Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 244
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 790
Моите коне са 76 обаче са понита.Половината са умрели, някои са изморени. Едно магаре ги води - аз.

За влагата:

Пони69, понякога си мисля задните стъкла за вдигнати или така изглеждат, но има половин въртене на ръчката за да ги вдигна догоре.

Ваня Иванова, стелката е леко мокра. Все пак не летя до колата.
Охлаждаща течност кое е? Антифриз ли?
Последно тапицерията е прана лятото. Тогава оставих отворени прозорци за да изсъхне.
Бъркаш ме с някой друг - не ми е нова. От година и половина съм с нея.

Непокорна, аз вкарвам влага с обувките, но е малко. Уплътненията - не съм ги проверявала всички. Моето стъкло е леко проблемно. Като го сваля за да махна капките дъжд, при вдигане остава мокър участък.
Къде и колко струва смяната на уплътненията?

Петенце, кое е отвори на чистачките? Дупчиците от които излиза течността за чистачки ли? Аз тях си ги чистя редовно - пъхам в отвора безопасна игла. Много мразя мръсни стъкла.
Радвам се за теб, че от лека кола порастна на джип.
Но за спирачките ... Аз съм с лека кола и плавни спирачки - била висока и лека. Доколкото разбрах, вида спирачки зависи не само от теглото и височината на колата, но и от фабричните настройки. Така ли е?

Миднайт Стар, кое е въздухопроводи?
Не съм пълнила климатика защото климатиците ме разболяват. Иначе зимата топлото духа без проблем.

А днес ме хвана срам от себе си. Спирам и слизам да си купя цигари. С мигач, в насрещното, но пред мен спря кола и нямам видимост. Тръгвам, наполовина изнесох предницата, тя изгасна. Запалих, половин оборот на гумите и пак изгасна, а идват коли срещу мен. Поглеждам аз - на трета не се тръгва. Бързам да се прибирам и съвсем изключих. А тъкмо си помислих, че може и да стане шофьор от мен.

Последна редакция: вт, 24 дек 2019, 22:56 от Зуки Су

# 2 791
Брей!Сф~Пловдив за 45 мин.Grinning
От околовръстното до първата отбивка?
@Дидоян. Петък 13-ти този месец.

# 2 792
  • София
Зуки Су, не се притеснявай Grinning Аз не мога да си свикна с габаритите още. Спирам като типичната жена - напред Grinning Давам назад, за да приближат до тротоара (уви, гласих си огледалата, е колкото и да ги глася не виждам задната гума, а дръжката на вратата?!), после давам пак напред и имам чувството, че всеки момент ще тресна тоя отпред, чак над номера му правя сянка Grinning защото колата ми е висока, спирам рязко да не го джасна. Излизам и гледам половин кола разстояние Grinning Върнах се в първите си месеци на шофьор, не че сега имам огромен стаж. Все едно з а първи път се качвам на кола. ММ ми все ми повтаря, че като се качиш на друга кола и все едно започваш отначало, много различно било. Е, сега разбирам какво е имал предвид Grinning Празници или не, искам да ви кажа, че едвам си намерих едно място пред блока. Бяха един върху друг.

А за отворите - не, не са това. Даже май се водят отводнителни улеи? Поправете ме, ако греша. Елементарно се замърсяват - най-често с листа и всякакви такива дето летят и влизат под капака и баш при чистачките.

Надеждата нали казват умира последна Grinning Знаете ли каква ми е мечтаната кола? Дай боже, разбира се, някой ден да мога да поддържам такъв звяр, че да го купиш лесно, ама после Grinning Двуврато ауди а5. Е, няма такава красота!

# 2 793
  • София
Въздуховоди,написах ама кой да чете Simple Smile.

# 2 794
  • 1st floor
Аз съм с лека кола и плавни спирачки - била висока и лека. Доколкото разбрах, вида спирачки зависи не само от теглото и височината на колата, но и от фабричните настройки. Така ли е?

Ако е така, то затова и нашата спира така бавно...висока е. Ще чакам и аз отговори на този въпрос. Още са ми тегави спирачките. ММ даже ми се чуди  newsm78 и ме пита дали искам да пита майстора нещо да ги пооправи, ако е възможно.А може би си е просто от колата.

