Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 458
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 175
Е във всеки случай ще ти е по-удобно от подаващата се пружина. Едно време, на първата ми кола имах калъфи от агнешка кожа, но сега май няма такива, кожухчето си беше удобно.

# 2 176
Някой ползва ли калъф за седалка или каквото там се казва? Удобно ли е ? Че е закъсана на 2 места та чак пружината се вижда и се чудя какво да я правя.
Сменяй колата.

# 2 177
Иди при някой тапицер, ще ти я направи като нова. Ако е за София - аз съм ходил в Гео Милев на ул. Христо Максимов (ще познаеш мястото по паркираните отпред коли, нещо като гараж или бивш трафопост е), но беше за счупена седалка, а не за скъсана дамаска. Бързо стана ремонта. А, сетих се, че и кожен маншон за скоростния лост ми ушиха - доста добре се получи, нищо общо с китайските в olx-a.

# 2 178
Става и със седалка от кола, която продават на части.

# 2 179
Пружината не се подава, а се вижда.
И на мен ми се ще да сменя автомобила, но липсват пари и няма как да стане сега. А като гледам и следващата година също.
Затова търся евтин вариант.

# 2 180
  • ВАРНА
Седалката никакъв проблем не е.  

Проблем е ако оставя всяка седмица локва масло и въпреки доливането на всеки 3-4 дни пак е светнала лампата за маслото или антифриза.

# 2 181
След 3 дена караме по цял ден в Полша, вече мога да кажа, че абе, много сме си добре. Хахахх. Верно, вс кръгови са им регулирани с светофари, верно, мн хубави пътища, но тия там ограничения НЕ спазват грам. Всеки си кара с колкото може Joy

# 2 182
  • София
По~голяма простотия от светофар  в кръгово не знам дали има,честно.

# 2 183
  • София
Светофарът обезмисля идеята за кръговото.

# 2 184
Честно да ви кажа, не видях никви задръствания, абс плавно и бързо минаване, безпроблемно. Не знам обезсмислят или не, но там определено такива проблеми като тук със засичане и лудо каращи из кръговите нямаше, за сметка на това обаче явно ограничения за скоростта в тяхната държава няма Joy

# 2 185
Ходих до Самоков днес по дефилето след Панчарево.
Много приятно. Препоръчвам, който иска да шофира сред природа и да релаксира, екстра е. 45-50 км. в посока, спрямо това откъде тръгваш. За по-младите шофьори си е и школовка, завои, ала-бала, преценки, абе приятно е много.
Другият път съм до Боровец, че бързах и да се връщам.
Врътнах на кръговото, сипах малко гориво на Шела и спускане.
Има места приятни за отбивки и почивки, сега минах по-набързо.
Чувал с картофи не съм взимал, но имаше по "капанчета". Mr. Green

Другата седмица евентуално мога да мръдна до Пловдив, но за там сякаш трябва повече подготовка и да тръгна рано, за да се разходя и да разгледам.
Не само това, а трябва да обслужвам скоро машината и прекалено дълги машрути без да съм й сменил всичко, каквото трябва и искам, не ми се минават.

# 2 186
  • гр. София
Да дам и аз отчет.... Днес ходихме до Пирот на разходка с приятели. При Драгоман правят магистрала и пътя е отбит по едни павета - бавен е и лош. На границата чакахме доста. После в Пирот дадох на ММ да кара, че там е голяма блъсканица, всеки кара както си иска и мигачи не дават. Времето беше прекрасно, на връщане пак аз карах. Този път минахме бързо границата.
Доволна съм, тъй като минах по изцяло нов път за мен, както до излизането от София, така и след това. За първи път карам извън БГ, макар и за малко. Sunglasses Накрая бях леко поуморена, но удовлетворена! Simple Smile
И още нещо...Grinning Онзи ден за първи път отидох до работата с кола. Bowtie Отначалото бях притеснена, защото за първи път карах сама. В колата беше студено, ръцете ми изстинаха, изпотиха се. Пуснах топлото. Стана ми топло пък.... Накрая се набих в задръстването и се успокоих. Стигнах до работата и паркирах успоредно от втория път. Направо перфектно! Един колега ме похвали! Не бях паркирала успоредно от курсовете преди два месеца. На прибиране също се справих добре. Сама вкарах колата в гаража, а това не е лесно, защото улицата ни е тясна, с колчета, паркирали коли, а гаража ни е с врати.
Та с две думи - горда съм от себе си! Sunglasses

# 2 187
Бравоооо Simple Smile А така!

Аз също мога да се похваля! Успях да карам 1 ден из цяла Варшава, после близо 500км Варшава - Закопане, с рент- а - кар, де имам книжка от май месец и съм карала на дълъг път само веднъж и то в България, и само моята кола. Някакси се справих хахаха, е на 6-тия час вече виждах звуци и чувах цветове, щото бях спала 3 часа само и после 24 часа на крак, пък и то по 1 планински път с мега завои 2 часа, ужас, ноо.. се справииих и съм мега горда и аз със себе си

# 2 188
Leila, нали знаеш "разковничето" за успоредното паркиране?
Страничното огледало откъм бордюра и задната гума. Wink

# 2 189
  • гр. София
FragranceFanatic, мисля, че не съм го чувала.
Инструктора ме е учил да гледам някой неща....като в началото в триъгълното прозорче да виждам мигача на колата, пълен десен. Като застане колата на около 45° спрямо другата кола, изправям и продължавам. Дясното странично огледало като стигне до мижава пак на другата кола, пълен ляв и така докато вляза и после може да се нагласяш, ако е необходимо. Не знам дали ме разбрахте..... Но аз онзи ден нямах време да гледам точно всички тези неща, а се обръщах назад и се оглеждах и я вкарах. Иначе предпочитам на огледала да паркирам.

Общи условия

Активация на акаунт