които са ми колежки и вече имат и други деца. Споменавала съм, че се местихме. То, нашето не е точно местене, а временно местене, докато родя, защото мъжът ми иска да почне една дейност в друг град. Планът беше известно време да сме там и да си идвам за прегледите. Прекарахме 2 седмици на новото място и като се пробрах за преглед, в същия ден получих зацапване и моят лекар ми каза да си избера болница или болничен режим. Избрах вкъщи да лежа. Мъжът ми обаче трябва да замине. Чудихме се какво да правим и решихме той да замине с детето, а аз да остана сама в София. Сега това което ме притеснява е, че той е на 2г. и за първи път ще е отделен от майка си за 2 седмици. Как ще му се отрази, дали постъпихме правилно. Другият вариант беше да остана с него сама и да ми помага свекърва ми 2-3 дни в седмицата, от сутрин до следобед и да викнем жена, която също да идва сутрин и до следобед да се грижи за него, но пак остава къпане, хранене, слагане да спи, излизане... всичко това ми е адски трудно.  Sad Днес заминаха и ми е мъчно. Дано постъпихме правилно, вие какво мислите?

# 531
ЯННА, не се притеснявай. По-важно е да си почиваш. Вярвам, че мъжът ти се справя с гледането, щом сте стигнали до такъв вариант. Иначе детенце само ще си покаже дали това е по-добрият вариант. Те децата понякога ни изненадват. Нашият беше на тази възраст, когато за пръв го оставихме на село при баба и дядо за една седмица. Ами, много добре си бяха изкарали. А и все някога децата трябва да почнат да се делят от мама.

# 532
  • Варна
Янна, значи аз мога да споделя мнение от моята си камбанария Simple Smile
И аз като теб имам момченце, но моето е на година и 9 месеца - много е палав,  но си е момчето на мама и не мога да си представя да е  разделен от мен. Знам, че е доста трудно да се съчетават бременност и грижа за друго дете, но тези решения се вземат от двамата. Щом така сте решили - опитайте. Ако ти домъчнее много - вземаш го отново при теб и готово. Малко нанагорнище идва, но няма как.

# 533
Може би съм афектирана още, вчера ревах, днес ревах... таткото е нервак и нетърпеливец, все аз балансирам и сега на новото място, без мама... добре, че беше вече там за известно време, не му е съвсем непознато. Страх ме е да не загуби доверие в мен, да ми се сърди... сигурно напразно. Но, пък в 24г.с сме ни напред, ни назад. Да беше 28-30г.с да се прежалим, да родя по-рано. Сега....

# 534
Янна, не знам дали ще те успокои, но аз за първи път като оставих детето само за седмици тя беше на година и 5 месеца. Цяло лято изкара сама с баба и дядо, аз идвах през няколко седмици за 1 ден (аз съм в София, детето беше във Варна). Следващото лято пак така стана. Тъжно й е, но не й е никак лошо Simple Smile Аз лично мисля, че трябва да се отделяме от детето (децата) от време на време, особено когато имаме тази възможност (родители, роднини).

Аз, пък, съм с херпес зостер. Сега се моля беба да е добре и да се роди жива, здрава и цяла! Disappointed
Тази бременност я проболедувах цялата, е**си Sob

# 535
Янна , изобщо не трябва да се чувстваш гузно  - все пак вече си с две деца и трябва да се пазиш за бебето - за него това е най-важно в момента . Дъщеря ми сега е 2 седмици при мен и 2 седмици при някоя баба или с баща си и въпреки , че ми е мъчно - това е най-хубавото за нея - защото всички я обичат и тя иска да е с всички. Например вместо да е на лятна занималня по цял ден тук - докато аз съм на работа - по-добре да е при бившата ми свекърва , където вилата им е в гората , ходят за гъби, ходят на нивата да садят някакви неща , има кошери с пчели - даже си има и приятелка в съседния двор Simple Smile При майка ми пък е по - цял ден с лотката в басейна. За мен и се отразява хубаво , че не е нон стоп с мен - защото от всички научава по нещо и тя има нужда от вниманието на всички. Едно време родителите ми за 4 месеца ме заточваха на село - виждах ги веднъж на 2 седмици и сега съм много щастлива , че съм имала такова детство.

# 536
Благодаря ви момичета. Поуспокоих се малко. Той също е в планината, чист въздух, шишарки, кучето е с него, дядо и тати. Няма да го мисля. Аз за първи път ще съм толкова време сама... от 5г. Simple Smile Избива ме на подреждане и чистене, но се въздържам от много активност.

Fossy, херпес зостер не се ли причиняваше от вируса на шарка? Сигурно е адски неприятно. Какво ще пиеш за него?

# 537
Fossy, херпес зостер не се ли причиняваше от вируса на шарка? Сигурно е адски неприятно. Какво ще пиеш за него?

Да, от Варицела Sad Дерматоложката предписа антибиотично мазило (вода, олио и антибиотик), който се приготвя в аптека, не е от масовите продукти - 2 пъти на ден компрес за по 1 час. Заплаквам само с вода, разредена с 2 капки калиев перманганат, паралелно изписа Вит. А, Вит. Ц и Невробекс. Съгласувах с АГ и тя каза, че може да приемам витамините. Била имала пациентки с херпеси и подобни оплаквания и са родили здрави бебета, но не го каза съвсем убедително. В смисъл - притеснена си беше АГ-то Sad
Много боли и е много дълъг процесът по лекуване Sad Може би трябва да се радвам, че е в това тримесечие, а не в първото или последното.

# 538
Fossy, доколкото знам не е чак толкова опасен херпес зостер за бебето, защото вече си карала варицела. Освен това той не е заразен за околните освен ако не го пипат.
(сега погледнах в ит сайтове и пише, че няма риск за бебето)
Не знам защо са ти предписали антибиотик, по-скоро трябва антивирусен крем и обезболяващи.

# 539
  • София
Момичета, в София има епидемия на варицела по детските градини. Вече две приятелки ми отказват среща защото дечицата им са болни. Пазете се и предупреждавайте, че сте бременни ако около вас не знаят.

ЯННА, аз мисля, че сте взели правилното решение на този етап. В крайна сметка трябва да мислите и за нероденото си детенце, а пък по-голямото ще забрави всичко дори и да има травма в началото.

Колко са ви хемоглобин и желязо?

Общи условия

Активация на акаунт