На море в Гърция 2018 - III

• 79 882
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Благодаря

# 526
  • На плажа
Здравейте,никога не съм ходила във Гърция,затова решихме да я посетим септември месец.Спряла съм се на Скала Потамия,ето това семейно хотелче - https://www.booking.com/hotel/gr/kastro-skala-potamias.bg.html
Имам въпрос относно градчето,има ли къде да се разходим,да позяпаме магазинчета и сергийки...ресторантчета и таверни.Децата ми са големи и ще искат забавления.Или пък да препоръчате по голям град в близост?

# 527
Здравейте,никога не съм ходила във Гърция,затова решихме да я посетим септември месец.Спряла съм се на Скала Потамия,ето това семейно хотелче - https://www.booking.com/hotel/gr/kastro-skala-potamias.bg.html
Имам въпрос относно градчето,има ли къде да се разходим,да позяпаме магазинчета и сергийки...ресторантчета и таверни.Децата ми са големи и ще искат забавления.Или пък да препоръчате по голям град в близост?

Кастро се намира малко назад от плажа. Селцето (в никакъв случай не е градче) се състои осносно от една крайбрежна улица и доста заведения, тук-таме някое магазинче, но нищо особено. Скала Потамия и Скала Панагия са почти свързани крайбрежни села, обото разстояние е около 5 км. Препоръчано заведение е таверна Капитана ( но не сме ходили от поне 2 години, за да дам актуални отзиви). Разгледай темата за Тасос, там ще намериш доста информация. Относно забавления, в Скала Панагия трудно ще намерите - има един лунапарк в края на селцето и толкоз.
Интересни места на острова: селцата Панагия и Потамя, музея на зехтина в Панагия, Мраморния плаж, Парадайз бийч, Алики плаж, Гьола, манастира Св. Архангел Михаил в южната част на острова, старата столица Теологос, фабриката за бижута в южната част на острова до Лименария, настоящата столица Лименас ( Тасос), което вече може да се нарече градче. Има доста изписано, като цяло за Тасос.

# 528
Здравейте! Много се радвам, че споделяте ваши преживявания от най-различни кътчета от Гърция. Чета ви често и винаги сте ни били много полезни. Може ли да споделите кои плажове са “диви” на Закинтос? С кола сме и можем да се движим без ограничения. Знам, че е разгара на сезона и всичко е окупирано с туристи, но все пак се надявам на някое плажче. Отседнали сме в Тсиливи.

# 529
  • Бургас
Здравейте, момичета!
За първи път пиша тук. Не знам дали питанете ми е подходящо за темата, ако не, то моля поста ми да бъде преместен.
За първи път ни предстои да посетим Гърция. Решили сме да отидем в Солун за 2 нощувки Септемврийските празници 20-23 септември .
Всяка информация ни е полезна. Маршрута по който да минем, изчакването на границата колко трае,/макар да знам от опит , че по празници се седи по 5-6 часа/, хотел, който да изберем.
Ние сме семейство с две деца на 6 и 12 год., ще бъдем с приятели, които са с едно дете на 16 год. и куче, така че в хотела, трябва да е позволено за домашни любимци, пътни такси, забележителности, които можем да разгледаме , някоя готина таверна/по възможност по-ниско бюджетна/.
На връщане ще  разгледаме и Кавала. Мислим да тръгнем/ние сме от Бургас/към 01,00-02,00 часа през нощта, за да избегнем големи опашки на границата.
Благодаря ви предварително!

# 530
Аз лично никога, колкото и пъти да съм пътувала в Гърция, не съм чакала много дълго на границата. Общо взето нормално.
Чета, че ще пътувате по време на септемврийските празници, когато се очаква повече българи традиционно да пътуват, така че може да съобразите това обстоятелство.
Относно Солун, забележителности много: Прочутата Бяла кула на централната крайбрежна алея, може и да влезете вътре, площада "Аристотел", няма как да го пропуснете, Арката на Галерий, храма "Свети Димитър", ротондата "Свети Георги", крепостта над Солун Еди куле /Ептапиргио/.
От централната крайбрежна алея тръгват малки корабчета, с които може за половин час да обиколите, в корабчето сервират кафе, напитки. Вече не си спомням цените, но ви го препоръчвам.
В Солун като че ли в повече са кафенетата и сладкарниците, да не говорим за претрупаните витрини със сладкиши 😊, отколкото таверните, поне аз така съм забелязала, но се намират и хубави заведения. Цените са нормални. Не ви препоръчвам да сядате в кафенета на централната крайбрежна алея, защото там може да бъде наистина скъпо.
Прочетох, че ще бъдете за 4 дни, посочили сте 20-23.09. Ако престоят ви е от толкова дни и сте с автомобил, може за един ден да си направите екскурзия до Каламбака и скалните манастири в Гърция. Разстоянието е около 240 км. в една посока.

