Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 473
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 160
  • Пеликания
... И на такива залепени до мен много обичам да им натискам рязко спирачката и да плати някой ремонт Innocent Joy
А за умишлено причиняване на ПТП чувала ли си?

И? Да оставям "големите" шофьори да правят каквото си искат ли?
Еми ако изкочи нещо отпред и спреш рязко (не нарочно, а заради животно или нещо друго) и оня се забие в теб и като слезете и видите че няма нищо, защото може да е всякакво животно което е избягало тогава пак ли ще е умишлено?
А ако настоятелно ти свири някой зад теб, че много бърза ще запазиш спокойствие ли? Аз съм много търпелива на пътя, но понякога се прекалява.
Затова е и спазването на дистанция. И във всички случаи, който е отзад той е виновен.

# 2 161
Аз съм от тези дето "притискат". След като ми се влачиш по пътя те притискам и при първия удобен момент те изпреварвам.
Случвало се е и мен да ме притискат.
Не се нервя, пускам ги да вървят. Може да има причина да бързат. Аз нова не го знам.
Не се и състезавам с другите. Не ги засичам или избутвам от пътя, за да си го върна.

# 2 162
А ако ми набие спирачки или случайно реши да използва клаксона не по предназначение започвам да карам с 25 пред него. Ако съм в настроение

# 2 163
  • Пеликания
Аз не се влача по пътя. Карам си даже над позволеното понякога. Може за някой 100-120км/ч да е влачене, ама тея дето много бързат като им присветнат за камери много бързо карат с ограничението.
Ама в населено място докато си карам с 50 да тръгва да ме изпреварва с автомобил десен волан на завой и да почне да ми свири еми няма как да не се изнервя, и въобще да не се съобразява че има пешеходни пътеки и си минава през курортно място със 80-90 - еми не съм съгласна. Да се убиват сами колкото искат. Ако искам и на 1-ва без газ ще се влача.
Това че съм жена шофьор не значи, че трябва да се отнасят по различно с мен. За 10год. зад волана не съм имала нито един инцидент, като се има в предвид колко хора са ме засичали и пресичали пътя, а карам постоянно и не само в България.
Както и да е. Всеки трябва да си преценява за себе си, но да не застрашава другите.
Лека вечер.

# 2 164
Днес ми стана голям кеф от една случка с Градската мобилност. Имах работа в центъра и реших да спра на паркинга пред бившия мавзолей. Беше доста пълен, видях все пак едно място, влязох на заден и седнах в колата да си пусна есемеси за два часа. По едно време гледам колата на градската мобилност, слага скоби и по едно време спря точно пред мен, направо ме запуши. Пак не обръщам внимание, но когато тръгнах да слизам от колата, нещо ми засиня отдолу. Усетих се, че съм спряла на инвалидно място без да видя. Помолих го да си дръпне колата, за да изляза и същевременно питах дали това място е инвалидно. С много тъжен вид ми обясниха, че е инвалидно, същевременно се освободи друго място и се преместих. Ония останаха с пръст в уста, както се бяха приготвили, много се изкефих.

# 2 165
Е сега ако се срещнат на кръстовище два джиба не ми се мисли...

# 2 166
Е сега ако се срещнат на кръстовище два джиба не ми се мисли...

Спокойно, все единият от двата няма да е черен.

# 2 167
Това с бодването на спирачки тип "като ме удари да ми плаща" в сегашните условие не е готино. Хем застрахователя ще плати, а ти ще си чакаш месец. Но има и друго, заради личните си извращения, освен твоята кола и тази на бързака, ще има шанс да се включи 3ти случаен, а гаранция ще създадете прилично задръстване. Абе много емоция за нищо.
Общо взето излиза, че каквото и да правим, няма да превъзпитаме никого, само си създаваме сами излишни емоции.

# 2 168
ММ имитира натискане на спирачката със задните габарити за мъгла. Дали успява да ги заблуди е друг въпрос.

# 2 169
Общо взето излиза, че каквото и да правим, няма да превъзпитаме никого, само си създаваме сами излишни емоции.

Според мен по-скоро е - ти ли си по-тарикат от мен, бе!
Чета и си мисля, че война по пътищата май наистина има.

# 2 170
Elone, да, има война по пътищата. Не е спирала 20 г.
Но сега е чудо.

Абсурдно е да набивам спирачки рязко без причина, и без първо да погледна за секунда има ли някой зад мен и на какво разстояние е. Първо е опасно за всички, верижна може да стане, второ въобще не ми се занимава с потенциални щети, хамалогии и т.н. Чудя й се на MarieSt.

Превъзпитаване няма как да стане. И колкото в по-скъпи коли са, толкова по-нахални са. Тия пък с трошките не им пука общо взето.

Аз съм някъде по средата. Общо взето си карам, както дойде и според обстановката. Примерно на Околовръстното си пердаша с 80-100 в лявата лента, и дори да се лепи някой, не го пускам, докато не ми дойде време да се престроя, или пък ако е свободна средната и няма движение, си минавам в нея.
Това, че някой се лепи, не ме притеснява никак. Бързакът ще си намери начин да мине, без значение откъде.
Има някои много ми се дразнят, защото хем съм си в лентата, хем карам по правилата, хем са ми високи оборотите и си правя кеф, и хем не им давам секунда почивка и "дупка" да се мушнат, и в същото време на широко, като се отпуши пътя, ускорявам здраво и пак не могат да минат. Много се кефя, като ги гледам как се мъчат и са ми ясни.

С Дидоян съм съгласен донякъде. Влаченето, особено на големи булеварди дразни и създава задръствания. В по-тесни и гъсти участъци с пешеходни, хора, пресечни местности и т.н. карам бавно, било от гледна точка безопасност, или като си правя разходка и се наслаждавам на хубавото време и природа, сигурно дразня някои, но да минават, нямам против.

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 02:48 от FragranceFanatic

# 2 171
Е то на Околовръстното ако излезеш в лява лента с 80-100 на 3-тата минута някой ти се е залепил Grinning

# 2 172
Когато ми се е лепнал някой отзад докосвам съвсем леко спирачката, колкото да светне стопа, да му покажа, че не става така. При първа възможност влизам в по-дясна лента, за да си карам с толкова, колкото съм решила.

# 2 173
Бързаците ги лекувам много лесно и безопасно - пускам газта и колата си намалява плавно до ограничението (щото обикновено карам малко над него), оня отзад беснее и се тръшка, изчаквам 1 минута, пускам десен мигач и почвам баааааавно да се престроявам в дясната лента като едновременно продължавам да намалям скоростта, през това време оня вече получава нервна криза сигурно Grinning След като завърша престрояването си го намествам в другия крачол и те така те. Бързат за на майка си в тутката, все едно ако стигне 2 минути по-рано на работа или вземе София-Пловдив 15 минути по-бързо ще му порасне пишока с 10 санта.

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 14:45 от Анонимен

# 2 174
Някой ползва ли калъф за седалка или каквото там се казва? Удобно ли е ? Че е закъсана на 2 места та чак пружината се вижда и се чудя какво да я правя.

Общи условия

Активация на акаунт