Минах накрая кръговото на Драгалевци. Дойдох от Бояна и взех първия завой към Драгалевци, че ме чакаше приятелка на паркинга на Фантастико. Каза, че за първи път ме вижда с такава съсредоточена и притеснена физиономия. Сигурно очите ми са били като палачинки! Joy

И Весела Коледа от мен, живи и здрави да сте! Бъдете умни, карайте внимателно и срещайте по-малко ненормалници по пътя си! Hug

Последна редакция: ср, 25 дек 2019, 08:28 от НеПоКоРнА

# 2 795
  • София
Непокорна, един познат поради тази причина на аудито си сложи вентилирани дискове, ама това е мноого скъпо, поне за моя джоб.

Весела Коледа и на вас! Hug

# 2 796

От околовръстното до първата отбивка?
@Дидоян. Петък 13-ти този месец.
Така съм по съгласен.

# 2 797
  • 1st floor
Непокорна, един познат поради тази причина на аудито си сложи вентилирани дискове, ама това е мноого скъпо, поне за моя джоб.

ОФ, ако е скъпо, просто ще трябва да свикна... Joy Както казах, проблемът е в моя телевизор. ММ и щерката си я карат нормално.

# 2 798
  • гр. София
Патенце, аз също не виждам задните гуми със страничните огледала. Един път и аз реших да ги нагласям,  но не стана и ги оставих. На курсовете са ме учили, че трябва да виждам дръжките на задните врати. В момента са така настроени, че да са удобни и за мъж ми, макар че той е по-висок от мен с една глава, но се справя. Важното ми е да виждам добре колите при пристрояване, а не гумите!

Весели празници и от мен!!! Christmas Tree Gift

# 2 799
  • 1st floor
И мен на курсовете така са ме учили - да виждам дръжката на задната врата.Гуми май никой не е споменавал и не съм и виждала... newsm78

# 2 800
  • София
В страничните огледала трябва да виждате колите в съседните ленти, като  ограничите максимално мъртвата зона - почти не трябва да виждате колата си.

# 2 801
В страничните огледала трябва да виждате колите в съседните ленти, като  ограничите максимално мъртвата зона - почти не трябва да виждате колата си.
Точно така. Hands Plus1

Външно трябва да са настроени, не прибрани да виждаш дръжки и не знам си какво.
При паркиране леко се изправям напред и спокойно си виждам гумата и бордюра, като паркирам назад, а за успоредното не е нужно - гледам бордюра само и преценявам колко да се приближа. Като се изправя и колата е под ъгъл пак виждам задната гума достатъчно, за да имам ясна преценка къде съм.

А при паркиране на места с ленти, примерно на паркинг на Лидл, Била, много лесно се ориентираш с лентите и си паркираш отлично в мястото, не както някои заемат 2 места.

Честита Коледа на всички, бъдете здрави и безаварийно!  People Santa

# 2 802
  • София
Разбира се. Аз, когато карам в града, огледалата са така настроени, че да виждам съвсем леко края на автомобила си. Но при успоредно паркиране ги местя, за да виждам тротоара и винаги си гледам задната гума, не бях чувала за дръжки на врати. Но успоредно ми се налага да паркирам веднъж на година. Затова и не се срамувам да си призная, че много трудно се получава, да не кажа, че не мога.

# 2 803
Аз съ  ги нстроила на задните дръжки. Така съм свикнала и ми е по-лесно да определям разстояние до обекти, било при изпреварване или при паткиране.

# 2 804

А днес ме хвана срам от себе си. Спирам и слизам да си купя цигари. С мигач, в насрещното, но пред мен спря кола и нямам видимост. Тръгвам, наполовина изнесох предницата, тя изгасна. Запалих, половин оборот на гумите и пак изгасна, а идват коли срещу мен. Поглеждам аз - на трета не се тръгва. Бързам да се прибирам и съвсем изключих. А тъкмо си помислих, че може и да стане шофьор от мен.
Бързай бавно и не прави тъпотии, които може да ти струват скъпо и прескъпо. Случката не е за срам, а за страх!
Весели празници на всички!

Общи условия

Активация на акаунт