Отговори
# 495
  Ако съвета за колпоскоп е към мен, благодаря , но на този етап съм направила профилактиката, която ми е нужна.
  И с цялото ми уважение , но е излишно да се внася допълнително паника, при положение , че от седмица или повече се опитваме да успокоим и окажем подкрепа на определена съфорумка Rolling Eyes  А намекът към друга такава е адски неуместен...
 За профилактиката си има алгоритъм и прекаленото пришпорване на нещата създава стрес, който не би довел до нищо добро.

Последна редакция: пт, 17 авг 2018, 15:08 от Marsia_K

# 496
Подкрепям горното!
Темата наистина зацикли в негагивна посока. Форумите са за да обменим мнения и да се насърчим, другото да оставим на лекарите.
И аз съм с конизация преди 6м., още не съм правила колпоскоп, защото смятам лекаря, при който ходя на профилактика за достатъчно компетентен, да мога да му се доверя и без.

# 497
  • София
Искам да попитам, дали трябва да се прави изследване на ЧПВ при CIN 3?

Последна редакция: пт, 17 авг 2018, 15:32 от denizara

# 498
 Имаш предвид ЧПВ/HPV/ Hug При теб на този етап може да остане на заден план и трябва да се пристъпи към отстраняване на участъка с дисплазия.  След това може да помислиш и ако лекаря ти препоръча да направиш типизиране на вируса.

# 499
  • София
Имаш предвид ЧПВ/HPV/ Hug При теб на този етап може да остане на заден план и трябва да се пристъпи към отстраняване на участъка с дисплазия.  След това може да помислиш и ако лекаря ти препоръча да направиш типизиране на вируса.

Да, ЧПВ. Simple Smile Много благодаря!:smile:

# 500
  • София
Не, освен ако лекар не го е назначил.

И аз подкрепям Marsia_K и левскарката.
По-важно е устройството зад колпоскопа Simple Smile

# 501
Ако има нещо мега страшно на колпоскопа се вижда нали?

# 502
На колпоскоп се виждат измененията, но не може категорично да се определи какво точно е.
Точно казва резултат от изследване на хистологичен материал.

# 503
  • Бургас
Аз нали онзи ден сама си изисках колпоскоп. Нищо, че цито от преди два месеца показа пап 2 без никакви забележки. Ми оказа се, че имам малки забележки. Да си призная на колпоскоп нещата ми изглеждаха по - зле сега, при ПАП 2, отколкото преди няколко месеца когато цитото показваше ПАП3А. Ама колко разбирам аз е друг въпрос.
Та смятам вече да взема да си ги реша. И без друго ще хъркам дълбоко докато премахват предполагаемия полип, ще вземат да обгорят шийката и ще пратят и за хистология. Та си реших директно на веднъж да действам.
За себе си съм решила от сега нататък винаги цито + колпоскоп.

# 504
MeMyselfI , какво показа колпоскопа?

# 505
  • Бургас
MeMyselfI , какво показа колпоскопа?
Едно малко петно с лека левкоплакия. Искаха да следим, но им отказах и питах за друг вариант. Та и без друго ще ходя на хистероскопия ще го махнат с ток и ще пратят за биопсия. Твърде много нерви и емоции хабя за товаи предпочитам да сложим край.

# 506
А защо примерно петънцето , за което ми говори доктора е едно и седи като беличко, като от пресечено мляко върху розова повърхност , а когато се сложи черният йод и се появяват много повече едни такива жълтеникаво-бели места наоколо? Поне аз така видях де. И като влезна в кабинета всеки път на екрана виждам такива шийки с кафяво отстрани и петна жълти. Нещо такова и като питах дали ще ме оперира и ще ми взима биопсия и тя извъртя очи и ми каза, че съм чела бг мама

# 507
  Дано всичко мине бързо и се успокоят нещата Hug

# 508
  • Бургас
  Дано всичко мине бързо и се успокоят нещата Hug

Каквото е, такова. Силно се надявам да се реши проблема с цикъла ми и действително да махнат полипа, ако има такъв. Аз предполагам нещо друго и ако се окажа права обещавам да споделя.
Колкото до шийката...просто нямам нерви за таз тримесечна игра на следене. При все, че явно и при пап 2 има някакви притеснителни неща на колпоскопа. Както се казва, ако продължавам да се дебна с шийката, няма да ми остане време за щерка. А не искам да си оставам с две мъжки Simple Smile

# 509
Marsia_K радвам се ,че всичко е наред.  Simple Smile Ще бъде за всички, защото не вярвам да има лекар който видимо да види някоя жена, че се е запътила по пътя към борбата за живот и да остави така нещата. Може и да има некадърни, но съм убедена, че ние не сме попаднали на такива.  ... Аз имам питане казвате , че имате високорисков вирус ама не знаете кой е ? Как разбрахте , че е високорисков на мен само хпв ми пишеше докато не се пуснах изследване за всички вируси и се видя че имах 51

Общи условия

Активация на акаунт