Отговори
# 270
Не съм мн сигурна каква процедура ми направи . Аз тогава доста тежко го приех и просто и се доверих. За мъжете знам, че в повечето случай те са носители и понеже са с по здрава имунна система организма им се бори. Въпреки това четох , че имат шанс, ако е слаба имунната  да развият рак на пениса , но съм го чела това в интернет и не знам до колко е вярно

# 271
Привет, момичета! Здраве и добри резултати и новини на всички ви. Полезна тема, която открих тъй като и на мен ми предстои конизация. От години си правя цитонамазки два пъти годишно - с променливи резултати. Имам раничка, неколкократно туширана и горена. С премахнат десен яйчник и тръба съм, причината - огромна киста почти погълнала яйчника. От известно време с контактно кървене и симптоми за климакс. Препоръчаха ми клиниката в Плевен, четох че някои от вас са я правили там. Натъквам се на противоречиви мнения, което ми създава дискомфорт, но с Божията помощ се надявам всичко да е наред. Ако някой сподели инфо за клиниката и специалистите там ще се радвам

# 272
Ракът на пениса е в десетки пъти по- рядък от този на шийката. Мъжете са само преносители в повечето слушаи. А че цин не било страшно... не знам, на някои места пише, че не е, но по истинските източници- научни статии и учебници по медицина никъде не го пренебрегват. Ако мъжете имаха такова, половината щяха да са се хвърлили под някой мост. Ама жените всичко да понасят и да си свиркат. В тематш за спкя, толкова много жени има, борещи се с години и подлагащи се на какви ли не процедури, а ако мъж разбере, че има репродуктивен проблем, се скрива и започва да си рови в пъпа. И да се самосъжалява с години.

Змия, не се впрягам, дори все съм си неглижирала проблемите. /не тези/ Е какво толкова си виках. Впрягах се години наред за оплаквачите около мен, които бяха в траур, когато са със зимния грип, за проблемите на другите, които ми смучеха енергията и все бяха в големи беди, накрая какво стана. Стресът е рисковият фактор. Знам, че го казваш с добро и ти благодаря, но реших, че преставам да си подтискам чувствата и да се неглижирам. Гадно ми е, чувствам се зле и се притеснявам, за мен не е нищо и ще си го изживявам в пълна степен. И ми е ядно. Разбира се, преди всичко трябва да се вземат мерки и може би ще ги взема,  но имам правото да ги смятам за инвазивни и товарещи ме психически.

Momikrisi, не се давай толкова млада на стреса, пожелавам ти все пап1 да си от сега нататък. Както и на всички други, разбира се.

# 273
  • София
Ок, спирам. Тровете си нервите, както желаете.
След стреса, който преживях миналата година, свързан със сина ми, мисля, че мога да кажа, че не само стресът е виновен. На никого не го пожелавам. Сигурна съм, че е по-тежко от загуба на възрастен роднина.

Жива съм, здрава съм след две гинекологични операции. И двата пъти вярвах, че ще изляза здрава. Така и стана.
Вярата има значение.

# 274
Момичета, hpv, не се лекува, лекарите нямат единно мнение за имуностимулаторите, мъжете всъщност няма как да ги лекуват....

# 275
monikrisi, мисля, че при теб без конизация (най-малко) няма как да се случи. Как те лекуваха?

Момичета, преди години бях много активна тук. Като взехме да си споделяме, масово стигнахме до заключението, че всяка една от нас (с конизация) преди това е била подложена на приличен стрес, отслабване или нещо подобно. Лично на мен никой не ми е предписвал медикамент за подсилване, а и не бих взела, тъй като имам проблем с щитовидната и не става. Партньорът не е причина, аз съм от изчезващия вид, дето са били с един цял живот и на когото имам пълно доверие. Всичко е до организъм, здравословно и психическо състояние.

# 276
О да не е той виновен аз както написах също съм била само с един мъж . Ами това което ми прави не е конизация, а прави някакво почистване на зоната с нещо като ток . Поне аз така го усещах.  Бях с упойка там, но не ме беше хванала хубаво и имах лека чувствителност.  Един час и половина си е играла да ме чисти. Тя ми каза , че при такъв резултат като моя си прави конизация, но това е скъсяване на матката като я прави в конусовидни форма. Живи и здрави може да имам проблем със забременяването или износването  и затова не го направи . Като с този метод който тя приложи имаше шанс да е останало нещо в дълбочина, но за щастие имах късмета да ме изчисти  хубаво.  Даже като видяхме на резултата от цитотои тя не можеше да повярва, че сме постигнали резултат от първа група . Очаквала е до 2 най - много за стигнем . Но като цяло витамините мн ми засилиха имунитета и доста Бързо ми се възстанови шийката.  

# 277
  • София
О да не е той виновен аз както написах също съм била само с един мъж . Ами това което ми прави не е конизация, а прави някакво почистване на зоната с нещо като ток . Поне аз така го усещах.  Бях с упойка там, но не ме беше хванала хубаво и имах лека чувствителност.  Един час и половина си е играла да ме чисти. Тя ми каза , че при такъв резултат като моя си прави конизация, но това е скъсяване на матката като я прави в конусовидни форма. Живи и здрави може да имам проблем със забременяването или износването  и затова не го направи . Като с този метод който тя приложи имаше шанс да е останало нещо в дълбочина, но за щастие имах късмета да ме изчисти  хубаво.  Даже като видяхме на резултата от цитотои тя не можеше да повярва, че сме постигнали резултат от първа група . Очаквала е до 2 най - много за стигнем . Но като цяло витамините мн ми засилиха имунитета и доста Бързо ми се възстанови шийката.  

