Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 301
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 700
И 2.5кв ако е за кратко време ще издържат и 1000 ампера. Има графики в които се показва какво претоварване за колко време може да го издържи въпросното сечение.
При кабелите за акумулатори си служат с разни търговски трикове които заблуждават.

# 2 701
  • sofia
Купете си нов акумулатор и стига с тия кабели!
Нашите мъжа ми ги е сглобявал... специлно още го питам каква им е дебелината и дължината. Иначе, както казва mlv, важно е връзката между кабела и щипката да е добра и да не е хлабава.

# 2 702
И 2.5кв ако е за кратко време ще издържат и 1000 ампера. Има графики в които се показва какво претоварване за колко време може да го издържи въпросното сечение.
При кабелите за акумулатори си служат с разни търговски трикове които заблуждават.
1000 ампера през 2.5 квадрата ще светне като крушка. И ще се стопи.
Отделно на края на кабела вместо 12v дори и един трудно ще докараш.
Излъгах. Ще докарате около 5v

# 2 703
Единственната разлика между кабел 12v и кабел 0.4kV е изолацията и допустимите загуби. За 220 се гони нагряване, за 12 пада в проводниците. Та ако се опитате да развъртите стартер през проводник с дължина 3.5м и сечение 2.5 mm няма да стане нищо. При 200 ампера ток през стартера на далечния край ще има напрежение около 8v
Масово кабелите за стартиране са 25кв. и не повече от 3.5 м дължина. Дамата е написала 2.5 но вероятно се касае за 25.
Дидоян, това прочете ли го?

# 2 704
  • Другата България
Аз идвам с един предполагам за някои от вас лаишки въпрос, ама втори ден споря с ММ, който е професионален шофьор за един казус, и всеки настоява, че е прав, та искам да чуя и други колегиални мнения. Ако ви се занимава де.
Т образно кръстовище, извън населено място. Аз се движа направо, по път с предимство, който на това кръстовище завива надясно, тоест, аз излизам от въпросния път с предимство. По същия път, от същото мое дясно, по пътя с предимство се движи друга мацка, която си продължава по него-завива наляво, и аз естествено спрях да я изчакам, защото тя си е с предимство жената. Сега, ММ ми чете конско, че е трябвало да дам лявв мигач, защото излизам от път с предимство, въпреки, че продължавам направо. Аз твърдя, че не съм длъжна да го правя. Та кой прав и кой крив?

# 2 705
  • София
Трябвало е да дадеш.

# 2 706
  • Другата България
newsm78 Thinking Аз ли да съм в грешка?

# 2 707
  • София
И мм мисли като твоя.

# 2 708
  • гр. София
Защо да дава ляв мигач? Изчаква жената,  и минава направо. А мацката, въпреки че се движи по път с предимство, трябва  да даде ляв мигач.

# 2 709
  • Другата България
Ами аз и така направих-изчаках, жената си беше дала ляв мигач, да, затова и изчаках. И си продължих направо, без да давам ляв мигач.

# 2 710
Щом проддължаваш на право не трябва да даваш мигач.

# 2 711
  • Другата България
Две на едно за мен дотук. Joy

# 2 712
  • 1st floor
И аз с въпрос и спор с ММ. Joy
По път с две ленти в една посока ние сме в лявата, а в дясната мъничко преди нас има автомобил с включен ляв мигач. Иска да дойде в нашата лента, защото пред него някакъв е паркирал и не може да продължи. В същото време ММ дава десен мигач, защото ще се преустроява в дясната лента след спрялата кола и ще завива на дясно? Кой е с предимство като са дали и двамата мигачи? Аз ясно си спомням, че това го имаше в листовките и е господинът от дясно. Но според ММ, той ще завива след спрялата кола и той е с предимство, защото все още е напред, а другият ще се преустроява в неговата лента. Аз честно казано съм 50:50...обърках се... Crazy В интерес на истината, ако карах аз, щях да дам предимство на другия независимо дали съм левия или десния шофьор! Joy
По въпроса на Мери Ан - миии, в листовките такъв случай нямаше  Joy, нито някъде съм го  чела в правилника, така че щом не завивам, не давам мигач.

# 2 713
  • София

Ако това е ситуацията, няма логика, а мисля и задължение, да сигнализираш.

# 2 714
Аз ще кажа отговпр "В", никой от двамата.
Аз като попадам в такъв момент действам според ситуацията.
Аз бих го пуснала, но да си призная не знам дали съм длъжна. Според мен НЕ.

Общи условия

Активация на акаунт