Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 283
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 745
  • София
За съжаление човек няма как да свиква с правилата карайки, защото масово не се спазват. Има и ситуации, когато стриктното им съблюдаване води до повече неудобство - например спазване на предимство, когато няма достатъчно място за разминаване.

# 2 746
За тази работа има КАТ. Като завиеш и не пуснеш мигач ГЛОБА, а в България КАТ гледат само за застраховки, превишена скорост и още 2-3 нарушения.

# 2 747
  • Mediterraneo
Не съм чула някого да са го глобили за неподаден мигач, въпреки че сигурно има залегнала глоба в правилниците.

# 2 748
  • Другата България
Grinning А ако си поставят за цел да го правят, ще си съберат премиите за отрицателно време. Това с мигачите е проблем, и то в градси условия сериозен. Добре че не караш бързо, че иначе трябва да имаш кристално кълбо за това кой накъде ще завие и накъде ще тръгне.
За шофиране по магистрала също сме имали дебати с моя благоверен, но за там съм се съгласила с него, не знам има ли го в правилника, но за мен е редно и правилно. Става въпрос когато от дясна минаваш в лява лента, за да изпревариш този пред теб /естествено, с мигач/, и после се връщаш отново в дясната. Аз и тогава давам мигач. Но много други не го правят. Не твърдя нито че е правилно, нито че е грешно, за мен е правилно, а и не ми пречи.

# 2 749
  • Mediterraneo
Разбира се, че е правилно. Сигурна съм, че и в правилника го има.

# 2 750
Не съм чула някого да са го глобили за неподаден мигач, въпреки че сигурно има залегнала глоба в правилниците.
Брат ми, ама беше преди 10-11години.

# 2 751
От написаното те разбирам че говориш за подобна ситуация:
https://auto.blitz.bg/media/thumbs/201812/780/1544025631_1.jpg?_=1544039590
Ако си червения автомобил и не пуснеш мигач, си дотам.
При това кръстовище гледаш светофара и си подаваш мигач.
Ако спрат тока гледаш знаците. Автобуса също има схема на кръстовището и знак стоп.
Ако са откраднали знаците и още не са пуснали тока гледаш маркировката.
Като пуснат тока преминаваш както е указано на картинката.

# 2 752
При спрял светофар ще пуснвш ли мигач?

# 2 753
Като имам предвид нравът на авт. шофьори, да.

# 2 754
Не знам за нравите, ама по-добре си намери ЗДП и го прочети вместо да гоявориш глупости.
Някой ще ти послуша съвета и ще се чуди що са го ударили.

# 2 755
В правилника е така:при промяна в местоположението на пътя се подава мигач, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Масово не се спазва, но има и по-лошо вариант, който виждам поне веднъж в месеца- дава десен мигач и завива на ляво.

# 2 756
  • София
Не ,че нещо,но 90%  не са го чели,няма да го прочетат и не спазват правилата.

# 2 757
Не знам за нравите, ама по-добре си намери ЗДП и го прочети вместо да гоявориш глупости.
Някой ще ти послуша съвета и ще се чуди що са го ударили.
Кой съвет?
Когато се напуска път с предимство се дава мигач, или че на посоченото кръстовище винаги давам мигач, защото всеки преминава по собствено усмотрение.

П. С. Застраховките са важни.

# 2 758
  • гр. София
При спрял светофар ще пуснвш ли мигач?
Да, разбира се. Няма значение, че си на път с предимство. Никой не е длъжен да гадае накъде ще тръгнеш!

# 2 759
Включвам се само за да ви разсмея малко
Скрит текст:

Истината е, че всеки си прави каквото иска с тези мигачи, кой дава, а не завива, кой изобщо не го пуска. Внимавайте и следете другите участници на пътя, и хич да не ви пука Hands V

Общи условия

Активация на акаунт