Отговори
# 195
Bria.. Мина ли контролният преглед при теб, и имаш ли резултат от хистологията вече..? 🤗

# 196
Здравейте, да контролния преглед мина! Резулатите от хистологията показаха че съм имала само и единствено възпаление, а не дисплазия! Нямала съм преканцероза, няма дисплазия, няма Цин, можело е медикаментозно лечение и  да се избегне конизацията, но вече е  късно.
Иначе всичко е наред, няма нужда да ходя на контролни прегледи тк нямало какво да се контролира, липсва дисплазия. Може да се преглеждам при  моя си  гинеколог, който моментално ще бъде сменен!
Мъчно ми e,чувствам се  изтощена от сълзите от стреса, който преживях. Съжалявам, че се съгласих да правим конизация без биопсия.
Оказа се, че имам и шевове, което означава, че най- вероятно конизацията е скалпелна а не с лазер. Съответно и  възстановяването е много по - бавно, отколкото при лазера и се отнема по- голяма площ от шийката.
При конизация с Leep  няма шевове, до кокото разбрах.

Сега след конизацията, ми каза да съм си пуснела изследвания за уреаплазма или микоплазма, тк възпалението можело да е от това. Питам се защо не ги назначиха тези изследвания преди операцията ами след нея?
Исках да имаме второ дете, а сега с тази отрязана шийка шансовете са много по- малки Sad
Радвам се, че всичко приключи, питам се защо  е трябвало да мина през целият този  АД!

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 13:18 от Bria

# 197
  • София
Радвай се на хубавите резултати, другото е минало вече. Може да си имаш детенце и дано е скоро 🤗 Шевове се слагат 2 отстрани и при другите видове конизация, на 2та основни кръвоносни съда, за да се намали постоперативното кървене. Може да са такива?

# 198
Радвам се , Meredith_Grey! Разбира се, че се радвам! Не знам колко общо са били шевовете. Сега след 25 дена на контролния преглед ми каза, че имам още два шева, които не са паднали и да се пазя още 1 месец.
Реално той не ми  даде обяснения  как е направена конизацията. Само каза, всичко мина добре, а сега каза резултатите са добри, няма за какво  да се притесняваш.
Купих сумати Кориолус, и сега се чудя дали въобще да го пия???

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 13:58 от Bria

# 199
Аз пък се чудя, как изобщо може някой лекар да прибегне до конизация без биопсия... Съжалявам Bria... Но се успокоявай и радвай на това, че не си имала предракови клетки и нещо по-лошо... Извинявай, но не ми се връща назад, моля те припомни какъв беше точно случаят ти... Колпоскопски атипизъм ли е виждал лекарят ти, раничка... ЧПВ ли имаш... Лоша цитонамазка ли що ли.... Та се стигна до категорична конизация без биопсия от твоят лекар... Недоумявам просто..!???

# 200
Не  нищо не се виждаше на колпоскопа, и двата колпоскопа бяха чисти. Цитонамазката излезе 3 Б, се оказа че в следствие на възпаление или инфекция  е това 3 Б. Оказа с егрешна цитонамазката на патоанатома, но това сега го разбрах на контролата.
Няма дисплация, няма преканцероза или раничка или полипи нищо няма.
Защо се е стигнал, искаше бърза операция. Аз, като обикновен човек си мислех че ме спасява...

# 201
  • София
Това е безумно, не вярвах, че още има чак такива "лекари" ... Но в крайна сметка не се ядосвай, минало вече, смени лекаря с по-надежден и си ходи на профилактика и това е.
Кориолуса няма нужда да го пиеш, но може зимния сезон когато има повече грипове или ако се чувстваш по-отпаднала да си го изпиеш, няма да навреди, само подсилва имунитета.

# 202
Аз имах цито 2-ра група и само с преглед проф. Чакалова каза : конизация.
Без биопсия.
Доверих и се и премахна папилом.

# 203
Meredith_Grey и докторът каза, че няма нужда да го пия, но купих три опаковки за 150 лв, и мисля да се подсиля дори и в по- малка доза...
Радвам се момичета много на добрите резултати, но все още не мога да се отърся от стреса и ужаса, който преживях.
левскарката, да когато има папилом е нормално да трябва да се премахне нито папило нито полип съм имала.

# 204
Не  нищо не се виждаше на колпоскопа, и двата колпоскопа бяха чисти. Цитонамазката излезе 3 Б, се оказа че в следствие на възпаление или инфекция  е това 3 Б. Оказа с егрешна цитонамазката на патоанатома, но това сега го разбрах на контролата.
Няма дисплация, няма преканцероза или раничка или полипи нищо няма.
Защо се е стигнал, искаше бърза операция. Аз, като обикновен човек си мислех че ме спасява...
Извинявам се, при кой лекар се случва това? На мен ми е правена конизация заради полип, мина безпроблемно. не зная какво и колко е рязано.

# 205
Момичета, винаги правете  БИОПСИЯ! Не винаги  цитонамазката е точна, понякога е завишена ако имате хламидия, уреаплазма или  микоплазма. Докторът е длъжен да пусне тези изследвания а не след дъжд качулка. И  с един прост антибиотик всичко  да мине.
Не искам да пиша имена на лекари, всичко е минало ..
Благодарна съм на Господ, че съм добре, дай боже скоро да се отърся от ужаса.

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 15:45 от Bria

# 206
  • София
Ама то на чист колпоскоп кое точно щеше да биопсира... освен абразио от канала, то не се взима попринцип биопсия така на слуки.
Изначално не му е било адекватно лечението. Важното е, че е минало, по-добре такива грешки, отколкото пък изтървано нещо...

левскарката, проф. Чакалова е много уважаван специалист в тази област, папилом се маха, при теб си е правилно лечението за какво да се мъчиш и с биопсия.

# 207
Точно така трябвало е абразио на канала, те го направиха абразио на матката и канала и конизация заедно, и тогава разбрали че всичко е наред.

# 208
Здравейте !
Днес беше моя преглед.. Хистологията ми е кристално чиста, благодарение на съвременната намеса и професионализъм от страна на лекаря ми !
Благодарение на конизацията ми беше изрязан конус с цервиакална дисплазия трета ( най-висока) степен !
Биопсия не ми беше правена и не винаги е необходима , ако на колпоскопа и резултатите от ПАП-а са достатъчно обедителни за това му действие!
При мен всичко е чисто ! Слава Богу!!!
Няма риск от Карцином.. няма данни за злокачествено заболяване!
От утре по мое желание ще се върна и на работа.. няма нужда вече да лежа и да се оплаквам .. !
Момичета.. бъдете силни и се доверете на лекаря си .. ! Желая хубави резултати на всички ..и блг от сърце, че публикувахте въпросите ми .. ! Simple Smile БЪДЕТЕ ЗДРАВИ !!!

# 209
Bria, погледни епикризата, там трябва да е написано как е направена конизацията. Едва ли е скалпелна, но провери, трябва да пише. Когато отидеш на контролния преглед попитай колко от шийката е изрязано. При тези първоначални показатели, не би трябвало да е дълбоко, което пък означава, че шийката ти ще се възстанови напълно, дори няма да личи след година/две, че е правена конизация. За второ детенце спокойно може да си действате, само изчакай 3/4 месеца да се възстановиш.

Общи условия

Активация на акаунт