Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 262
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 775
Провери дали стелките на шофьорското място не са мокри?
Губиш ли охлаждаща течност?
Прана ли е тапицерията?
Ако не се бъркам си взе колата скоро, може да е прана преди да я продадат и да не е изсъхнала.

# 2 776
  • 1st floor
На една от старите ни коли при проливен дъжд моят колан ставаше влажен. Предполагам от уплътненията някъде пропускаше, защото колата вътре си беше суха. Иначе влага може да се вкара и с мокри обувки или заснежени такива. Но твоят случай не е такъв.

# 2 777
  • София
Зуки Су, това, което видях до момента като плюс на джипа пред лека кола, е че е голямо предимство и удобство да се возиш на високо. Преди с опела ми се е налагало буквално да скачам на спирачките, защото се водиш само по този пред теб. Сега с джипа виждам отгоре буквално цялата колона какво се случва и съм много по-предвидлива. Като минус бих отбележила, че е леко тромава. Така де, за джип си върви, все пак 142коня не са малко, но не може да сравняваш автомобил тон и 700 почти с лека кола тон и 100. Опела ми набираше по-бързо от джипа, определено не е състезателен автомобил, но аз и не търся това. Точно поради тази причина и джипа спира малко по-тромаво, тая маса като се засили не може да спре толкова бързо, така че по-отдалече и както ми каза ММ, по-смело натискай спирачката. А и честно казано знаете всеки шофьор си има някакви навици, аз например в 98% от случаите спирам на скорост + спирачка (смятам, че така колата спира доста по_бързо) Много рядко освобождавам примерно от 3та или 4та и да разчитам само на спирачки. Но пак казвам, това си е до шофьор и навици (както някои хора задържат повече на полусъединител примерно) Затова съм на мнение, че както се научиш в началото, тези навици остават за цял живот.

Относно влагата, ако караш стара кола, много, ама много е вероятно да са си заминали уплътненията и реално да няма проблем какъвто ти търсиш (от сорта на "дали съм вдигнала прозорците". Когато са стари уплътненията е нормално да се прокрадва влага вътре в купето.

Най, ама най-първата ми кола беше двуврато рено меган коуч Grinning Което така и не стигнах да карам, продадохме го много бързо, защото мъжа ми каза, че е толкова неудобен автомобил и толкова трудно се кара, че въобще няма да мога и да тръгна с него (волана той го въртеше едвам едвам с двете ръце Grinning), та един ден ММ е паркирал колата пред фитнес залата, в която тогава работех, чака ме да приключа и да си ходим. Излизаме ние, отварям вратата и като по филмите. Гледаш вътре купето до радиото беше потънало ВЪВ ВОДА Joy Хванали сме лопати за сняг, кой кофа, кой лопата и сме ринали водата отвътре. Валеше много силно тогава дъжд и се оказа, че някакви си там отвори при чистачките са се запушили от мръсотия тия и водата не е могла да се отича и всичко е влязло вътре.

# 2 778
  • София
Въздуховодите си провери.

# 2 779
  • София
Благодаря за съвета, това беше преди 5 години Grinning Реното сигурно вече е за части

# 2 780
142 коня за джип са много малко, поне за мен. Изключително тромаво ще е това нещо, а качите ли се 3-ма, какво остава 4-ма с багаж, няма да е ок. Поне 200-250 коня си трябват.

Спирам винаги на скорост, никога не изключвам отдалеч.
Даже в доста ситуации и превключвам на по-ниска предавка преди да изключа и спра.
Обирам леко от скорост, в повечето случаи без да натискам спирачка с махане крака от педала на газта. Така е най-чисто, пазиш накладки, колата намаля и спира с двигателя сама.
Вече при спиране натискам едновременно плавно спирачката(вече познавайки си спирачния път и спрямо ситуацията) и съединителя с изключване от скорост. Това става за около 3-4 сек. и 10-15 м. без рязкост с плавност.
5-6 пъти да ми се е налагало да спирам здраво, 2 от които сигурно и ABS се беше включил, заради тъпунгери пред мен.
Иначе всичко е до предвидимост в някаква степен и съобразена скорост спрямо обстановката.
Скоростите в града - 40-50-70-80( на България). На Околовръстното си карам 80-100, понякога 110-120 за кратко, където няма камери в лявата лента, но в повечето случаи си поддържам 90-100, то и трафика така се движи в 90% от времето.
Извън града на скоростен път - 90-110-120
Магистрала - 110-150 спрямо състоянието на колата. Айде може за малко и на прав участък 160. Wink
Фишове, честитки или глоби не съм имал досега.
Доколкото са ми казали до 10-15 км/ч не се занимават, разходите на адмнистрацията са по-големи от това да ти вземат 10-20-30 лв.

Последна редакция: вт, 24 дек 2019, 12:32 от FragranceFanatic

# 2 781
Направо 500 коня.

# 2 782
  • София
Чак изключително тромаво не бих казала. Да, пак казвам, не набира като състезателен автомобил. 250коня....за какво? Извънграда ходим с аудито, което е 200коня и ако се наложи при изпреварване е супер. Но мисля, че изказването ти е леко пресилено, при положение, че колата се кара 97% в града.

# 2 783
  • ВАРНА
Спортейджа нито е джип - нито е тежък - нито са му малко 140 коня!
Най-обикновенно градско повдигнато комби за катерене на тротоари  и за дълъг път изцяло по асвалт. 
За джип и офроудър  не се гледа мощност - А въртящия момент.

А кросоувъри като Спортейдж имат много по-малки възможности извън пътя от Пасат Аллтрак - А6 Оллроуд куаттро.
 А   извънземното шведско комби ВОЛВО  ХС70 Кросс Кънтри с 5 цл. битурбо дизел с 215 коня и 560 Нм.  го събаря отвсякъде не само него ами по имащи се за джипове..   

# 2 784
  • София
Донякъде съм абсолютно съгласна. Даже не мога да кажа комби, само сантиметри е по-дълго и широко от опела ми, който беше двуврато купе. Но е доста по-широко отвътре де. Ако живея в планината, сигурно щях да търся нещо много по-мощно и тн, но аз съм си градско чедо:grinn:

# 2 785
  • София
Кончетата ли си мерим?

# 2 786
  • София
Не мисля. Аз не се сравнявам с никого за нищо. Каквото имам възможност, това карам. Споделям личен опит, възходи и падения в моя шоферлък Grinning

# 2 787
Кончетата ли си мерим?
Не! 75 коня минават слънчев бряг - обзор за 20 мин. Кончетата са за рацерите

# 2 788
Кончетата ли си мерим?
Не! 75 коня минават слънчев бряг - обзор за 20 мин. Кончетата са за рацерите
В летния трафик ли? Времената ли си мерим? 😀

# 2 789
  • София
Брей!Сф~Пловдив за 45 мин.Grinning

Общи условия

Активация на акаунт