Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 371
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 265
  • ВАРНА
То си е стандартно - за лека кола до 2 т.  -  2.3 атм.
При дълбок сняг  е добре да се спаднат на 1.5 атм. и при  стопяване на снега или ако не се кара после дълго - веднага да се надуят пак на 2.3 атм.

# 2 266
Печикамъков не учи хората на глупости.

# 2 267
  • София
Ех, дойде си натоварения период в София. Вечер като се прибера най-редовно след 19ч и няма къде да си паркирам колата. А на мен зора ми е, за да се упражнявам Head Band И все трябва да я оставям някъде по улиците..

# 2 268
  • София
Той не е спирал тоя период.

# 2 269
  • София
Е, лятото определено беше по-добре. Интересното е, че в последната седмица-две сутрин не е такова мазало, каквото беше до преди месец. Даже се чудех къде са отишли всички Grin Пътувам сравнително спокойно, а се налага да карам в пиковите часове сутрин и вечер.

# 2 270
От крехкия ми опит дотук и возене-анализиране, коментирам с гумаджии, приятели, за мен не трябва да са прекалено напомпани и зависи колко товар, и колко човека ще се возите, докъде и колко дълго.
Ако сте трима, четирима с багаж, може да се леко донапомпат докъм 2.3-2.4.

В 90% от времето съм сам и държа умерено - около 2-2.1 атмосфери. При малко по-мека гума имаш по-добро сцепление, и возенето е малко по-меко. Цяло лято и досега не са мръднали. Два пъти мисля ги проверявах, ама спрях, че няма смисъл, само ги поглеждам от време на време и пипам, развил съм поглед и интуиция. То си личи една гума, като е мека. А ми прави впечатление, че много хора карат с изключително спаднали гуми. Виждам стегнати коли от до - чисти, измити, ваксирани, пастирани, идеални гуми, не много често. Да ти е кеф да се качиш и да караш. Това е част от удоволствието.

Спира ме преди 3 седмици някъде катаджията на изхода на Банкя за проверка. Отбеляза колко съм изряден от до, документи, срокове, лепенки. Оказа се фен на Алфите, имал 2 преди, търси 156-ца да си купува. Обясних му това-онова. Много оглеждаше и хареса моята Mr. Green ooooh!, вика много ти е запазена. Коментирахме това-онова. За съжаление нямах много време, и понеже усетих, че иска контакт явно, трябваше да разменим такива, и да го вкарам в "списъка" с познати, ама друг път.

Имам да оправя леко лака около праговете, че има на места поолюпенко. Не че толкова си личи и не може така да кара, но искам да си я оправя. Надявам се преди зимата да ми стигне времето и да намеря качествен бояджия-тенекеджия, след което ще я пастирам Алфата на макс с 3 пасти за пълно запечатване заедно с джантите, след като ги сменя със зимните гуми и джанти.
Преди това, обаче, към средата на ноември, ми предстои обслужването - масло, филтри, гарнитурата на капака на клапаните, по предното окачване от дясната страна имам да сменям горен носач, като ще сложа TRW, и други дреболии по купето. Също искам да си чекна акумулатора колко живот има и на колко % е, е така да си знам, колкото и да не "харча". Ползва се само за запалване, светлините и лампите вътре в купето. Не слушам радио, свалил съм панела, не ползвам 12 волтовата връзка, не зареждам телефон през USB, няма дисплеи, навигации и т.н. десетки светлинки и крушки. Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 09:00 от FragranceFanatic

# 2 271
  • 1st floor
Майкооуууу, колко внимание отделяш на колата! А аз си мислех, че като Дева се втелясвам в нещата.  Mr. Green За мен колата трябва да е здрава, икономична, що-годе чиста и...приключвам с изискванията!  Joy Не съм й аз роб, тя трябва да ми служи.  Mr. Green

# 2 272
Е добре де, едно нещо не мога да разбера. Гугъл ми изпраща нотификации за трафика по 5 пъти на ден и все са от рода на Light traffic in your area - delays up to 30 minutes. Да му имам критериите на Гугъл, че 30 минути delay е light traffic. Пък вчера вечерта беше Light traffic с 51 минути delay. Някой знае ли каква му е логиката на това?

# 2 273
  • София
Също искам да си чекна акумулатора колко живот има и на колко % е, е така да си знам, колкото и да не "харча". Ползва се само за запалване, светлините и лампите вътре в купето. Не слушам радио, свалил съм панела, не ползвам 12 волтовата връзка, не зареждам телефон през USB, няма дисплеи, навигации и т.н. десетки светлинки и крушки. Simple Smile
Стига де, то оборудването е за ползване.
Аз пък ползвам всчко. Че и детектор и регистратор съм навързал.Simple Smile И телефона си зареждам на път.

# 2 274
  • София
Вчера минавам по Цариградско към 13:30. Е, нема такъв трафик. И в двете посоки. Пазарувах в Метро и тръгвам обратно. Трафикът намалял значително. Какво беше туй чудо насред работен ден, не знам.

# 2 275
  • ВАРНА
Печикамъков не учи хората на глупости.

МОЛЯ?!

Давам съвет как възможно най-елементарно може да се измъкне човек от дълбок сняг. 
И не напразно съм уточнил че това важи само за дълбок сняг и веднага след измъкване - трябва да се надуят до стандартните атм.

# 2 276
  • sofia
Вчера минавам по Цариградско към 13:30. Е, нема такъв трафик. И в двете посоки. Пазарувах в Метро и тръгвам обратно. Трафикът намалял значително. Какво беше туй чудо насред работен ден, не знам.
Никаква логика няма трафика.... има там едни специалисти, които смятат разни вероятности на база събрани данни, ама си си мисля, че и те няма да могат да предвидят кога какъв ще е трафика Smile

# 2 277
E как да предвидят, че някой дебил ще се забие в тоя пред него и ще си стоят в лявата лента 1 час да чакат КАТ. Щот нали да ти напукат бронята или счупят мигач и фар е мега страшната катастрофа с тежки щети и жертви, сакън да не мръднат 10 метра встрани. Вместо това - задръстване от Орлов мост до Плиска (пресен пример от петък).

# 2 278

МОЛЯ?!

Давам съвет как възможно най-елементарно може да се измъкне човек от дълбок сняг.  
И не напразно съм уточнил че това важи само за дълбок сняг и веднага след измъкване - трябва да се надуят до стандартните атм.
А какво правим колата като легне по корем?
а) търсим лопата
б) търсим кой да работи с лопатата

Сега сериозно. Щом даваш подобни съвети не си закъсвал и не си вадил закъсали в сняг. И бас държа, че това не си го пробвал.

# 2 279
Непокорна, може би за повечето хора, е така, но за мен е нормално. Чак пък толкова. Обичам да ми е чисто доколкото може и да съм спокоен, че всичко е сменено и е ок машината. Прекалено описателен съм на моменти, сигурно затова така. Simple Smile
Хаха, Дева вика. Stuck Out Tongue. Аз пък всички Лъвове, които познавам, сме все педантични, подробни и внимателни към детайлите, сроковете и т.н.  Whistling Crazy Mr. Green

Онзи, не за друго, просто нямам потребност и не съм ползвал. Телефонът винаги ми е зареден до дупка, музика не обичам, докато карам, не ми е скучно, слушам си двигателя. Затова карам тази кола, успокоява ме, кефи ме. Също и чувам около мен какво се случва, да не се претъпяват сетивата. Също на тишина ми е по-добре. Вятър, гледки, хълмове, ха-ха.  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт