На море в Гърция 2018 - III

• 79 813
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
Айде и аз за прогнозата за времето Bowtie
Как е Йонийското в края на септември?
Били сме втората половина на Септември на Корфу, преди 2 години, точно след потопите там. Валеше всеки ден, но водата все още беше топла и ставаше за къпане. Просто отивахме на плаж след като се навали, но си е рисковано. Освен това от тази голяма влага там имаше адски много комари, започваха да хапят още през деня, аз получих алергична реакция. Търсете нещо задължително с мрежи на прозорците и вратите, нашето място нямаше и вечерно време мъжът ми заемаше ролята на комаро убиец, препаратите за мазане помагат, но таблетките в контакта - не. Купихме от там изпарител с пълнител, марката не се продава в България - беше по-ефикасен от Райд.

# 421
  • София
Това ме интересуваше, честно казано, имайки предвид времето това лято, се замислям дали изобщо да ходим тази година в Гърция. Ако вали всеки ден, както тук, ще е една скъпа разходка.

Ние сме в Ситония в момента и вали почти всеки ден, но е разкошно. Даже искам да удължим престоя Simple Smile. Преваляването е за кратко и плажът не се пропуска. Вечер понякога има порои, но не следващия ден морето е съвсем нормално.

# 422
  • София
Верно ли всеки ден ви вали? Къде сте на Ситония? Ние сме до Никити и всеки ден го даваше да вали, до тук за 7 дни е валяло само 2 пъти, верно че ни обикаляха облаци всеки ден, даже понякога и си гърмеше, но истината е че само 2 пъти валя

# 423
  • София
Вали си ни, може да е малко, но прекапва всеки ден за кратко (около Ормос Панагиас сме). Вчера само не валя, а гърмя наоколо. Иначе силен дъжд като сегашния Софийски (тип порой) - май 2 пъти за 8 дни дотук.

# 424
  • София
Ясно, значи отпада.
Преди няколко години, в края на септември бяхме на Арменистис. И времето беше хубаво и водата топла.

# 425
Beloved summer,
let me elaborate. Вече са ти отговорили - дългосрочна прогноза никой не може да даде, синоптиците са точни до 3 дни напред. Всичко останало е стъкмистика. Особено в това лято, което редува пожари с наводнения и ураганни ветрове.

Конкретно за личен опит: в края на септември аз съм била само веднъж за кратко, но докъм 15-17 имам около 15-годишен опит във всички части за Гърция. С оглед на климатичните промени в последните години, Северна Гърция и Йонийското крайбрежие след 6.09. за мен са НЕ. Спорадите горе-долу - може да е и така, и така. На юг (от Атина) е хубаво поне до края на месеца.
Иначе времето може да се случи и чудесно - но за импровизирани пътувания, като на Змия, не за дългосрочно планиране с предплащане.

# 426
  • София
Вали си ни, може да е малко, но прекапва всеки ден за кратко (около Ормос Панагиас сме). Вчера само не валя, а гърмя наоколо. Иначе силен дъжд като сегашния Софийски (тип порой) - май 2 пъти за 8 дни дотук.

А нас вчера ни потопи направо, беше някакъв ад от небето, слава богу само кратко!

Иначе за септември, нашите ходят всяка година на Олимпиадата, става, зависи наистина много, според мен е възможно да се измести лятото към септември, ама знам ли. Ей го тук ден за ден не могат прогноза да улучат, не пък за септември...

# 427
Параход, благодаря. В такъв случай ще оставим нещата за Last Minute, не ми се рискува. За съжаление няма да можем преди 22ри Септември, което накланя везните на още по-непридвидима прогноза.

Отседналите сега в Ситония, доволни ли сте от хотелите?

# 428
  • София
Ние сме за втора година в Acrotel Elea Village на all inclusive. Доволни сме, макър че май храната е по-зле тая година, но пък за първи път детето яде по супер много, основно заради него сме тук. Хотелчето бива също, но няма плаж, но има страхотни диви плажове наоколо.

