За тези, които четат любовни романи №31

• 84 878
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Понеже сега препрочитам серията "Рискована любов" на Керелин Спаркс, също се ядосвам, че няма да издадат докрай поредицата на български. Тиара почнаха с хубави книги, ама бързо залязоха.

Не искам да започваме дискусия, много пъти сме дъвкали темата, но пак да кажа. За ново или малко издателство, каквото беше "Тиара", и каквото сега е "Калпазанов" продажбата на дори една повече книга е от значение. И когато новоиздадена книга се появи сканирана за безплатно четене, това се отразява на убийствено на издателството. "Тиара" не "залезе". Просто не можа да издържи на "скоростта", с която се пускаха книгите в интернет. Да видим още колко време ще издържи "Калпазанов". Всичко зависи от нас.

# 631
  • София
Едни от най-лошите преводи, които съм чела, бяха точно на "Калпазанов".

# 632
  • Пловдив
За Елена и Рафаел – края на кн. 11
Скрит текст:
Тъй като Елена стана смъртна и умираше, описва се как перата ѝ падат, накрая не можеше да лети и помоли Рафаел да отреже крилата ѝ, описва се как очите ѝ сребристото излъчване, което имаше като безсмъртна и отново стават сиви. Понеже се оказа, че силите на Рафаел са прекалено големи за нея и могат да я убият, той размени сърцата им (буквално). Докато това ставаше, един от другите архангели, заедно с някаква войска, приближаваше територията на Рафаел, за да я нападне. Рафаел, задедно с двама от неговите 7 (това са най-приближените му) тръгна да пресрещне архангела (Фаваши ли беше, все ѝ забравям името). Оказа се, че Фаваши е обсебена от един от другите архангели, когото те убиха, но е възкръснал под друга форма и според някакво пророчество, въпросният възкръснал архангел ще бъде изключително силен и опасен, и Рафаел няма да може да се бие сам с него. Рафаел успя да помогне на Фаваши и не се стигна до битка, но Рафаел е със сърцето на Елена, което е смъртно и му трябва време, за да стане безсмъртно, а междувременно Рафаел е по-слаб. Докато всичко това става, Елена е в Кулата, в някакъв вид сън и е в нещо като пашкул. Не се знае какво същество ще бъде, след като излезе от него. Това, което приближените им забелязват е, че пашкулът е прекалено малък за човешко тяло и за крила на ангел. Рафаел се връща в Кулата и по някакъв начин успява да влезе в съня на Елена, всъщност двамата заедно са в нещо като кома – сън, но в този сън те са заедно и контактуват. През това време 7-те и Легионът ги пазят. Май не съм обяснила за Легиона – това са гаргойли, които са описани като изключително древни същества, които са изпратени да служат на Рафаел и Елена. Последните няколко глави всъщност има разказано и от името на Легиона – как роднините на Елена се опитват да я видят, но 7-те не ги пускат, как майката на Рафаел, която се появи в една от предишните книги, се опитва да го види, но пак не я пускат... През цялото време Елена и Рафаел спят един до друг. Накрая последната сцена е как Рафаел се събужда и вижда срещу себе си две очи със сребристо излъчване.
И нямам търпение да излезе следващата.

Това кой автор и поредица са, че ми стана интересно Flushed ?

# 633
  • София
Месечинка, тази е поредицата – https://www.goodreads.com/series/47942-guild-hunter

# 634
  • При елфите ...
Скрит текст:
Включвам се само за бърза бележка относно Островът на Норка.
Може ли пълното заглавие, че в гугъл липсва само Островът, а с допълнения има 3. Simple Smile заинтригува ме да я погледна.
Островът на ранените души 😊💖
От къде мога да си я изтегля?!? Не я намирам в Читанката...

# 635
  • Варна
Скрит текст:
Може ли пълното заглавие, че в гугъл липсва само Островът, а с допълнения има 3. Simple Smile заинтригува ме да я погледна.
Доколкото схващам е чисто нова книга, така че в книжарница потърсете.

# 636
  • При елфите ...
Скрит текст:
Скрит текст:
Доколкото схващам е чисто нова книга, така че в книжарница потърсете.
Благодаря...

