На море в Гърция 2018 - III

• 80 428
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Ние спяхме в Парга, през деня се разхождахме и обикаляхме съседни плажове, ходихме до Паксос и Антипаксос(приятна екскурзия, много красота за кратко време се вижда), не е нито малка, нито твърде голяма, но за мен е очарователна, има си всичко. Вечер бяхме в заведения далеч от централните зони по препоръка на собствениците на хотела, в който бяхме настанени, с много вкусна храна. Но зависи кой какво търси. Аз определено не обичам лудниците и обичам природата. Но пък, ако сравня със селата на Лефкада, в които бяхме, от скука умряхме. Simple Smile 1 магазинче с 10 неща, 1 съмнителна кръчма, 10 дядовци пият нещо. Simple Smile Отделно пък студиата, в които бяхме, бяха над Парга, със страхотна гледка и ни сервираха закуската на балкона. 

# 196
  • София
А круизните корабчета от Сивота до Паксос и Антипаксос имат ли някаква особеност? Върти ми се, че някъде четох, че не пътуват всеки ден от там, но сега нищо не намирам по въпроса в търсачката.

# 197
  • София
Ние ходихме до Паксос и Антипаксос с тези - http://www.sivotatravel.gr/cruises_paxos.php
Не оранизират круиз всеки ден - 2 или 3 пъти седмично са.
Офиса им е в центъра на градчето, минахме оттам, видяхме кога има круиз и си купихме билети предварително.

# 198
  • София
Ние ходихме до Паксос и Антипаксос с тези - http://www.sivotatravel.gr/cruises_paxos.php
Не оранизират круиз всеки ден - 2 или 3 пъти седмично са.
Офиса им е в центъра на градчето, минахме оттам, видяхме кога има круиз и си купихме билети предварително.
Колко време предварително закупихте билетите? Дали е възможно и он лайн резервация?

# 199
  • София
Ден-два, нещо такова. Но ние просто минахме покрай агенцията една вечер, видяхме кога има круиз и купихме билетите. Иначе продаваха и сутринта, на пристанището, преди отплаването.
За онлайн резервация - не мога да кажа. Виж дали не пише нещо по въпроса в сайта.

# 200
  • Варна
И ние по същия начин купихме билетите.

# 201
Дами, включвам се с няколко въпроса за Крит. С няколко приятелки планираме пътуване до Крит през втората седмица на септември. Бих могла да се надявам на достатъчно топла вода за плажуване, нали?

И още нещо - ще сме без коли. Доколко можем да разчитаме на градския транспорт на острова? Целта ни са по-отдалечени, ненаселени плажове, нямаме проблем да повървим до тях, но дали ще се справим само с автобусите? Само една от нас шофира, при това от неотдавна, и предпочита да не си причинява гръцките шофьори, но ако все пак няма друг начин, е склонна да се "прежали". Засега сме харесали хотел в централната северна част на острова, доколкото се ориентирам е някакво малко село до Хераклион - Амудара. Харесаха ни добрите отзиви и това, че има спирка на автобус точно до хотела.

# 202
  • София
Благодаря, момичета! Ще им пиша и после ще споделя информацията и тук, може да е полезна на някой в бъдеще.

# 203
Благодаря ти evhen , ще се възползвам от съветите ти. Ще опитам да удължа престоя Grinning
Нямам търпение вече да тръгваме. Blush

# 204
Има ли и други на границата на Кулата? Задръстването почва от бензиностанцията в края на магистралата Flushed Тази година тръгнахме малко по-късно спрямо предни години и...

# 205
Здравейте момичета!
Другата седмица нашата щерка ще ходи за пръв път самостоятелно на море с приятелки-о.Корфу ,за една седмица.Всичко основно (пътни,хотел) е предплатено.Сега остава да и дадем и пари за храна и харчлък.
Та се чудя колко горе-долу ще е добре да и оставя...според вас,които скоро сте ходили там?

Отдавна не съм ходила в Гърция (от около 25г.;Ксанти) и нещата се променят.

# 206
  • София
Зависи колко са й широки пръстите и как и за какво е свикнала да харчи. Simple Smile
Според мен - да има по 50 евро на ден и дебитна или кредитна карта на разположение. С уговорката, че не е длъжна да похарчи всичко.

# 207
Мерси,Виви...Ами не са и от широките...за сега де Satisfied
 Мисля да и дам 300 евро и да си вземе картата за всеки случай....

# 208
Дами, включвам се с няколко въпроса за Крит. С няколко приятелки планираме пътуване до Крит през втората седмица на септември. Бих могла да се надявам на достатъчно топла вода за плажуване, нали?

И още нещо - ще сме без коли. Доколко можем да разчитаме на градския транспорт на острова? Целта ни са по-отдалечени, ненаселени плажове, нямаме проблем да повървим до тях, но дали ще се справим само с автобусите? Само една от нас шофира, при това от неотдавна, и предпочита да не си причинява гръцките шофьори, но ако все пак няма друг начин, е склонна да се "прежали". Засега сме харесали хотел в централната северна част на острова, доколкото се ориентирам е някакво малко село до Хераклион - Амудара. Харесаха ни добрите отзиви и това, че има спирка на автобус точно до хотела.

Водата ще е топла, но може да има облачни дни, предният път бях на Крит 6-13 септември, 2 дни имаше  облаци и един валя като из ведро цяла сутрин, после се изясни и ставаше за плаж. Аз обичам като съм на море да ми е хубаво времето всеки ден.

Има автобуси почти навсякъде, спирки колкото искаш, автобусите имат контрольор, който в повечето случаи слиза на спирката, пита за къде си, настанява те и после ти продава билет. Та не е сложно и с междуградския им транспорт да се обикаля малко.

Това е автобусната фирма. https://www.ktelherlas.gr/en/

# 209
Е облачни дни и през юли има както се вижда. Септември е един от най-хубавите времеви периоди за Крит.

Общи условия

Активация на акаунт