СЕДМИ клас–12–И Силата и Слънцето са с нас -Второ класиране!(09.07.18–15.07.18)

• 86 899
  • 1 271
  •   1
Отговори
# 810
  • София

Голямата щерка го завърши 7мо преди една година, аз не съм доволна хич от учители, училище, ниво.
Никакви изисквания към децата, никаква дисциплина.
Класната им си имаше любимци и детето не се чувстваше добре там.

Е, ти ги уби! Anguished Сега ще почнат да мислят за 3-то класиране. Laughing
 Beauty-magnolia, коя гимназия е това?

# 811
  • На планетата Земя
Ясно.

Linkata, имайте предвид, че пишейки 450 бал, се имат предвид деца с бал:
450.25
450.50
450.75

Ако вашето дете е с бал 450, а вътре са деца с бал от 450.75 нагоре, то това може да е причина за това да не е класирано.

# 812
  • 1st floor
От 30-то желание прескочихме на 15-то. Признавам, че първите 12-13 са в сферата на фантазиите с бал 343, но си ги писах за спорта. Simple Smile Младежът се мести от 7-мо в 32-ро Английски с френски. Не му стигна балът за паралелката с испански там, но здраве да е! Аз съм много доволна, на него му е все тая! Simple Smile))) Важен бил английският! Simple Smile

И аз се интересувам, ако има записали се в 32-ро, какви документи се изискват? И ще ме връщат ли за въпросното отпускно от старото училище?

Честито на всички приети в по-горни желания и силни прегръдки на тези, които остават в училищата от първо класиране! Може пък съдбата да си знае работата и там да намерят своя клас!!!

# 813
  • София
Моля за малко помощ. Племенницата ми е с бал 450 и чака за 164  с ИЕ и АЕ.
Според второ класиране си остава без промяна от първото класиране на второ желание в 2АГ, а сега виждаме, че според статистиката последното прието момиче, по първото й желание (164 ИЕ и АЕ) е с бал 450.
Моля за тел. Къде да звъним в МОН?

Възможно е. Ако са с еднакъв бал се гледат други показатели /не ми се търси, за да цитирам точно/ - оценки от НВО, оценки от диплома и т.н

# 814
По-скоро е това, което казва санака.

# 815
Ясно.

Linkata, имайте предвид, че пишейки 450 бал, се имат предвид деца с бал:
450.25
450.50
450.75

Ако вашето дете е с бал 450, а вътре са деца с бал от 450.75 нагоре, то това може да е причина за това да не е класирано.
В справката за първо класиране има оценки 0,5, не съм много сигурна, най-добре е да звънят в РУО София на г-жа Кастрева - тя е сведуща по всички въпроси.

# 816
Да му се не види. Може приетите със същия бал да имат по-добър сбор от НВО примерно.
Чл. 59. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017
г.; изм., бр. 77 от 2017 г.) (1) Когато в класирането има ученици с
равен бал и с броя им се надхвърля броят на местата по чл. 48, ал. 1,
те се подреждат в низходящ ред по сбора от резултатите от
националното външно оценяване.
(2) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на
ал. 1 се подреждат в низходящ ред по сбора от оценките от
балообразуващите учебни предмети, превърнати по скала в точки в
съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на
учениците.
(3) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.;
изм., бр. 77 от 2017 г.) Ученици с еднакви показатели и след
подреждането по реда на ал. 2 се подреждат в низходящ ред по
средноаритметичната оценка от оценките по учебните предмети,
изучавани в VII клас в раздел А на учебния план - български език и
литература, чужд език, математика, история и цивилизация,
география и икономика, биология и здравно образование, физика и
астрономия и химия и опазване на околната среда, от свидетелството
за завършено основно образование, превърнати по скала в точки в
съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на
учениците.
(4) (Нова - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.) Ученици
с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 3 се
приемат над утвърдения държавен план-прием и над нормативно
установения максимален брой ученици в паралелка.

# 817
  • София
В справката за първо класиране има оценки 0,5, не съм много сигурна, най-добре е да звънят в РУО София на г-жа Кастрева - тя е сведуща по всички въпроси.

Аууу, сакън! Scream Ще им обясни, че проблемът идва от поредността на желанията. Joy

Мен ме мързи, но Дидева цитира точно.

# 818

Аууу, сакън! Scream Ще им обясни, че проблемът идва от поредността на желанията. Joy
Cold Sweat

# 819
  • София
Моля за малко помощ. Племенницата ми е с бал 450 и чака за 164  с ИЕ и АЕ.
Според второ класиране си остава без промяна от първото класиране на второ желание в 2АГ, а сега виждаме, че според статистиката последното прието момиче, по първото й желание (164 ИЕ и АЕ) е с бал 450.

С пълно 6 ли е в дипломата?

# 820
Ако детето е завършило само с отлични оценки от всичко изброено, една проверка в РУО няма да навреди.

# 821
""Може приетите със същия бал да имат по-добър сбор от НВО примерно."
Това нали е нововъведение с Наредбата от 2016 ...
Понеже е езикова, при еднакви оценки от дипломата - няма как да има разлика в сбор на НВО.
Остава вариант - дете с 5-ца в дипломата, но по-добри точки на НВО, измества дете с 6-ца от дипломата и по-ниски точки от НВО. Т.е. НВО си има значение.

# 822
Търся мнения за 7-мо СУ

И моята е приета там, но не намерих мнения никъде

Голямата щерка го завърши 7мо преди една година, аз не съм доволна хич от учители, училище, ниво.
Никакви изисквания към децата, никаква дисциплина.
Класната им си имаше любимци и детето не се чувстваше добре там.

Големият ми син завърши 7-мо тази година. Аз съм много доволна от училището и учителите. Според мен изисквания има и то не малки. В противен случай нямаше да има по 2-ма-3-ма с успех над 5,50 в клас. Отсъствия без причини не се допускат. Друг е въпросът доколко учениците желаят да учат. Нивото на което се преподава английски е високо и ако децата искат могат да постигнат чудесни резултати. Тази година имат 4 пълни шестици на матурата по английски, една от които е на сина ми. При това не е ходил на уроци или курсове по езика. Училището е едно от малкото, публикували резултатите си от матурите в 12 клас на сайта си, така че всеки може да види какви са.
https://7-mo.com/realizaciq-za-2017-2018/

# 823
  • Пловдив
Моля за малко помощ. Племенницата ми е с бал 450 и чака за 164  с ИЕ и АЕ.

Възможно е. Ако са с еднакъв бал се гледат други показатели /не ми се търси, за да цитирам точно/ - оценки от НВО, оценки от диплома и т.н
Такъв е случаят! Има петици в дипломата детето. Малшанс, са отговорили от РИО - София.
Благодаря ви!

# 824
  • София
Лоренца, не е нововъведение. И преди 2016-та беше така. По-голяма тежест на НВО.

Общи условия

Активация на акаунт