Отговори
# 465
Добре, но като се премине към следващия етап - бебеправене, какво правим? Какви изследвания трябва да си пусне двойката, за да са сигурни, че са "чисти"?

# 466
Аз знам , че с хпв можеш да се заразиш дори и когато се ползва презерватив ..намалява се шанса, но все пак няма 100% защита .

# 467
Надежда, ние сме ползвали и ето, че пак имам. Но той с доста предни партньорки не е.  Аз съм много склонна да вярвам, че се предава и по други начини. При целувка пак е лигавица в лигавица, а ЧПВ поразява и гърлото по принцип. При орална любов също.

Мен лично много ме боли от реакциите "еми ще се реже, ако трябва за здравето е", ама в същото време нито ще се изследва, нито ще пие добавки. Случвало се е вече за нещо много по- дребно да откаже съдействие за изследване/лекар. Предния ми дългогодишен партньор поради репродуктивни проблеми беше се изследвал за най- различни неща и беше окей, аз тогава никога не съм имала оплаквания. При тези обстоятелства не вярвам, че някакъв вирус е спал дъълго време и хоп събудил се. По- скоро е заразяване и съм бясна, намразвам човека. Щото си гледа задника цял живот и трепери, ако си пореже пръстченцето, а лайната са на моята глава. И аз може да остана без деца или да се влача по лекари, дето един скапан колпоскоп не щат да ми направят.

Затова звуча черногледо на повечето от вас, нямам нужната емоционална подкрепа. Това е истината за мен- мъжете си веят оная работа и сеят зарази, масово са егоисти, а жените ги режат и се развалят психически. Само майка ми взе проблема присърце и започна да се чуди дали тя не ми го е предала при раждане и да се обвинява. Което почти 100% не е така. А за другите все е най- важно те да не са виновни и да са с чисти ръце от цялата работа. Много рядко мъже си правят изследвания ей така по своя инициатива, за да не вземат да заразят някоя жена. Да не казвам, че не съм чула за такъв случай. А не че няма изследвания и за мъже. Има си, макар и не с такава точност. Ако при тях водеше до рак, лабораториите щяха да са пълни.
Ми да си осиновя едно детенце и да си гледам себе си, своето тяло. За едното чукане да ме режат, мерси..

# 468
Анонимна, съжалявам за прочетеното... Не му е тук мястото, но явно човекът не читав... Моят приятел има себореен дерматит на лицето и имаше един момент, в който и моето лице взе да се лющи. Умря от притеснение, че може да ме е заразил. А по написаното от теб ми се струва, че твоят партньор не проявява съпричастност и е нормално да го ненавиждаш.

Успех, стискам палци всичко да остане зад гърба ти скоро и да се възстановиш бързо!

# 469
Доста крайно мнение е изразила Анонимната по-горе.
Никога в живота нещата не са напълно черни или бели. Далеч не всички мъже си 'веят онази работа' и не ги еня какво с коя правят, какво могат да лепнат и после на кого могат да го предадат. Далеч и не всички мъже пък са изключително загрижени. Има всякакви. Същото е и с жените Simple Smile Няма как да знаеш дали някоя преди теб, която е била заразена и е знаела, не го е заразила и него и не го е предупредила за опастността... Въобще, светът и хората са толкова различни и много на вид... а в медицината никога 2+2 не прави задължително 4.
Ако мислиш да си отровиш живота и връзката с това - продължавай в същия дух.

Съвсем отделен въпрос е дали човекът до теб е точният - дали го е грижа за теб, дали се интересува, дали твоето здраве за него е толкова важно, колкото и за теб и обратното. Ако той е 'такъв' какъвто описваш спрямо изказването ти - добре е да помислиш дали има смисъл да инвестираш времето си (което не се връща!) в него.

И аз като Мишелин имам човек до себе си, който го е грижа и е готов на всичко, за да съм спокойна и здрава. Всичко зависи от човека, това е.

И да се върнем на темата. Наближава моя профилактичен преглед и пак започва да ме е страх...

