Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 264
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 760
На S образно завиване в квартала и двата пъти ли се дава мигач? Аз давам само първия завой.
Забавното е че тази улица която е между двата завоя е широка, в единия край и прясно асфалтирана. Доскоро я ремонтираха и нямам навик да се оглеждам. Като идвам срещу мен има паркирали коли.
Квартала е с малки улици, има и еднопосочни. Случва се от паркирали коли две да не могат да се разминат, бакшиш да задръсти улицата на аварийки. Все още има толерантност поне из квартала - изчакват, отбиват.

# 2 761
Направо откачихте с тия мигачи.

# 2 762
Да, а то ги няма. Всеки си кара по свое разбиране и начин и ти трябва да си гадател кой какво ще прави и накъде ще ходи.

Дайте друг казус за обсъждане макар че мигачите също са интересни за обсъждане.

# 2 763
При влизане в кръгово трябва ли да се подава мигач Stuck Out Tongue Winking Eye

# 2 764
Мдаа, трябва

# 2 765
  • София
Влиза се с ляв мигач. Излиза се с десен.

Кръговото на Сточна е един неподозиран ужас за мен... Никога, никога не съм минала през него правилно.
Никога не знам кой светофар закъде е, не знам коя е моята лента. На всичкото отгоре, GPS ме прекарва през някаква ужасна уличка, когато има задръстване и за да се включа в движението, трябва да разчитам на милостта на шофьорите в 3те ленти, за да ме пуснат.
Мразя го това кръгово!

# 2 766
Пффф, веднъж оттам минах, беше някакъв ужас. Така й не разбрах как минах, мисля че на късмет. А не знаех, че ще минавам оттам та да разгледам предварително какви са лентите, какви са предимствата.

# 2 767
  • 1st floor
Три пъти съм минавала от там, като карах курсовете, като два пъти директно завивах на дясно и нямаше особени драми. Последния път минах през цялото кръгово почти, то не бяха светофари, то не бяха ленти, ужас. Добре, че ме ориентира инструктора, че съвсем щях да се объркам къде да карам и кой знае къде щях да излезна... Crazy Crazy Crazy

# 2 768
  • Пеликания
Като сте на тема мигачи, е днес един малоумен селяндур, който предполагам няма и технически преглед, защото нищо не му светеше, извънградско такъв завой с 80 взе без мигач, добре че имах достатъчно дистанция (и реакции на котка Grinning), че да не се ударя в него, a ако бях го ударила естествено аз щях да съм виновна. Вече май преди всяко тръгване трябва да се кръстя и моля.

# 2 769
Не. Само на излизане и при смяна на лента вътре в кръговото. Справка правилник за прилагане на ЗДвП.

# 2 770
  • София
Всеки ден минавам от там по два пъти на ден. Ако си гледате лентите и светофарите, няма страшно Sunglasses

# 2 771
Колко пъти е желателно да мигне мигача преди започване на маневра?

# 2 772
  • София
Аз пускам мигач както са ме учили. Уверявам се, че преди моя завой няма някъде пряка, в която би могла да решат, че ще завивам и после мигача сам си се изключва. Някой път пускам мигач по-рано и си го оставям да си мига, за да предупредя този зад мен и да има достатъчно време за реакция.

Днес ми беше първи ден на работа с джипа. Няма такова удобство. Много съм доволна. Педалите са й супер "чувствителни", ако мога така да се изразя. Супер ми е удобно, меко, високо, с голяма видимост Hug Само малко с габаритите при паркиране съм леко здравей, ама ще свикна

# 2 773
По дяволите, откъде влага в колата? Ще се гръмна! Още колко живот й остава?

Предните стъкла се вдигат при заключване, задните ги проверявам като се сетя. Обикновено се возя сама и не ги пипам.
Обичайно е уличница - пред блока и на работа. Понякога на работа е в закрит паркинг.
Няма кой знае какви щети по бронята освен вдлъбнат заден капак, така наречената пета врата. Заден ляв калник е нащърбен.

Имам джобове, пластмасови на всяка врата. На моята държа две кърпи- една отвътре за стъклата и една микрофибърна да бърша стъклата отвътре. Днес си слагам шапката там докато карам. Слизам, слагам я, тя леко мокра. Пипам кърпите - доста мокри. Защо и как?
Често и задните седалки са леко мокри.

Откъде идва тая врата и как да я махна?

П.П.
Петенце, радвам се за теб, че си толкова пораснала - от лека кола на джип. Това е и моя мечта, но ...
Джипа е по - добре, нали? Леката кола има ли някакъв плюс пред джипа? Не, нали?

# 2 774
Най-вероятно по някакъв начин не ти се вдига докрай предното стъкло. На моята кола са по същият начин - предните си вдигат с копче, задните са с ръчка. Миналата година гледам, че след един дъжд задната стелка е мокра. Втрещих се, не можех да си обясня откъде. После някой ми каза да си проверя стъклата. И наистина, задното стъкло изглеждаше затворено, но се оказа, че се вдигна с още около сантиметър и престана да е мокро.

Общи условия

Активация на акаунт