# 637
Аз завърших Целувка в Ню Йорк и в общи линии книгата беше точно такава , каквато очаквах - сладка и романтична.  Определено не беше нещо Уаууу, но пък беше коледна любовна история , а аз търсех точно това. През останалото време от годината подобна книга може би ще ми се стори твърде ... лигава или наивна , но по Коледа обичам точно такива истории ,където се случват чудеса и любовта побеждава Wink
След това започнах Един ден през Декември на Дж. Силвър и очаквах горе долу същия тип любовна история , НО ...получих много повече. Все още не съм я завършила ..имам около 80 страници , но да си призная не искам да свършва. Толкова истински и красиви истории ни е разказала авторката , създала е прекрасни образи и просто всичко в тази книга ми харесва. Определено я препоръчвам ,но ще споделя повече след като я завърша:)

# 638
  • В градината...
Вчера прочетох "Попи" на Лайза Клейпас. Ами хареса ми, учудващо. Може би след трилърите с убийства и негативизъм, тази ми се стори не толкова отчайващо банална като повечето любовни романи. За пръв път от много време не прескачах и страниците със секс описанията. Че са много досадни.

# 639
  • Варна
Случайно забелязах, че издателство Еклиптик ще пуска втора книга от Демоника.

Струва ми се че това издателство пуска по една книга на година.

# 640
Мили дами, имам нужда от вашата помощ. Набелязах си доста книги от изд. Ибис, но съм в дилема относно тези на Колийн Хувър. Ако "Жестока любов" ми харесва, но "Споделени тайни" - не, удачен избор ли ще е да си взема "Девети ноември", "Никога повече" и "Без Мерит" ? "Най-доброто в теб" със сигурност ще се нареди в библиотеката ми. Знам, че са коренно различни истории, но не искам да спадат към тийнейджърската литература. Благодаря ви.

# 641
Мили дами, имам нужда от вашата помощ. Набелязах си доста книги от изд. Ибис, но съм в дилема относно тези на Колийн Хувър. Ако "Жестока любов" ми харесва, но "Споделени тайни" - не, удачен избор ли ще е да си взема "Девети ноември", "Никога повече" и "Без Мерит" ? "Най-доброто в теб" със сигурност ще се нареди в библиотеката ми. Знам, че са коренно различни истории, но не искам да спадат към тийнейджърската литература. Благодаря ви.

И трите книги са коренно различни една от друга.
"Девети ноември" - лично на мен много ми хареса прочетох я за ден. Имам някой забележки за неща, които не ми допаднаха съвсем, но като цяло е хубава.
"Никога повече" - тук вече не става въпрос толкова за любовна история, а по-скоро засяга доста сериозни теми като домашното насилие, за силата да кажеш стоп и да излезеш от омагьосания кръг на съжалението, прошката и насилието.
"Без Мерит" - тук жанра може да се каже, че е YA. Но също книгата е доста по-различна от всичко, което е писала авторката. Романтичната линия е много по-слабо застъпена обаче.

# 642
На мене "Жестока любов" си ми беше чисто тийн и не ми хареса въобще. "Никога повече" съм чела - не е, останалите са на изчакване и нямам мнение.
Воронке, а си гъкнала още веднъж за тоя Остров, а съм те причакала в тъмното ... Чети си тихичко там, че имам още няколко планирани книги преди да я подхвана.

# 643
На мене "Жестока любов" си ми беше чисто тийн и не ми хареса въобще. "Никога повече" съм чела - не е, останалите са на изчакване и нямам мнение.
Воронке, а си гъкнала още веднъж за тоя Остров, а съм те причакала в тъмното ... Чети си тихичко там, че имам още няколко планирани книги преди да я подхвана.
😂😂😂 Evencee, устата ми е запечатана, миличка...ама ако ще ме причакваш в тъмното, направо да вземем да я обсъдим набързо 😂

# 644
На мене лично Девети ноември най-ми допадна от всички ."Най-доброто в теб - изобщо ,явно не съм единствена след като с тази книга Колиийн Хувър отстъпи първото място тази година в класацията на goodreads за 2018

Общи условия

Активация на акаунт