# 429
  • София
Аз съм много доволна от нашето хотелче - то е нещо като две двуетажни къщи събрани заедно и е във вилна зона с малки улички, посипани с чакъл. Никакъв лукс, но за сметка на това - простор, поляна около 2 декара и никакви високи сгради и гъсто застрояване наоколо. Децата имат постоянен лесен достъп до градината, вечер играят футбол, жмичка и т.н. Плажът надмина очакванията ни - морето е дълбоко и за моите деца това сега е много хубаво, защото, като влязат да плуват, още им е дълбоко и плуват пред очите ми. Миналите години в бебешка възраст търсехме плитко море, сега на дълбокото ни е по-добре Grinning.

# 430
  • София
Параход, благодаря. В такъв случай ще оставим нещата за Last Minute, не ми се рискува. За съжаление няма да можем преди 22ри Септември, което накланя везните на още по-непридвидима прогноза.

Toва е най-доброто, което може да се направи! Ние все в края на септември ходим. Имали сме чудесно време, имали сме и дъждовно. Преди 3-4 години бяха такива бури, че отложихме чак за 5-6 октомври. Тогава бяхме на Йонийското крайбрежие и Лефкада. Първите дни морето не се беше успокоило, но след това се оправи и беше чудесно. Лошото е, че водата се беше разхладила заради бурите, но на плитките плажове беше топла и идеална за киснене.

# 431
  • В полите на Пирин планина
Аз съм много доволна от нашето хотелче - то е нещо като две двуетажни къщи събрани заедно и е във вилна зона с малки улички, посипани с чакъл. Никакъв лукс, но за сметка на това - простор, поляна около 2 декара и никакви високи сгради и гъсто застрояване наоколо. Децата имат постоянен лесен достъп до градината, вечер играят футбол, жмичка и т.н. Плажът надмина очакванията ни - морето е дълбоко и за моите деца това сега е много хубаво, защото, като влязат да плуват, още им е дълбоко и плуват пред очите ми. Миналите години в бебешка възраст търсехме плитко море, сега на дълбокото ни е по-добре Grinning.

Къде е и кое е?

# 432
  • София
Lady Brinne, пада се на север от пристанището на Ормос Панагиас, в северната част на Ситония, преди Вурвуру, след Никити, а плажът се казва Tranni Amouda. Сигурно не е най-добрият плаж в Гърция, но на нас много ни допада. Плажът е дълъг и колкото и хора да дойдат, пак има много място на пясъка. Паркира се лесно на улицата. Иначе хотелчето ни е в нещо като нашите вилни зони. Има поне десетина - двайсет като нашето наоколо в много широк периметър. Както казах - много е обикновено (едва ли биха го категоризирали с повече от 2 звезди), но на нас не ни липсва нищо и ни е добре. На около километър има голям и добре зареден магазин на пътя, има заведения за хранене, а на пристанището в Ормос има две морски сергии (за риба, скариди, октопод и др. вкусотии). Нашето хотелче се казва Sarafianos Studios, но тук има и други, които отвън изглеждат по същия начин - основно малки сгради за по макс. 10 семейства, с много трева, дръвчета и място за игра.

Ние сме на 100 м. от плажа. Според мен плажът не се охранява и не се чисти от морски отпадък (клечки, камъчета), но е чист откъм битови боклуци. Наоколо има и ферма с овце, кози и кокошки. Знам, че на много хора не би им допаднала тази селска идилия, но нас засега ни устройва такъв вид почивка, когато сме с децата. Единственото, което не ми е по вкуса, е че с три малки деца не може да се съберем лесно в апартамент с една спалня и голяма обща част.

# 433
Аш, чудесна информация за хотелчето. С приятелка и две деца ще бъдем в същия хотел края на август. И аз разбрах, че плажната ивица е дълга и широка. Интересува ме има ли достатъчно заведения по нея, предлагащи шезлонги и чадъри срещу консумация или е предимно свободна? Благодаря Simple Smile

# 434
  • В полите на Пирин планина
Благодаря много, Аш. Посещавала съм този плаж. Хубав е, харесва ми. Благодаря за инфото за студията. Hands V

Общи условия

Активация на акаунт