# 470
Утре трябва да звънна за моя резултат от цитонамазката и ми е толкова напрегнато... Persevere

# 471
Стискам палци и бъдете спокойни всичко ще е наред.  Гуш .. ще чакаме да споделите.  Мойте вторите изследвания отново показаха първа група и вируса ми излезна отрицателен. След почистването и аз имах един месец в който предизвикахме цикъла, но след това се нормализира и сега си идва на една и същата дата . Сигурно е нормално

# 472
Аз затова спрях да го мисля дали и кой би могъл да е "виновен". Не съм се изследвала за HPV, но вероятната причина да стигна до ин ситу е той. Но от конизацията до сега ползваме презерватив почти всеки път. За тези почти 3 години няколко пъти да се е случило без. Не знам колко предпазва, но ми дава някакво спокойствие, дори илюзорно да е.

# 473
  • София
Утре трябва да звънна за моя резултат от цитонамазката и ми е толкова напрегнато... Persevere

Всичко ще е наред! 🤗

Това че на някой мъж не му пука не значи че всички са така. Отделно не може да ги съдим че са с различна анатомия и нямат проблеми като нашите. А и за един контакт са нужни двама все пак 😁 И на мен ми е притеснено, надявам се ми предстои да си срещна половинката не смятам всеки да водя да се тества...И аз мислех кой е виновен и не го измислих, защото гаранции няма, наистина може да се носи неактивен с години. Ако не беше така много лесно щяха да са измислили как да го елеминират.

# 474

Marsia_K  бъди спокойна, резултата ще е добър! Стискам палци Simple Smile
Новият аватар е много хубав Simple Smile

# 475
Успех с цитонамазката Simple Smile

Didi Smile, по принцип е така, на мен липсата на изследването също щеше да ми дава също илюзорно спокойствие. Може би да е хубаво да се знае, но за мен стресът от информацията, че го имам и го нося определено ще попречи на имунитета ми. В крайна сметка спокойният живот играе основна роля, а за всеки варират елементите му Simple Smile

Да се отчета малко по- конкретно по темата. Както ви казах, пуснах течно базирана цитонамазка + скрининга в Геника. Утре исках да ходя при лекар с всички различни резултати (СПКЯ, няма СПКЯ, има ектопия, няма ектопия, а ерозио, 1см полип, 2 см полип и т.н.). Написаха ми на листчето днес след 17:00ч. Онлайн да си проверя с id и парола, но от вчера с положителния резултат за високорисковите не е мръднало. Само то седи, данните за цитонамазката не са нанесени.
Обадих се и питах, увери ме секретарката, че ще ги нанесат до края на работното време. 5 мин преди края му пак се обадих и тя ми каза, че патолозите седяли до по- късно. Направо си ме излъга, мен ако питате.
Та вие имате ли опит дали закъсняват? В предните теми четох, че течно базираните са по- завишени.
И попаднах, че имало изследване и на урина, ама не ми се струва много достоверно.

# 476
Marsia_K, чакаме добри новини! Всичко ще е наред!
Стискам палци и на всички останали, които очакват резултати!

Момичета, ще ви кажа нещо и сигурно ще ми се смеете. Имам чувството че понякога усещам шийката си. Или по скоро някакво усещане точно там. Не мога да го определя точно, но е нещо средно между погаделичкване, пробождане и натиск. На някой друг да му се е случвало?

# 477
  • София
Здравейте! Бях писала преди 10 дни, че ми откриха цитонамазка 3б. След 1 седмица я повториха и пак е 3Б, взеха биопсия - CIN III. Препоръчаха конизация. Ходих при д-р Христов в Надежда. Там сигурно ще е платено. Моля, препоръчайте ми за София, къде и при кого да го направя.

# 478
Kaрагьозов във Вита или в Онкологията в Дървеница, момичетата препоръчват там една лекарка, но за съжаление не запомних името - може да погледнеш назад я споменават.
Успех и дано всичко се нареди възможно най-добре!

# 479
  • София
Д-р Kaрагьозов конизация с лазер ли прави? Използва ли се колпоскоп?

Общи условия

Активация на акаунт