На море в Гърция 2018 - III

• 80 406
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Желанията ти са лудница 😁 Трябва да седна пред картата, да ги огледам. На първо четене само виждам, че в деня на тръгване от Закинтос можеш да разгледаш Олимпия и да се спуснеш до настаняване на Западния пръст.

# 181
Малко пресилена ми се струва тази програма за времето, което имате. Леко ще хвърчите по трасето.

За сведение подобна програма без Аргос, Метони и още едно две я направихме за 16 дни. А за влизане в обектите изобщо не мисля, че ще ви стигне времето.

Ние няма да правим плажове, освен 2-3 часа на Елафонисос. Освен това в Делфи ще имаме отделна нощувка. Тоест имаме 6 цели дни за това трасе Килини - Коринт/без да влизаме в него/.  Няма ли да ни стигнат?

# 182
Желанията ти са лудница 😁 Трябва да седна пред картата, да ги огледам. На първо четене само виждам, че в деня на тръгване от Закинтос можеш да разгледаш Олимпия и да се спуснеш до настаняване на Западния пръст.
Абсолютно съм съгласна BlushBlushBlush
Да, точно това си мисля за първия ден. А следващите два да прекарам на Мани и след това малко ми се губи ...

# 183
Малко пресилена ми се струва тази програма за времето, което имате. Леко ще хвърчите по трасето.

За сведение подобна програма без Аргос, Метони и още едно две я направихме за 16 дни. А за влизане в обектите изобщо не мисля, че ще ви стигне времето.

Ние няма да правим плажове, освен 2-3 часа на Елафонисос. Освен това в Делфи ще имаме отделна нощувка. Тоест имаме 6 цели дни за това трасе Килини - Коринт/без да влизаме в него/.  Няма ли да ни стигнат?

Че кой говори за плаж? Вие за да влезете в Олимпия, Епидавър, Микена и т.н. ви трябва поне по 3-4 часа на обект. А пътя до тях? А ядене, а чекиране в хотели?
Вижте си километрите, огледайте си маршрута, предвидете си необходимото време за всяко нещо и всичко ще си се намести. И ще си отговорите дали ще ви стигне времето.

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 11:27 от Анонимен

# 184
  • София
Вълни могат да излязат навсякъде в морето, била съм в Амудия в началото на септември и си беше идеално.

Иначе плажчетата на Сивота наистина са затворени - Корфу е далеч, но има цяла броеница малки островчета, които могат да се обиколят с лодка.

Разбира се, година с година не си приличат, няколко поредни години през септември имаше големи порои на Йонийско, но то това лято имаше дъждове и на Егейските острови, дори на Пелопонес, в края на юни, което пък хич не е било.

Параход, бих искала да те помоля да споделиш твоите впечатления от селцето Амудия и как е морето там, плитко ли е или става дълбоко ?  По твоите снимки и снимки, които съм гледала в нета ми се струва, че е плитко, но все пак е друго да се чуят и лични впечатления.

Също бих искала да помоля съфоромките за мнение, кое градче да изберем за останалите нущувки, Парга или Сивота. За Парга чета доста добри неща, но някак си като разцъках из нея в стрийт вюто, ми се видя доста по-комерсиална и доближаваща се до родните ни курортни градчета. Сивота ми хареса, но дали не е твърде малко градче? Иска ми се да сме на малко по-живо място след Амудия.

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 10:59 от geryaleksandrova

# 185
Сивота е доста туристическо място, даже през сезона прекалено за моя вкус (както и Парга). В Амудия е до коленете около 50-100 метра навътре.

Аля_2012,
прекалено много места са това за 5 дни. Ако си представиш Пелопонес образно като четири пръста (трите долу и Арголида в североизточната част), пряко сили за това време можете да обиколите два, и то на тъгъдък. Най-практични, предвид че ще идвате от Закинтос и Килини, ми се струват тези два варианта - или Месиния и Мани и (евентуално) набързо през Нафплио при връщането на север, или Месиния и Арголида.

# 186
Права си, Параход, май ще се спрем на Месиния и Мани и набързо през Напфилио на север. Ще се опитам да вмъкна и Монемвасия. Е, ако на народа не му  омръзне, защото ще му се съберат много впечатления и път /аз не съм шофьор/, може и да ми отпуснат още някой ден. Сега ще се заема да направя подробен график на времето ... все се надявах да ми се размине. Обикновено в движение взимаме решенията, а сега май не ми се рискува ...

# 187
  • Варна
Между Сивота и Парга, съм за Парга. Някак като архитектура, дух, природа повече ми хареса. Ние бяхме в Парга и отскочихме до Сивота, ходихме с лодка до плажове. И от двете места има опции за разходки до красиви плажове с лодки, корабчета, има доста опции за плажове. Пътят между двете е със завои, но живописен. Качвам малко снимки за обща представа от Парга:

Сивота:

# 188
За Пелопонес също трябва да се има предвид, че трите пръста долу са планински райони и като видиш разстояние 40 км. между 2 точки, далеч не се взима за 20-30 мин.

