Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 292
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 715
  • Другата България

Ако това е ситуацията, няма логика, а мисля и задължение, да сигнализираш.
Точно това е ситуацията.
"Камионът" беше с ляв мигач, и аз затова спрях.Изчаках, той зави, и си продължих направо. Без мигач.
И сега ММ ме "кове", че трябвало да дам.
В извъннаселено място беше, но това според мен не променя нещата.

# 2 716
100% сте права. Никакъв мигач, защото не променяте посоката; дясностоящия на разнозначни пътища е с предимство. ММ да си върне книжката😀
От казуса с двете ленти този, който е по-напред, трябва да си смени лентата пръв. Не знам това да е уредено в правилника, но е логично.

# 2 717
  • 1st floor

Съжалявам, че не успях да обърна картинката. Отчитам факта, че колите не бяха една до друга като на картинката, сега виждам и знака...не знам дали има въобще значени. Още повече се затруднявам кое е правилното...Дясната кола беше мааалко по-напред от нашата. Да кажем, че задницата и беше на 1-2 метра пред нашата предница. По спомен...

# 2 718
  • Пеликания

Ако това е ситуацията, няма логика, а мисля и задължение, да сигнализираш.
Точно това е ситуацията.
"Камионът" беше с ляв мигач, и аз затова спрях.Изчаках, той зави, и си продължих направо. Без мигач.
И сега ММ ме "кове", че трябвало да дам.
В извъннаселено място беше, но това според мен не променя нещата.
Ама какъв е смисъла да сигнализираш след като не променяш посоката си на движение. Изчакваш си МПС-то по пътя с предимство и ти си продължаваш напред.

# 2 719
  • Другата България
Никакъв. Според мен. Ама според него понеже излизам от път с предимство трябва да покажа на този зад мен накъде ще "ходя". Но то си е ясно-ако ще завивам надясно, ще дам десен мигач. Наляво път няма. Значи съм направо, за какво ми е мигач- 33uu. И спори.
Аз не го подценявам, той обича да се презастрахова, защото се е напълнило с идиоти по принцип, а и е много внимателен, и е добър шофьор. Но и аз не се давам, шофьор съм от 19 годишна, активен, и когато ми се начуква канчето незаслужено не съм ок, та дори и от собствения ми мъж да е. Grinning

# 2 720
  • Пеликания
И той е прав, за презастраховането и за идиотите, които много от тях не дават мигачи като завиват дори и като изпреварват, но в този случай просто ми е странно, че мъж може да каже такова нещо. След като няма път за наляво, някаква пречка на пътя или някакво друго отклонение и ти самата не мислиш да променяш посоката си просто няма смисъл от сигнал. Този зад теб даже ще се обърка ако подадеш ляв мигач.

# 2 721
  • Mediterraneo
Абсолютно е така. Ако някой пред мен подаде ляв мигач и продължи направо, бих си помислила " Що за мигач ми подаваш?!" Аз не давам мигач в подобна ситуация.

# 2 722
  • Другата България
Благодаря ви много, начуках му и аз канчето, дори и му прочетох какво пишете.Joy
Мълчи. После чух едно:"Добре де". Доволна съм.Bowtie

# 2 723
Щом се напуска главен път се подава мигач.

# 2 724
Споко, с баща ми до смъртта му не можахме да се разберем как се минава един участък от локалното платно на Цариградското шосе, стигали сме до скандали. Всеки е убеден за себе си, че е прав.

# 2 725
  • Другата България
Щом се напуска главен път се подава мигач.
Grinning И ти ли? И той с този аргумент, но аз си карам направо, прав път като ....права линия. Ако имаше кола зад мен можеше да помисли, че ще отбивам например. Не съм съгласна. Crossing Arms

# 2 726
Пътят е главен и по него върви основния трафик. Ако не подадеш мигач се подразбира, че продължаваш по него. С подаването на мигач показваш, че ще напуснеш главния път.
Редовно минавам през такова кръстовище и съм забелязал, че всеки минава по собствено усмотрение. За това винаги давам мигач, да няма неразбрали. Без значение дали се отклонявам от главния път или не.
Дидоян, това прочете ли го?
Посипвам си главата с пепел.

Последна редакция: пн, 23 дек 2019, 19:52 от Анонимен

# 2 727
  • София
София се изпразни ScreamStuck Out Tongue Closed Eyes

Днеска ходихме до летището до Дупница да карам джипката. Много яко, оказа се, че нямам проблеми и няма от какво да се притеснявам. Назад карах, паркирах, осморки правих напред и назад (назад се оказа не чак толкова трудно колкото си го представях) иии понеделник вече редовно с колата на работа, нямам избор:innocent:

# 2 728
Искаш да кажеш че ако главния път завива на ляво, не си длъжен да подадеш мигач когато и ти завиваш понеже продължаваш по главния?

# 2 729
Принципно да. Ако караш извънградско и на ляв завой има излаз на черен път нали не даваш мигач, че продължаваш по асфалта. Технически са главен и второстепен път.

Общи условия

Активация на акаунт