Перилни препарати и омекотители – 54

• 73 380
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Останах много доволна от праха на ДМ Денкмит за бяло пране. Чета добри отзиви и за бебешкия, но не съм вземала още да го пробвам. Довършеаме стара опаковка друг бебешки и след това ще взема. Чуденката ми е дали и за цветно пране е така добър праха на Денкмит, както този за бяло?

# 436
Не точно. Но този за бяло е трепач, спор да няма ☺

# 437
  • София
Не точно. Но този за бяло е трепач, спор да няма ☺
Благодаря, Тета. Ще пробва  бебешкия, щом казваш за цветно няма да взимам.

# 438
Ако искаш го пробвай и за цветното...не казвам, че е лош. Просто този за бяло е...супер-трупер ☺

# 439
  • София
Ако искаш го пробвай и за цветното...не казвам, че е лош. Просто този за бяло е...супер-трупер ☺
Наистина е много добър. Доста петна на малката от дрешките изчезнаха, които преди това не мърдаха или леко избледняваха. Определено за бяло пране е уникален. Ще взема и бебешкия, че малката госпожица иска да се храни сама, а лигавник не търои, та може да си представиш за какво иде реч. Благодаря още веднъж.

# 440
Чуденката ми е дали и за цветно пране е така добър праха на Денкмит, както този за бяло?
Да, определено е.

# 441
  • have faith and be patient ..
Все се каня да питам и все забравям - според вас има ли смисъл от лъжица хлебна сода във прането , с цел дезинфекция ,омекотяване ? Голямата ми дащеря беше завъдила гъбички едно лято,понеже постоянно носеше остри затворени обувки ,кога на босо ,кога и с чорап  .. както и да е , частната педиатърка ,при коята я водех , каза да и пускам чорапките с лъжица сода в пералнята .. аз пера на 60°,специално тогава какви ли не дезинфекционни препарати употребявах , също и содата .. сега понеже не дезинфекцирам нищо ,но ми остана навика за лъжица сода на абсолютно всяка пералня ,било то на 60 или 40 градуса ,цветна или бяла .. какво мислите ,има ли смисъл ?

# 442
Няма смисъл, особено пък една лъжица. В праховете има няколко пъти по една лъжица сода.

# 443
  • София
Относно това,че аз явно и други дами от форума,които предпочитаме паралелния внос колко трябва да сме умни,за да направим разликата между по-добре изпраните/ухаещи дрехи с вносния прах/гел и не толкова добрите резултати от прах/гел от големите вериги.Явно трябва да се извиняваме преди да споделим мнение несъвпадащо с чуждото.....Ето с риск пак да обидя някой ще похвала Ленор гел за цветно пране.Пере и ароматизира прекрасно.
Ленор гел има приятни аромати и за мое учудване изпра петна. До сега го бях ползвала само на дрехи, които нямат петна и го мислех за среден клас и че няма да се спрви, но нямах друг наличен, та взех, че пробвах. Иначе за препаратите - явно някои не правим разлика между изпрано на 100% и изпрано с неизпрани петна, та си въобразяване как има разлика в качеството Mr. Green.

# 444
Няма смисъл, особено пък една лъжица. В праховете има няколко пъти по една лъжица сода.

В препаратите за пране има ли дезинфектанти? Тези от типа на Импресан необходими ли са или са рекламен трик?

# 445
А защо са ви дезинфектанти за прането? Лекарите не препоръчват чак толкова дезинфекция, освен ако няма някаква инфекция, паразит и т.н., тоест належаща причина. За обичайно замърсено пране праховете са достатъчни

# 446
  • София
В дилема съм кой прах за цветно да взема- Ариел или ОМО? Да се включа в една промоция.
Иначе съм доволна от праха Персил за цветно.

# 447
  • София
Не изържах да не се включа в дискусията за паралелния и официалния внос.
Пера само с прах Персил на промоция от ДМ или Лили, тъй като това са ми най-удобните като локация магазини за такива стоки. Не оспорвам качеството на препаратите в магазините за паралелен внос, но по мои наблюдения цените там са доста по-високи от промоционалните на високия клас прахове. От опита си мога да кажа, че единственото петно, с което не се е справил Персил, който ползвам, е от мастило на тонер касета. Оказа се доста упорито и се махна чак след 5-тото пускане на дрехата и то с прах за бяло Денкмит. Всеки има право на избор и критерии, по които купува препаратите и не разбирам защо трябва да се води война на тази тема и да се заклеймяват едните или другите. На мен не ми е удобно за 20 пранета да дам 12 лв. за турски Персил от съседния квартал, при положение, че до блока ни е на промоция 7,49 лв.  Ако обаче е обратното, бих дала по-високата цена, за да си спестя разкарването. Така че всичко е въпрос на лична преценка.

# 448
Не са рекламен трик, наистина убиват бактерии, но е добре да се ползват само ако се перат дрехите на хора, които са заразно болни и има риск за околните. В останалите случаи при правилно пране – абсолютно никакъв смисъл и излишен разход. Да не говорим, че бактериите развиват резистентност и нещо елементарно може да стане неизтребимо.
За здрави хора е достатъчно да се пере бельото с правилната доза хубав прах за бяло (с достатъчно избелващи съставки и активатор), на достатъчно висока температура и дълга програма.

Скрит текст:
За един кратък период перях на мъжа ми, бог да го прости, дрехите с дезинфектант, защото му заразиха бъбреците в болницата с един резистентен към всичко щам на ентерококус фециум, а той беше с уростомни торби и понякога имаше изтичане на урина, защото не знаехме още как правилно да ги лепим торбите. Сигурна съм, че гадовете са измирали още при прането, но от гледна точка на неговата и нашата безопасност го правех.

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 12:02 от Guess Who

# 449
Скрит текст:
А защо са ви дезинфектанти за прането? Лекарите не препоръчват чак толкова дезинфекция, освен ако няма някаква инфекция, паразит и т.н., тоест належаща причина. За обичайно замърсено пране праховете са достатъчни

Не ползвам постоянно. Имам една опаковка за всеки случай, ако се наложи дезинфекция. И съответно го ползвам много рядко. Като се замисля единствено за детско бельо понякога го ползвам, ако преценя, че има нужда.
Искам да съм информирана Hug

Скрит текст:
Не са рекламен трик, наистина убиват бактерии, но е добре да се ползват само ако се перат дрехите на хора, които са заразно болни и има риск за околните. В останалите случаи при правилно пране – абсолютно никакъв смисъл и излишен разход. Да не говорим, че бактериите развиват резистентност и нещо елементарно може да стане неизтребимо.
За здрави хора е достатъчно да се пере бельото с правилната доза хубав прах за бяло (с достатъчно избелващи съставки и активатор), на достатъчно висока температура и дълга програма.

Всъщност само при съмнения за гъбична инфекция добавям дезинфектанта, надявам се да се справя.

Общи условия

Активация на акаунт