СЕДМИ клас–12–И Силата и Слънцето са с нас -Второ класиране!(09.07.18–15.07.18)

• 86 980
  • 1 271
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Може ли някой с дете,прието в АК ,да ми каже каква препоръчителна литература имат да четат за лятото,моля!
Същата е като за другите. Имат и нещо като домашно по БЕЛ от няколко листа, на които да опишат разни примери и правила и да го предадат в началото на годината.

# 541
...Можеше просто и по елегантен начин Кастрева да излезе, да признае, че ведомството е допуснало за пореден път съществени пропуски и тя поема отговорността, която носи. Отговорност е думата и чест също така. А и министърът също да не сочи с пръст.
Когато един отговорен служител (т.е. началника) поеме отговорността (той я е поел с приемане на длъжността си) за грешки, това се прави с подаване на оставка! Подчинените се наказват със съответната тежест спрямо провинението (горе Дидева пусна "степените" на наказание), отговорните подават оставки. Да, ама не! (по Петко Бучаров)

# 542
   И като каже,че поема отговорност какво?Какви са последствията за нея  и тези,които са сгрешили?
 Всяка година сътворяват някоя простотия покрай матурите и НВО,всяка година да си признаят грешката и "продължваваме напред".Не съм от засегнатите родители,но съпреживях всичко с останалите тук ,а дори не искам да си представям какво са преживели децата.Забележка ще е малко наказание. 

# 543
  • тук-там
И аз съм съгласна, че не е въпрос на наказания и сочене с пръст, а на поемане на отговорност и саморефлексия. Културните хора си подават оставките!

# 544
Може ли някой с дете,прието в АК ,да ми каже каква препоръчителна литература имат да четат за лятото,моля!
Същата е като за другите. Имат и нещо като домашно по БЕЛ от няколко листа, на които да опишат разни примери и правила и да го предадат в началото на годината.
      Коментираха се някъде по назад препоръчителни книги на АЕ,ако не се лъжа.Аз за тях питам.Споменах пред приятелка,чието дете е напред с езика и тя сега "Питай,питай" да му дам да чете.

# 545
Нали всички чакаме да видим виновните.Ако не ги посочат с пръст откъде да знаем кои са,че да ги "пустиньосваме".

# 546
За литературата в АК , както по-горе е споменала eleksir , няма нещо по-различно от тази, която е за другите училища. Не са давали литература на англ.език , просто защото владеенето му не е изискване за 8 клас. Ако детето знае англ. , само може да си избере книжки на езика.

# 547
Възможно ли е да си мярнала списъка от осмокласната тема?
rosita_ta. Леля Ог, Ежко, стана ми интересно, кои произведения ще изучават децата в 9 клас по Английски в АК?

Catcher in the Rye, To Kill a Mockingbird, Fahrenheit 451, Night, The Great Gatsby, 1984, Animal Farm, Lord of the Flies, Regeneration, The Handmaid's Tale, Persepolis, The Stranger, Dubliners

Това са им писали. Не знам дали всички ще се учат догодина или ще са за няколко години, нямам никаква представа каква им е системата. Но пък книгите са страхотни!

# 548

# 549
И аз съм съгласна, че не е въпрос на наказания и сочене с пръст, а на поемане на отговорност и саморефлексия. Културните хора си подават оставките!
А на некултурните, които не се усещат, оставките друг им ги иска и им се налагат предвидените в закона санкции.
Така е поне в културните държави.
В некултурните всеки прави каквото си ще. Там правила няма.

# 550
  • София
Марулета, не те разбирам. Литературата е същата, която е за всички за 8 клас. Ти за нещо на английски език ли питаш? Няма на английски.
Ред. Сега прочетох Simple Smile Не, няма такава. Сори, още дремя нещо Simple Smile

# 551
  • Варна
Марулета питаше за списъка с книгите на английски, дадени на завършилите осмокласници в АК. Дидева го копира малко по-нагоре. А иначе в амазон има ужасно много неща, разпределени по възраст, жанр и интереси.

# 552
  • София
Появи се бутонът

# 553
По повод грешките и виновните...преди много години в книгата на Марко Семов „Япония,като за Япония”,в един от разказите бе описал,как за закъснението от 1мин. на влак,министарът на транспорта си е подал оставката...а Кастрева,е дек'не!
И на световното видяхме японската отговорност,за нещо елементарно!
Кога ще ги стигнем Японците?...

# 554
излезе немщо май

Общи условия

Активация на акаунт