СЕДМИ клас–12–И Силата и Слънцето са с нас -Второ класиране!(09.07.18–15.07.18)

• 86 839
  • 1 271
  •   1
Отговори
# 1 035
Пак ще напиша - няма никакво значение разликата с минималния бал от първо и второ класиране! Детето вече не се състезава с тези деца с тези балове... за 13 или 26 места. Състезава се с нула, едно, две... десет... поискали това място на трето класиране, но няма никаква представа те с какъв бал са: може и с максималния за паралелката! Може и със 100т под минималния! Т.е. може и да се състезава сам със себе си - поисква, получава. Но може и да се състезава с деца с мнооогоо по-висок бал!
Само за пример едното AEG миналата година - младежи 0 места за осем паралелки, момичета  7 места в 6 паралелки. Момчетата: и много да ти се иска, и на 0,25т да си от минималния бал, места няма (за трето класиране). Момичетата: едното зае единственото място в паралелката с почти максималния бал от първо класиране... ами ако друго с бал около 450 го е искало и е разчитало, че е с висок бал... ми висок е, ама не стига! Поне имаше още 4 места за другите 3 паралелки със същия втори език!

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 10:03 от peneva_a

# 1 036
Хубав и успешен петък 13ти!
Чакам младежът да се наспи и да поемаме с бодра стъпка към Прогресивното. Като знам, какъв сънльо е от бебе, може би към обяд ще сколасаме. Ако има други поспаланковци, може да се засечем с някой там. В тази връзка, ме съм му казала, че в новото училище часовете ще започват с 30 мин. по-рано. Joy На 18-ти септември ще разбере.
Отивам да изпия първото си, спокойно, сутрешно кафе, от месеци насам...
Oх, слънчице, опасна си, аз до там не съм стигала в подробностите, та от колко ще започват и първа смяна ли ще са?

# 1 037
  • София
Да ви попитам за записването в новото училище - трябва ли от новото училище да ни дадат някаква бележка,с която да отидем в старото и да си вземем отпусното,или направо можем да отидем в старото да си го вземем?Подготвила съм всички документи и само това ми е питанката......Записваме се в 32ро паралелката с АЕ/ИЕ,дали има други за там?

# 1 038
evelin, това е процедурата.
Ако новото ви иска удостоверение за преместване.

# 1 039
  • София

Даа,ясно,направо отиваме към новото,пък ако ни искат,ще се връщаме.........Успех на всички,дано децата ни попаднат на прекрасни учители и прекрасни съученици....

# 1 040
  • 1st floor

Даа,ясно,направо отиваме към новото,пък ако ни искат,ще се връщаме.........Успех на всички,дано децата ни попаднат на прекрасни учители и прекрасни съученици....

И моят син е приет в 32-ро, но ще се записваме в понеделник. Може ли да споделиш какво са искали?

# 1 041
Здравейте. Някой знае ли къде пише, че  трябва да се запишеш в училището, в което си класиран на второ класиране, а не можеш да се запишеш в училището, в което си приет на първо класиране. За една колежка питам. Без маитап. Сега реши, че иска да запише сина си в училището, в което е приет на първо класиране.

# 1 042
Заявявайки второ класиране ти потвърждаваш , че искаш да се придвижиш напред и в краен случай да останеш на същото място. Т.е. ти си избрал варианта да освободиш настоящото си място ако/като се придвижиш напред. Избора вече е направен. Първо класиране е история. В момента е класиран на едно единствено място - това от второ класиране!

# 1 043
Вихрогонче, Успешни крачки по пътя към желаното училище Flowers Four Leaf Clover
Шанс винаги има, а половината от сбъдването на мечтата е увереността каква е тя и отстояването й въпреки всичко. Flowers Four Leaf Clover
Положително зареден петък 13-ти за всички, които днес ще се записват. Ние оставаме за понеделник.

# 1 044
НАРЕДБА № 10 ОТ 1 СЕПТЕМВРИ 2016 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДЕЙНОСТИТЕ В УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ
В сила от 01.09.2016 г.
Издадена от министъра на образованието и науката
Обн. ДВ. бр.73 от 16 Септември 2016г., изм. и доп. ДВ. бр.12 от 3 Февруари 2017г., изм. и доп. ДВ. бр.46 от 9 Юни 2017г., изм. и доп. ДВ. бр.77 от 26 Септември 2017г., изм. и доп. ДВ. бр.48 от 8 Юни 2018г.

# 1 045
  • София
alexova, първа смяна са от 7.30, втора от 13.30 до 19.20, седми час.
Осмите класове първи срок са първа смяна, втори срок-втора смяна. Мисля, че е така, ако някой има друго инфо, да ме поправя. Иначе, аз също не съм свела тази информация до знанието му.

Без коментар, по случая със записването в паралелката от първо класиране.

# 1 046
  • София
За 32 да споделя нещо,  защото приятелката на дъщеря ми ще е там и се записа още след първо класиране.
Ще ви уведомят учтиво, че в края на септември ще имат децата задължителна екскурзия за сплотяване на колектива. Мисля около 250 лв са им искали, като парите могат да се дадат сега или на вноски .
Да сте подготвени за задължителността на екскурзията.
Не се стърпявам да напиша и личното си мнение- екскурзиите са нещо страхотно и детето ми още страда , че в старото училище не ги водеха. Сега мечтае да имат такива на новото място. Обаче като чух "задължителна екскурзия" и  направо ми се обърна нещо. А ако все пак не мога по различни съображения да изпратя детето или пък то не желае какво следва?!

# 1 047
За Прогресивното.
През първия учебен срок на учебната 2017-2018 г. първа смяна ще учат:
8а (математика с английски език), 8б (математика с немски език), 8в (физика), 8и (информатика) класове и целите випуски на 9ти и 11ти клас.
Втора смяна ще учат:
8г (химия), 8д (биология с английски език), 8е (биология с английски език), 8ж (география), 8з (химия, физика и биология с немски език) класове и целите випуски на 10ти и 12ти клас.
През втория срок класовете ще учат в противоположната смяна на тази, в която са учили първия срок.

През предходните години беше по същия начин. Поне откакто следя училището.

# 1 048
  • София
Аз не съм голям фен на училищните екскурзии, защото по правило са доста неизгодни. Освен това ми е много неприятно да се оказва натиск над децата - има деца от семейства, които не могат са си позволят такива разходи и  това може да доведе до проблеми в класа, вкл. и до разслояване на децата на касти според доходите на родителите.

Ние лично сме семейство, което пътува много. И когато става дума за пътуване в чужбина, предпочитам да дам пари за общото забавление на четирима ни, отколкото за училищна екскурзия само на едното ми дете. Лично мнение!

# 1 049
Явно организацията на МОН за НВО в училищата клони към 0.
И в нашето училище нищо по въпросите с кандидатстването и класиранията не беше разяснено, нито на ученици, нито на родители.
Според мен и учителите и директорката на основното ни училище не са наясно с процедурата.
Длъжни ли са всички родители да четат наредби и да търсят купища информация по втория начин, защото и на сайта на прословутото РУО София информацията клонѝ към нулата.
За мен отговорниците по тези въпроси в МОН и г-та Окастрената са хора, чиито място не е там /седнали са на чужд стол/.

Общи условия

Активация на акаунт