Перилни препарати и омекотители – 54

• 73 784
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Аз вече се сдобих с прах Омо. 2кг за 8.30лв от местно магазинче. Добре но сега пък гледам една дата 04.2018. Това дата на производство ли е или на иЗтичане. 

# 121
  • Ловеч
Това е датата на производство.

# 122
Привет!

На скоро ми пуснаха бели тениски и панталони с цветно пране и са потъмнели. Дали ще мога да им върна нормалния цвят, и кой е най-добрия перилен препарат за бяло?

Имам малка кутия Savex за бяло, но с него пера слабо замърсени, а силно се съмнявам, че ще ми свърши работа, като са вече потъмнели.
С белината, как стоят нещата? Щампите по тениските ще се съсипят ли, ако ги натопя с белина?

# 123
Здравейте! Имате ли мнение за Formil , универсалният перилен препарат със сапун на Лидъл? Става ли за бяло и цветно пране? Отдавна го гледам, и се чудя дали да си взема от него Thinking

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 20:22 от Reginaaa

# 124
  • оттам, откъдето започва България
Привет!

На скоро ми пуснаха бели тениски и панталони с цветно пране и са потъмнели. Дали ще мога да им върна нормалния цвят, и кой е най-добрия перилен препарат за бяло?

Имам малка кутия Savex за бяло, но с него пера слабо замърсени, а силно се съмнявам, че ще ми свърши работа, като са вече потъмнели.
С белината, как стоят нещата? Щампите по тениските ще се съсипят ли, ако ги натопя с белина?

Пери ги с бяло пране и прах за бяло пране на ДМ, слагай и цветоулавяща кърпичка и нещата ще се оправят постепенно. Допускам, че и с друг прах за бяло ще се оправят, но просто не трябва да ги смесваш с цветно пране. Дано не са изсъхвали, че по-трудно се възстановява бялото.

# 125

Пери ги с бяло пране и прах за бяло пране на ДМ, слагай и цветоулавяща кърпичка и нещата ще се оправят постепенно. Допускам, че и с друг прах за бяло ще се оправят, но просто не трябва да ги смесваш с цветно пране. Дано не са изсъхвали, че по-трудно се възстановява бялото.

Аз знам, че не бива да се перат с цветно, не ги съсипах аз. От известно време държа моите неща лично да си ги пера, но пътувах и така, заварих си дрехите оцветени. У нас никой не умее да пере, приятелката ми вика, споко ще ги пуснеме с лимонен сок/киселина (нещо такова предложи) останах без думи. Не че разбирам от пране, но ми се стори доста глупаво решение, дето ще съсипе щампите.

Сухи бяха, след сушилня. Пуснах ги със савекса за цветно, да видя дали ще има ефект.

# 126

Аз знам, че не бива да се перат с цветно, не ги съсипах аз. От известно време държа моите неща лично да си ги пера, но пътувах и така, заварих си дрехите оцветени. У нас никой не умее да пере, приятелката ми вика, споко ще ги пуснеме с лимонен сок/киселина (нещо такова предложи) останах без думи. Не че разбирам от пране, но ми се стори доста глупаво решение, дето ще съсипе щампите.

Сухи бяха, след сушилня. Пуснах ги със савекса за цветно, да видя дали ще има ефект.

Савекс няма да реши проблема. С ДМ за бяло след няколко пранета ще се оправят. Хубаво е и, ако имаш възможност да съхнат на слънце.

# 127
Няма да се оправят според мен. Направо да купува нови ☺

# 128
  • оттам, откъдето започва България
Аз съм правила тази грешка с една памучна бяла блуза с тъмносини райета. Отново бялото е бяло, но не я оставих да изсъхва, а я изпрах с прах за бяло и цветоулавяща кърпичка и така продължих да я пера и после.
Преди да решиш да изхвърляш оцветените дрехи - пробвай. Нищо не губиш.

# 129
Днес направих голям пазар в магазина за препарати, който посещавам обикновено, но не бях ходила отдавна, защото имах доста запаси. Има много и всякакви прахове - мисля че всички са собствен внос. Ами меко казано съм озадачена на цените в магазините ни. Пера с персил power-mix капсули, които чакам на промоция за да взема за 13 лв. 28 броя (без промо са около 19/20) - а в този магазин без каквито и да е промоции са по толкова. Е аджеба колко е печалбата на официалния внос или пък надценката идва от процентите за вносителя. Взех и омекотител на перлички Вернел
, много хубаво миришат сипах малко в гардероба - супер ароматизатор.
плюс доста други почистващи. Най много ме зарадва новата компактна рексона, която само там намееих във варианта без алуминий. Та май ще се върна към пазаруването само паралелен внос.

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 21:47 от Alcarin

# 130
Няма да се оправят според мен. Направо да купува нови ☺

В общи линии позна. Ефекта е нулев, добавих към оцветените и една друга бяла тениска с малко розово от червило по яката, дори с това елементарно петно не се е справил, просто е станало по-бледо. Савекс за бяло просто не изпира, а и за освежаване не става, смърди ми на стари баби. Grinning Ха ха

# 131
Venish OXY Action?

# 132
Ще купи една камара препарати, ще се изръси с пари...а резултатът е несигурен. Не си струва според мен.
Чисто бели както преди няма как да станат ...ще стоят заваляни в най-добрия случай. Ако са за вкъщи...бива, ама ако са за навън...ще си личи, че нещо им се е случило...
Здраве да е...тъкмо ще си обновиш гардероба😊..няма лошо..

# 133
Според мен с праха на dm за бяло на 60 градуса след 2-3 пранета и сушене на слънце, белите тениски ще се оправят.  Peace
Лично изпробвано.  Peace

# 134
  • Русе
Според мен с праха на dm за бяло на 60 градуса след 2-3 пранета и сушене на слънце, белите тениски ще се оправят.  Peace
Лично изпробвано.  Peace
Ама с ваденките какво ще се случи на 60°? ММ има една такава бяла тениска с ваденка, дето не знам защо съм я пуснала с бельото на 60° и в момента спи с нея, тъй като ваденката се обели.
Мисля, че и 40° ще свършат работа.

Общи условия

Активация на акаунт