СЕДМИ клас–12–И Силата и Слънцето са с нас -Второ класиране!(09.07.18–15.07.18)

• 86 970
  • 1 271
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Не си учат уроците, Дидева!
Нямат достатъчно капацитет за това. Кои са приликата и разликата между умния и глупавия? Приликата - и двамата грешат. Разликата - умният си извлича поука и не допуска повече същата грешка, а глупавият продължана да я прави, отново и отново.

# 526
  • София
Късмет и от мен на всички ! Тук съм и следя темата.Чакаме с нетърпение да видим къде ни е предопределила съдбата!

# 527
  • София
И аз се чудя какво толкова има сега да смятат. Колкото повече смятат толкова повече грешки.
Имат много да смятат, докато замажат огромния гаф от първото класиране, което се опитваха да ни обяснят, че касае само 20 деца. Да, бе! Въобще не ме интересува в колко часа ще пуснат класирането, само ако може да няма същите изцепки, като предходното.

# 528
За грешките и наказанията

Той каза, че лично ще настоява да има наказания, които да бъдат в достатъчна степен дисциплиниращи, но и да бъдат справедливи и да не бъдат прекомерни.

# 529
От линка на Дидева:
"За сгрешената задача от националното външно оценяване по български език в седми клас експертите вече имат предложение за дисциплинарно наказание и е приключило дисциплинарното производство, съобщи министърът. Той уточни, че "експертите по български език и по математика имат дисциплинарни наказания, както има и неформално, последно предупреждение за директора на дирекция"."
Това за задачата с лавините ли се отнася?

# 530
Желая от все сърце успех на децата днес, а на родителите - здрави нерви! Дано всеки попадне на най-правилното за него място и да не забравяме, че съдбата си знае работата:wink: / за разлика от МОН /

# 531
  • София
Късмет на всички ,които чакаме 2ро класиране,да ходим утре да ги записваме и да се свършва вече.

# 532
Как мислите Дидева, с "мъмрене" или със "строго мъмрене" ще ги накажат.........

# 533
  • София
Как мислите Дидева, с "мъмрене" или със "строго мъмрене" ще ги накажат.........
Ще има най-тежкото наказание: порицание пред строя ... ако няма строй...и ЗАБЕЛЕЖКА става 😊

Стискаме палци максимално много деца да се преместят напред при второ класиране.

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 10:36 от Uprising

# 534
Ако се хванем за това: Те ще понесат отговорност по Закона за държавния служител., възможностите са:
Чл. 90. (1) Дисциплинарните наказания са:
1. забележка;
2. порицание;
3. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) отлагане на повишението в ранг с една година;
4. понижение в по-долен ранг за срок от 6 месеца до 1 година;
5. уволнение.
(2) За едно и също дисциплинарно нарушение може да се наложи само едно дисциплинарно наказание.

И понеже наказанията трябва да бъдат в достатъчна степен дисциплиниращи, но и да бъдат справедливи и да не бъдат прекомерни, явно няма да е т. 5.
Скрит текст:
Специално проверявах в този закон, защото той не е в областта на интересите ми. Simple Smile

# 535
А нали нямаше сгрешена задача в НВО-то или нещо аз не съм разбрала Simple Smile?

# 536

Ще има най-тежкото наказание: порицание пред строя ...

А за да е още по-тежко, строят през това време ще се синХОРнизира.

# 537
  • София
След грешката винаги ли трябва да следва наказание? Грешките са за да се поучим и да не ги повтаряме. Посочването с пръст той и той и той е виновен - да го накажем, ми се вижда изключително грозно и невъзпитателно за децата. Така само се утвърждава потулването на грешки, за да не бъдем порицани.
Можеше просто и по елегантен начин Кастрева да излезе, да признае, че ведомството е допуснало за пореден път съществени пропуски и тя поема отговорността, която носи. Отговорност е думата и чест също така. А и министърът също да не сочи с пръст.

# 538
А нали нямаше сгрешена задача в НВО-то или нещо аз не съм разбрала Simple Smile?

Уж нямаше, а сега друго пеят... Искам да разбера коя задача имат предвид, че коментирахме няколко грешки...

# 539
  • Sofia
Задачата, разбира се (!!), не е била сгрешена, а просто е била формулирана извън капацитета на 13-14 годишни деца. JoyJoy

След грешката винаги ли трябва да следва наказание? Грешките са за да се поучим и да не ги повтаряме. Посочването с пръст той и той и той е виновен - да го накажем, ми се вижда изключително грозно и невъзпитателно за децата. Така само се утвърждава потулването на грешки, за да не бъдем порицани.
Можеше просто и по елегантен начин Кастрева да излезе, да признае, че ведомството е допуснало за пореден път съществени пропуски и тя поема отговорността, която носи. Отговорност е думата и чест също така. А и министърът също да не сочи с пръст.
Да, ако едно бебе рита друго бебе, по-добре да не му се караме и да не му вменяваме вина, а да го оставим да осмисли грешката си.
Разглеждай оКастрева като бебе.

Общи условия

Активация на акаунт