Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 437
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 610
Честно да си кажа, никога не съм си мазала уплътненията с нищо, досега не съм имала проблем. На фиатчето помня, че се бяха разкъсали при една люта зима. Мой познат си мажеше гумените уплътнения с глицерин, купува се от аптеката.

# 2 611
  • Русе/София
Да попитам за тази вакса на автомивките?Аз ползвам първо препарат и след това водоструйка.Тази вакса за какво е,кога се ползва и как?

# 2 612
Да попитам за тази вакса на автомивките?Аз ползвам първо препарат и след това водоструйка.Тази вакса за какво е,кога се ползва и как?
Най-накрая за блясък и защитен слой на лака, също при дъжд, вода, отблъсква, не се стича, чистачките работят по-добре, седи, като роса, няма стичане, леене. Личи си кола с вакса, и такава без.
След като поръсиш с ваксата, не отмиваш с вода, а директно подсушаваш с парцал цялата кола, че остават петна.

Ако колата отдавна не си я мила, първо облей с "изплакване" с вода, тогава препарат и изплакване, след което вакса, ако ти се занимава.
Недей първо само препарат, ако е мръсна колата, че после рискуваш лющене на лака от засъхналия прах и мърсотия.
При моята автомивка има 2в1 вода с препарат, слабо налягане с топла вода, и понякога директно почвам с него. Но сега зимата със засъхнали всякакви боклуци по праговете, първо ще ги отмия, след което препарата.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 22:57 от FragranceFanatic

# 2 613
  • Русе/София
FragranceFanatic   благодаря за бързия отговор.Сега,като се затопли ще ходя на баня  Laughing и ще сложа и вакса.

# 2 614
3xi, моля, пак заповядяй. Satisfied

Mхм, нямам търпение и аз, може би в събота да отида на баня, както казваш. Обичам да си мия Алфата. Blush Heart Eyes

Ако си от София ще ти препоръчам мивка. Simple Smile

# 2 615
ММ я почва директно с четката.

# 2 616
  • Русе/София
3xi,
Ако си от София ще ти препоръчам мивка. Simple Smile

Казвай.
Четка не съм ползвала.До скоро си я носих на автомивка и там си ми я миеха 2 момчета.Супер доволна бях,но сега ги няма и си я мия аз.Ходя до другата клетка,питам и така.

# 2 617
  • София
Като сме на тема баня, все се чудя с тая четка, дето пуска пяна, не се ли драска боята? Ако не я ползвам праговете си остават леко мърляви.

# 2 618
Четка с активна пяна с мек косъм и аз ползвам, ама само до половината - основно за джантите и праговете по цялата продължителност, и отпред, и отзад. Ползвам я, докато препарата "отлежава" 3-4 мин. След което изплаквам, поръсвам с вакса и подсушавам. Като подсушаването го почвам от праговете, след като отворя вратите и от вътрешната страна.

3xi, на Опълченска и Сливница паркинга на Билата. Wink
Зад Шела.
На самообслужване е. Wink
Аз предпочитам да си я мия, не някой друг. Няма по-добре от теб да я измият. Но на много хора не им се занимава или нямат време. А и си релаксираш така, или поне аз.

mlv
, много е мека тази четка, която аз ползвам, не смятам, че прави "поразии", но да не се вталяваме чак толкова. Ако има някакви поражения, 1 път в годината може пастиране да се прави. То е и препоръчително да кажем за по-нови коли, или ако човек иска да си съхрани доколкото може количката и за кеф.
Не съм правил на моята, че имам леки забележки по лака и отложих да ги оправя сега преди зимата, обсъждах с този, онзи, но 1 път ще я пастирам, ще видя кога, е така за мой си кеф. Но първо ще оправя малките "бели" по лака, които са си отпреди, и така си седи, от предния собственик. Не е фатално, малко дразни, ако не се вгледаш не личи, в долната част на предните гуми праговете, ама няма да я карам тази кола 5-10 г.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 23:28 от FragranceFanatic

# 2 619
Вакса само на перфектно измит автомобил, т.е. изтъркан с четка или гъба. Тия четки по автомивките не ги ползвайте - не си знаят годините и калта в тях. Аз си имам моя и си нося всеки път. Мие се винаги отгоре надолу, подсушаването също в този ред.

# 2 620
  • София
Сутринта едвам отворих вратите на аудио и последва обилно пръска е със силиконов спрей на всички уплътнения, случвало се е да се късат и оттогава урок номер едно, усетя ли, че става по-студено и ще последва зима, задължително пръскам.

От няколко дни съм горд собственик на Кия Спортидж Hug Леко съм притеснена, защото от това:

Се качвам на това:

И леко се чувствам като, че все едно ще карам танк. Смесени са ми чувствата. Супер много се вълнувам, че ще карам джипче, от друга страна малко ми е едно таковааа какво ли ще е... На по-високо, в по-голяма кола, по-широка на размери от предишната, ако щете. Добре, че има парктроник отзад. Но се самоуспокоявам с това, че срещам все повече мацки, които карат Субарута, Рав 4ки, Бмвта, огромни лексуси, СЪВове, джипове и комбита.

Още не съм се качвал да я карам, мъжът ми иска напълно да я обслужим и за да не се излагаме по пътищата, отново ще направим кратко обучение както и в началото направихме с опела. На полигон тръгване, бързо тръгване, спиране, задържане на определени обороти, да свикна малко с габаритите на колата, паркинг, каране назад. Че ММ каза, че и съединителя малко да отделиш пръстите и веднага потегля, на опела трябваше целия крак да вдигам.

Последна редакция: пт, 06 дек 2019, 20:05 от Петенце

# 2 621
  • 1st floor
Честито! С удоволствие и безаварийно да си караш новата кола! Изглежда страхотна! И аз един ден ще съм с джипка, но първо ще се науча на колата на мъжа ми! Sunglasses

# 2 622
И леко се чувствам като, че все едно ще карам танк. Смесени са ми чувствата. Супер много се вълнувам, че ще карам джипче, от друга страна малко ми е едно таковааа какво ли ще е... На по-високо, в по-голяма кола, по-широка на размери от предишната, ако щете. Добре, че има парктроник отзад. Но се самоуспокоявам с това, че срещам все повече мацки, които карат Субарута, Рав 4ки, Бмвта, огромни лексуси, СЪВове, джипове и комбита.

Недей, че мъжете в темата ще те изядат. И моето сравнение беше същото, когато казах в другата тема, че от Опел Корса се качвам на Рав 4ка и все едно се качвам в танк. Grin Счупиха ме от майтапи.

# 2 623
  • София
Ха ха! Майтап ли е Grinning И как се чувстваш сега като се качи на по-голям автомобил?

# 2 624
  • София
Петенце, аз самата съм с Тигуан, и усещането в джип е наистина неповторимо. Честита да ти е! И безаварийно каране! Че ще е удоволствие, съм сигурна. Purple Heart

Общи условия

Активация на акаунт