Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 585
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 055
Това вече не са гуми, особено ако колата стои навън.

# 2 056
Производителите говорят много за живота на гумите им. Едни казват 7г, други 10, трети-друго. Правят го и с цел да продават новите си гуми. Да, гумите "стареят", като това се вижда и с просто око. Когато гумата се е напукала вече по целия грайфер, означава, че естествените масла в нея са изчезнали и тя е  загубила еластичността си-сцеплението си. Причина гумите да пушат докато боксуват са точно тези масла в тях.
Причина да смениш гумите  са и дефектите, които могат да възникнат по тях- балони, нарушение на грайфер и борд, изкривяване. Износването е основната причина да се сменяват гуми, неравномерното износване също е причина. Личното ми мнение, че под 4мм гумата започва да става доста опасна при мокър асфалт. Като на места карат гумите докато не им кажат от годишния преглед или сервиза, че даже и налягането не си следят. То и тук ще стане така като ни сложат да караме с 40 в града и със 120 на магистрала и набият камери навсякъде. Ще сме като опитни мишки, живеещи гадния си живот.
Много харесвам зимния континентал ts860 и мисля пак да търся такива. На чистия асфалт на 20 градуса(пролетно) се държат като лятна гума без да свирят и без да изпускат като типични зимни, доста са директни и са леки на тегло. На колегата алфист FragranceFanatic това ще допадне. Ще търся употребявани, защото като скоча в новооткрита дупка към края на зимата и убия гумата, то поне да не ми е струвала 200 лв/бр.
Отново се замислям за едно фиат панда от първите за зимата. Проходимо е повече от 90% от SUV-тата, че дори може да е високо колкото половината от тях.

# 2 057
Ох гумите...
Тази година видях сметката на една чисто нова летна гума. В деня, когато ги бях сложила, в тъмното в каква дупка се натресох... Всъщност, каква ти дупка, направо кратер си беше. Получи се балон, а джантата как се беше изкривила, ММ за главата се хвана 😀 За нищо не ставаше вече, нова купих. Та така, трудовия стаж на гумата беше сумарно няколко часа.
Заради скапани гуми, лоша катастрофа правихме преди години на дъжд, от тогава не жалим пари за гуми. С Vredestein карам и съм доволна много.

# 2 058
Аз миналата зима взех continental winter contact ts 860 и на третия ден ми се заби пирон в едната Sad залепиха я, не трябваше да взимам нова, но не знам колко е ок това с лепенето

# 2 059
Чудесен пост, bitmad  Hands Thumbsup.

Тези Континенталки са едни от най-добрите, хе-хе Wink.

Ммм, има логика, имам познати само секънд хенд взимат на един-два сезона, разбирай с дот около 2-3 годишен, търкалят около 2 сезона и сменят.

Ние сме си вече опитни мишки за какво ли не. Реално, да, ако се пъпли почти няма значение какви са гумите. Ако човек не кара зимата почти, не ходи извън града, не ходи по планински местности, почивки и т.н., може да кара спокойно с 4 сезона гуми и на 2-3 сезона да ги сменя, а не цикълът "зимни-летни". Нашият климат позволява. Дори да оставим парите, въпреки че те са основен фактор за всичко в живота, така би се избегнала част от хамалогията.

Два от добрите избора 4 сезона са Micheline Crossclimate, които са по-лятно ориентирани и моите Goodyear Vector Gen 2, които даже са M+S, или по-зимно ориентирани. Няма гуми перфектни за всичко, принципно, но стават за нормално каране, "търкаляне", предвижване от А до Б, както сме масово. Въпреки че, налагало ми се е да спирам екстремно, никакви проблеми, добре ги чувствам. На дъжд са отлични. Маалко лятото в жегите са шумни, не свирят, може би защото на мен ми прави впечатление, иначе другите, които се возят гаранция даже не се и замислят.

Много е кофти това с "късмета". И аз днес, докато паркирах на Вардар, имаше разпръскани някакви стъкла, ситни, ситни, ужас, после само заничах, и като се прибрах, но явно всичко е ок.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 23:35 от FragranceFanatic

# 2 060
  • София
Няма гуми перфектни за всичко,
Има, има. Simple Smile 4 хубави зимни и пак така, но летни. Simple Smile

БТВ, не съм фен нито на всесезонките, нито на Континентал. Simple Smile

# 2 061
Тази сутрин в тъмното си одрах колата на едни храсти. Не е кой знае какво, но ме е яд. Има и надраскано от нокти на дръжките на  предните врати /така я купих/. Мога ли сама да си я пастирам и как?

# 2 062
Тази сутрин в тъмното си одрах колата на едни храсти. Не е кой знае какво, но ме е яд. Има и надраскано от нокти на дръжките на  предните врати /така я купих/. Мога ли сама да си я пастирам и как?
Можеш, но за да стане хубаво, трябва да си купиш 3 вида паста и ужасно много търкане, ако ще го правиш на ръка. Най-добре иди да ти я пастират някъде.

# 2 063
  • София
И аз не бих рискувала сама. По-добре дай пари,но да ти е мирна главата.

# 2 064
Така ще направя, но живея в чужбина и трябва да проверя цените. Продават разни пасти, мисля да пробвам първо с тях.

# 2 065
Ъъъ, може ли по - подробно да обясните как се махат драскотини и друг цвят на боята при забърсване на друга кола или ограда?

Знам, че има спрейове за нарастване и са под 10 лв. Ако си изтъркам жълтото, черното, тъмносиньото, тъмночервеното (ах, пусто паркирне и задна) с шкурка и напръскам със спрей, дали ще се получи?

# 2 066
Ъъъ, може ли по - подробно да обясните как се махат драскотини и друг цвят на боята при забърсване на друга кола или ограда?

Знам, че има спрейове за нарастване и са под 10 лв. Ако си изтъркам жълтото, черното, тъмносиньото, тъмночервеното (ах, пусто паркирне и задна) с шкурка и напръскам със спрей, дали ще се получи?
Зуки, горното сериозно ли го мислиш? Остатъците от друга боя по твоята се премахват лесно с полирпаста, ако нямаш такава, се чистят лесно с ацетон или коресилин, Ако използваш шкурка, детайла ще е за боядисване, но със спрей ще стане много грозно и ще си личи от самолет.

# 2 067
Я и двете пробвайте с паста номер 2 и памучен парцал. Следите от нокти ще се махнат. Драскотините от храсти, ако не са дълбоки също.
Зуки, честно, понякога се питам ваистина ли има хора като теб на шофьорското място. Но не се притеснявай има и по-зле. Ако твоята боя не е много наранена и при неб номера с пастата ще стане.
п. с. Моля те, не паркирай до мен, никога!
Wink

# 2 068
  • София
Аха, ти от пелените ли си мастер. Laughing

# 2 069
Аха, ти от пелените ли си мастер. Laughing
Обиждаш ме. Девет месеца преди това. Завоя в мяточната тръба го взех с контролирано приплъзване и победих.
Сега сериозно, за година и нещо шофиране в София , ако беше вложила малко старание щеше да ехей...

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 22:18 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт