На море в Гърция 2018 - III

• 80 429
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Субективно мнение, аз лично пак ще се върна юни-август.

# 211
Е края на този юни водата беше студена и духаше доста силно. 😉 Юли и август е пика на западняците на Крит и е непоносима жега. Аз съм била в периода края на август и началото на септември. Седмицата през септември беше доста различна от тази в края на август от към тълпи. А времето беше същото.  Водата е пъти по-топла логично от юни и началото на юли.

# 212
Върпос към ходилите на Парос - ако някой има представа има ли начин да се стигне от Логарас до Пунта /от където тръгва ферибота за Антипарос/ без да трябва да се ходи първо до Парикиа. Гледам разписанието на месния градски транспорт и ми се струва, че директен няма. Дали има водни таксита или нещо подобно, което може да се вземе от Логарас или Писо Ливади?
Има добри отзиви за Пунда Бийч и Фарагас - заслужават ли си да им отделим време? Ще бъдем на островът 3 дни.

# 213
  • София
Здравейте, и нашето моренце на Корфу приключи за съжаление. Много е писано за Корфу ,така че ще разкажа на кратко - пътувахме с ферибот до Лефкими - цена за 3ма човека +кола- 20 евро в посока , ако си купиш и обратен билет - цената стана 30 евро в двете посоки.  Апартамента ,който бях резервирала - Adriana Apartments - се намираше в Ag Georgios South. Спокойно селце , с разкошен пясъчен и плитък плаж от юг и север - а по средата скали. Така ,че при настаняване ,ако не искате да ходите с кола до плажа гледайте ,къде е хотела.Има достатъчно таверни , магазини ,ресторант и тн. Има алея покрай морето , вечер осветена за разходки.Препоръчвам го за хора ,които обичат спокойствието. Един ден посетихме Аквапарка , препоръчвам с 2 ръце - има страшно много пързалки , за всеки  вкус както за малки така и за големи, огромен басейн с вълни. Водата в басейните беше  топла и за мене чиста. Никога не свършиха надуваемите пояси , беше спокойно от към хора /посетихме го в сряда,незнам как ще е през друго време/ .Цените вътре - нормални като навсякъде в курортите - може да се вкарва и вода и храна, но не си заслужава . За разлика от България ,там нямаше умишлино завишение на цената . Много спасители ,които постоянно следяха какво се случва на пързалките. За съжаление или не - навигацията ни прекара на път за аквапарка през едни тесни пътища и селца,където нямаше разминаване/красиво но неприятно за шофиране/. Навръщане се прибрахме през Керкира  , там пътя е широк ,но пък имаше доста туристи ,които ходят по него и вечерно времепо тъмно  е малко неприятно за шофиране. Самата столица е приятна за разходка , има хубава крепост ,с чудни гледки и малки тесни улички за разходка- малко ми напомнят за Венеция.  След неприятното шофиране по тесните улички ,понеже сме с по голяма кола , решихме да резгледаме острова организирано с туристическа фирма  - поне за нас беше добър вариант  особенно за шофьора - екскурзията беше с хубав малък бус -20 човека ,по маршут - Аг. Георгиус - църквата до Мишия остров- Керкира /транзитно само разглеждане и разказ къде и какво може да се види / - Palaiokastrica + манастира -/ имахме 1,30 за раходки ,плаж и хапване / - после ни качиха по един тесен път високо  и ни спряха на панорамна площадка за снимки - MAKRADES/ е няма такава теснотия на пътя - но като те возят не се вълнуваш/- Kassiopi и поглед към Албания - Kalami - да видим къщата на Даръл и накрая двореца Аchillion / много красиво място ,което си заслужава да се посети но както ние бяхме след 17,30- почти няма  туристи и спокойно разгледахме и двореца и градините. Останалите дни обикаляхме плажчетата ,около нас,че просто на ММ не му се караше на север. Това е от мен засега ,дано съм била полезна за някой,който тепърва ще ходи натам.

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 18:57 от SANI+

# 214
Здравейте, след поройните дъждове какво е положението по плажовете в Северна Гърция? На Каламици и на Нея Перамос има ли ходили след дъждовете ,водата затоплила ли се е и изчистила ли се е

# 215
Ние се върнахме вчера от Неа Перамос, водата е топла, поражения от дъждовете не видях. Приятна почивка.

# 216
От три дни сме на Сарти. Водата е чиста и много приятна като температура. Днес дори чувствително по-топла.
Приятна почивка и от мен!

# 217
Здравейте момичета!
Другата седмица нашата щерка ще ходи за пръв път самостоятелно на море с приятелки-о.Корфу ,за една седмица.Всичко основно (пътни,хотел) е предплатено.Сега остава да и дадем и пари за храна и харчлък.
Та се чудя колко горе-долу ще е добре да и оставя...според вас,които скоро сте ходили там?

Отдавна не съм ходила в Гърция (от около 25г.;Ксанти) и нещата се променят.

Зависи как харчи и какво има като храна осигурени, но 500 евро ще й стигнат.

# 218
  • София
Пратих завитване към Сивота Травел през септември в кои дни ще имат трипчета до Пакситата и получих този отговор : Good afternoon from Sivota travel.

Thank you for your message.

In  September we don’t know exactly in which days will be the excursion from Sivota to PAXOS. In the first days of September will be 4-5 times per week . Later maybe 3 days per week.

Please send us an e mail few days before your arrival and we will inform you

Regards

Също видях, че корабчетата от Парга ще пътуват всеки ден и може да се закупят места онлайн.

# 219
  • София
Как стои въпросът с таксуването за изпошзване на мобилния интернет в Гърция? Като разговорите и смсите ли е, без да се таксува нищо допълнително?

# 220
  • В полите на Пирин планина
Как стои въпросът с таксуването за изпошзване на мобилния интернет в Гърция? Като разговорите и смсите ли е, без да се таксува нищо допълнително?

Според МВ, определени в плана за мобилен интернет, но ги преизчисляват за територията на ЕС и трябва да си следиш трафика, защото извън определените в плана МВ се таксуват.

# 221

Това зависи всъщност от вашия мобилен оператор.

# 222
  • София
Когато минете границата,и се свържете с мрежата на местния оператор,получавате СМС от Вашия оператор с информация колко са ви безплатните МВ и каква е цената за МВ след изчерпването им.

# 223
  • София
geryaleksandrova, 2 пъти сме се опитвали да се качим на въпросните корабчета от Парга в края на септември. Първият път не пътуваха всеки ден и не можахме да нагодим дните (изпуснахме едното и другото беше след 3 дни). Тогава проверихме и в Сивота, но и от там нямаше. Вторият път морето беше бурно и през дните, в които бяхме корабчетата не работеха. Всеки път казваха да проверим на следващия ден дали ще има екскурзия. Не бих си дала предварително парите. Отидете на място и вижте какво е положението. Или както са ти писали - попитай ги отново няколко дни преди датата.

# 224
  • София
Таня76, благодаря за информацията! Определено е много полезна  и ще си имам едно на ум.
Голям мерак им имам на тези островчета, дано да успеем да ги видим.

Общи условия

Активация на акаунт