Какви витамини ви изписаха?

# 278
Значи пия котешки нокът , а другите са на тази марка аквасорс . Първата ми терапия беше с колаген и още един витамин имах , но не помня какво беше . Имах схема на пиене . Сега продължавам да ги пия като пак е котешкия нокът, колактив това е като коластрата , антиоксидант който предпазва клетките от оксидативен стрес и последните са морска енергия с водорасли.  Сега като ги свърша ще ми даде други които вече да си ги пия и като забременея и няма да вредят

# 279
monikrisi....    Тя ми направи колпоскопия  тъй като при такъв резултат веднага се прави за да се изследва . Резултата ми излезна тежка дисплазия -карцинома ин сити с положителен високо рисков Чпв.

Този резултат само от преглед с колпоскоп ли ти го каза лекарката,  или е взета биопсия и си изследвана за ЧПВ..???
Ако е само от преглед с колпоскоп... хххм не го разбирам, също ако е потвърдена тази диагноза с биопсия, това почистване с ток меко казано също не го разбирам.. И от пиене на коластра или котешки нокът или каквото и да е там.. Някак си не го приемам, че с това ще се премахне карцином ин си ту... Несериозно ми звучи, извинявам се... Ако не се изреже този участък... Боже за какво почистване говориме...!??
При диагноза CIN 1-2 се прибягва до конизация, а тук говорим за нещо по-сериозно... Независимо, че си на 26г.... При това положение сериозен лекар не би говорил за почистване и пиене на някакви неща, а най-малкото за ЛИИП..!!!
Съжалявам това е моето мнение!
Дано си се излекувала!!!

# 280
Да взет е материал и е изследван.  Simple Smile  отделно имах пуснато изследване за вируси . Факт е че съм здрава . Simple Smile Твое право е да мислиш каквото си искаш . И между другото при по обстоен преглед гинеколога сам може да види когато шийката не е в състоянието което трябвадо бъде . Предишната при която ходех не го видя. Да обясня пак витамините ги пия за подсилване на имунната система за да може да се бори с вируса.  Както всички знаем той не се лекува, но е важно да не е активен . С добра имунна система организма се бори той да си остане в такова състояние .  Дма пъти си бях пускала изследвания когато резултата ми беше лош и двата пъти едно и също показа . Още преди да ми излезнат резултатите от пробата втория път тя ми направи процедурата . След което изчаках 2 менструации докато шийката се възстанови и пуснахме нови.  Резултат  Пап 1 . Сега си чакам новите които също се очаква да са добри. Между другото нещо което аз преди не знаех за цито че освен тази обикновената, която  винаги са ми правили си направих нов вид която се казва течно базирана  цитология качвам снимка с разликата от двете . Аз лично си ги правих лабораторията на геника и съм доволна до 1 седмица ми излезна резултата от вируса и след 1-2 дена и цитонамазкита. Аз лично споделих моя случай за да кажа, че нямаме застраховка от нищо и  да вдъхна кураж на всяка жена . Simple Smile
 Следващия път когато отида при лекарката ще я попитам как се казва процедурата тъй като на листа не мога да и го разчета .

# 281
monikrisi, чудех се дали да споделя и моето мнение и опасения след твоя разказ. Спираше ме това, че все пак не съм лекар и не е редно да се намесвам с категорично мнение, но от друга страна много чета и смея да кажа, че съм достатъчно запозната по темата. В тази връзка подкрепям мнението на Gvendolin72 . При доказан Ка ин ситу ( а ти казваш, че резултатът е проверен с втора проба ), лечението е конизация. Попитай лекарката ти каква процедура ти е направила.  Ако е горене или криотерапия - тези методи не са надеждни в дългосрочен план. Ще ти кажа и защо: Първо от тях не се взима материал за хистология т.е. няма как да се провери дали всичко е изчистено. Второ - повърхностния слой атипични клетки се унищожават, тъканта се възстановява и цитологията показва добри резултати, но не е известно и няма как да се провери в по-дълбоките слоеве какво се случва и дали не работи скрит процес. На този етап продължавай да правиш редовни контроли и дано всичко продължи да бъде наред при теб.

# 282
Ами добре ще я попитам . И аз се надявам всичко да е наред защото вече искам да бъда мама Simple Smile

# 283
monikrisi, от сърце ти пожелавам да си добре. Но всички ние тук сме минали през тези неща, поназнайваме доста и затова твоето 'лечение" ни изумява.Така се третират ранички, обикновено след раждане и при добра цитонамазка.  Млада си, питай, търси други мнения, задължително ОНКОГИНЕКОЛОГ! За много по-дребни неща се прави конизация, а ти при тази диагноза разчиташ на стимуланти и несериозни процедури. Мисля, че не се отнасяш достатъчно сериозно към проблема. За тези неща възраст няма. Силно се надявам да грешиш нещо или да не го обясняваш правилно.

Последна редакция: нд, 05 авг 2018, 21:22 от Дъждовно време

# 284
  • Бургас
Махай увредената тъкан овреме и после си направи ударният курс с имунотерапия, увредената тъкан много трудно че се възстанови и шанса да прогресира във времето е много по-голям от колкото да се самоизлекува, особено с такава тежка дисплазия. Разликата между Ка ин Ситу и инвазивният рак е само това, че не е пробил в стромата, ама......шанса да се получи при малък спад на имунитета не е хич малък.

Общи условия

Активация на акаунт