# 189
Само на Пелопонес ще са 4-5 нощувки. Ние идваме от Закинтос. Преди това ще бъдем на ивицата Луца-Врахос.
Планът ми е да обиколим в този ред местата на Пелопонес - Олимпия,  Войдокилия, Неокастро, Пилос, Метони, Кардамили, Ступа, Ареополи, Дирос/пещерите/, Геролименас, Ватия, нос Тенаро, Гитио, Плитра, Елафонисос, Монемвасия, Нафплио, Тиринта, Епидавъра, Аргос, Микена, Немея, Коринт, Делфи.
Чудя се дали да 2-Пилос и 3-Нафплио /но тогава Мани ще е далече/ или 5-Ступа /но тогава имаме много път до Метони/ или да направя 2-Пилос, 2-Ступа, 1-Нафплио. Ето това се чудя, как да ги разпределя, защото не ми се иска да прекарваме в път повече от 3 часа на ден и къде на някое по-спокойно място.

Ако изнамериш шест нощувки, може и да ти се получат нещата! Единствено не виждам вмъкване на  Елафонисос.

Тръгвате от Закинтос с първия ферибот в 08,00, в 9,00 сте на Килини, чистото пътуване Килини-Гялова е 2 часа и малко, та в този ден ще разгледате Олимпия и даже един плаж на Войдокилия ще направите, та даже и Пилос можеш да разгледаш. Ще търсиш настаняване някъде около Гялова/Пилос, за да си близо до главния път, който води до другия ръкав. На другия ден до обяд разглеждате Метони, дори до Финикунда можете да стигнете или пък Неокастрото да видиш и тръгвате към другия пръст. Пътьом ще видиш Кардамили, Ступа, ако желаеш и в Каламата можете да се отбиете. Търси настаняване около Ареополи, това е важно, защото на този пръст по-бавното пътуване е Кардамили-Ареополи, нататък се пътува по-бързо.Три нощувки на този пръст, чисти два дни, единият ден пещерата и стигане до долу на вътрешно Мани, на другия ден Монемвасия и плаж на Плитра. Точно това направихме и ние, както си прочела, като даже и от Агиос Николаос тръгнахме, а това са едни 45 минути повече. След третата нощувка тръгвате рано сутринта, чистото време за придвижване до Нафплио е 2,5 часа, не се скъпи за толовете там, карай си по магистралата, печелиш близо час. Пътьом имаш време да видиш Немея, Аргос, Тиринт, Микена, избери си някое от тях или две, предполагам няма да влизаш във всичките. Две нощувки в Нафплио. Значи за нещата около Нафплио имаш почти два дни, едните обекти пътьом, другите в свободния, тогава да е Епидавър и нещо от другите. Разстоянията са малки и няма да е невъзможно.
Коринт попътно към Делфи.
Нагласих те, остава само да намериш дни за шест нощувки.

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 15:21 от evhen

# 190
  • София
Имате ли впечатления от плаж Велика и изобщо тази област?
Преди седмица се върнах от там. Спахме във Велика - спокойно място е. Има два-три магазина за хранителни стоки, няколко таверни и кафенете, два -три биич бара. Плажа е с камъчета - ситни и тук таме по -големички, няма пясък и за децата беше разочароващо. Брегът е стръмен - тоест бързо става дълбоко. Съседното село до Велика - посока Лариса и с повече място за разходки и по-хубави къщички, но плажа е същият.
Два дни бяхме на плаж в района на Нея Месангала, но преди самото селце, като идваш от Велика - пясъка е ситен и златен, морето полегато, водата на плоткото стоеше леко мътна и предполагам е от супер финният пясък, защото малко по-навърте като влезе човек се избистря и става прозрачна.

# 191
  • София
Май ще пропусна и Парга и Сивота като място за настаняване. Идеята ми беше да се ползва основно като база за дневен трип до Паксос и Антипаксос и разходки в района. Виждаше ми се като по-добър вариант да намеря база за нощуване с паркинг, отколкото няколко дни да ходим до там и да се лутаме къде да паркираме. Но вечерни разходки в лудницата, нещо не си представям.

# 192
  • Варна
Супер, dioni, благодаря ти много, правя резервацията, че и без това много се замотах тази година Simple Smile

# 193
  • София
В Сивота изобщо не е лудница вечер. Нито пък денем.
Ние почивахме там през юли 2016-та. Нито е навалица, нито е някое забутано село. Ако искате пълен покой - ще трябва да потърсите друго място, но лудница определено не е.

# 194
Между Сивота и Парга, съм за Парга.
Скрит текст:
Някак като архитектура, дух, природа повече ми хареса. Ние бяхме в Парга и отскочихме до Сивота, ходихме с лодка до плажове. И от двете места има опции за разходки до красиви плажове с лодки, корабчета, има доста опции за плажове. Пътят между двете е със завои, но живописен. Качвам малко снимки за обща представа от Парга:

Сивота:

Благодаря за споделените снимки!

Общи условия

Активация на акаунт