# 531
  • София
        ,

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 22:03 от restart007

# 532
  • Бургас
Скрит текст:
Аз лично никога, колкото и пъти да съм пътувала в Гърция, не съм чакала много дълго на границата. Общо взето нормално.
Чета, че ще пътувате по време на септемврийските празници, когато се очаква повече българи традиционно да пътуват, така че може да съобразите това обстоятелство.
Относно Солун, забележителности много: Прочутата Бяла кула на централната крайбрежна алея, може и да влезете вътре, площада "Аристотел", няма как да го пропуснете, Арката на Галерий, храма "Свети Димитър", ротондата "Свети Георги", крепостта над Солун Еди куле /Ептапиргио/.
От централната крайбрежна алея тръгват малки корабчета, с които може за половин час да обиколите, в корабчето сервират кафе, напитки. Вече не си спомням цените, но ви го препоръчвам.
В Солун като че ли в повече са кафенетата и сладкарниците, да не говорим за претрупаните витрини със сладкиши 😊, отколкото таверните, поне аз така съм забелязала, но се намират и хубави заведения. Цените са нормални. Не ви препоръчвам да сядате в кафенета на централната крайбрежна алея, защото там може да бъде наистина скъпо.
Прочетох, че ще бъдете за 4 дни, посочили сте 20-23.09. Ако престоят ви е от толкова дни и сте с автомобил, може за един ден да си направите екскурзия до Каламбака и скалните манастири в Гърция. Разстоянието е около 240 км. в една посока.
Много благодаря за полезната информация!

# 533
В Солун като че ли в повече са кафенетата и сладкарниците, да не говорим за претрупаните витрини със сладкиши 😊, отколкото таверните, поне аз така съм забелязала, но се намират и хубави заведения.
Защото по площад Аристотелис и Цимиски, където обикновено се разхождат туристите, няма таверни. Те са в Лададика, пазара Модиано, Ано Поли и на няколко други места. Има прекрасна храна в Солун, една от любимите ми кулинарни дестинации е.
Сладкишите едно на ръка Simple Smile Който е на диета, най-добре да не ходи там!

Други приятни занимания освен изредените: новата променада по крайбрежието след Бялата кула в посока Каламария - там са прочутите чадъри, особено красиви по залез

също може да се вземе туристическо корабче за обиколка по залива - половин час, обиколката е безплатна, само е задължителна консумацията на борда. При късмет гледките са такива

Като цяло Солун е много хубаво място! Тъй като прочетох, че сте с куче, бих ви посъветвала да търсите голям апартамент (има избор в еърбнб), който приема домашни любимци. Хотелите в Солун са типични градски - скъпи и не приемат животни.
Паркирането в града е като цяло платено и пословично трудно - ако отсядате в центъра, направете си резервация за платен паркинг в близост.

# 534
Здравейте,минавайки през Фанари,малко след къмпинга,видях едни къщички. Оградено,голямо,затворено място като комплекс с кафеви дървени къщички. Някой има ли инфо какви са? Как може да се запази там къщичка? Много добре изглеждаше с озеленения двор.

# 535
  • София
Момичета, в момента сме в Аспровалта, но за съжаление водата е много мътна и има вълни.През май минахме и  беше чиста.От времето ли е така?Как е в момента на други места? Интересува ме,ако има някой в района Вурвуру  дали и там е така или водата си е  чиста
И около Солун е чиста водата - Епаноми биич е тюркоазен

# 536
Здравейте! Има ли мнения за апартаменти Електра в Неа Врасна? Сигурно ли е изпращането на капаро чрез Western union?
Питането е за хотела, но ако не сте ходили там да знаете, че плажа е с много едър пясък и камъни, доста тесен е и малко стръмен.

# 537
Момичета, в момента сме в Аспровалта, но за съжаление водата е много мътна и има вълни.През май минахме и  беше чиста.От времето ли е така?Как е в момента на други места? Интересува ме,ако има някой в района Вурвуру  дали и там е така или водата си е  чиста
Там често се мъти от Струма, на Ставро обикновено е по-чиста.

# 538
  • София
Бяхме там в началото на юни и беше мътна. Май само един ден беше бистра.

# 539
Бяхме там в началото на юни и беше мътна. Май само един ден беше бистра.
От дъждовете е, ММ е риболовец и сме там почти всяка седмица. Началото на юли беше страшно, като пристигнахме ММ ми каза не гледай към морето. Беше ужас то направо беше кафяво.

Общи условия

Активация на акаунт