Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 5

• 81 947
  • 853
  •   1
Отговори
# 420
Ми не знам как е без промяна този сезон според някои. Аз лично съм склонна да се доверя на мнението на собственика на хотелчето, в което отсядаме 3 години. Бяхме за периода 15-20 юли. Човекът още преди да излезем да се разходим ни сподели, че според повечето местни спадът е с около 20%, но според него самия бил повече.
И да, в споменатия по-горе период, съвсем видимо хората бяха по-малко. Видимо без кой знае колко да се заглеждаш. Събота и неделя не ги гледайте. Съботнонеделните туристи създават илюзорна представа.

За местните хора, които с това си вадят хляба, е лошо. Но пък на нас ни хареса така да има по-малко народ. Наблюденията ми са от няколко последователни години в Созопол. 
Но има и друго. Созопол не е Китен. Тук дюнери и чалга развалят имиджа на града. Хубаво е да намалеят. Не е нужно да се свалят цените, защото тогава контингентът на Китен и Приморско ще се изсипе в Созопол. Дето се казва за разнообразие.

Извинявам се за въпроса относно Грийн Лайф.. Това не са ли на различни собственици апартаментите? Всеки отдава различно обзаведени и оборудвани помещения. На едни може да е добре, на други зле...

# 421
Извинявам се за въпроса относно Грийн Лайф.. Това не са ли на различни собственици апартаментите? Всеки отдава различно обзаведени и оборудвани помещения. На едни може да е добре, на други зле...

Досега сме отсядали в три апартамента, всичките са били еднакви.
Просто единият беше на партер, затова миришеше на мухал.
На по-горните етажи не сме имали този проблем.
Да оставим апартаментите настрана, по-скоро въпросът е в лошото обслужване, качеството и разнообразието на храната, както и шумът от многото руснаци, които са собственици.
Най-вече не си отговаря съотношението качество - цена.

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 12:19 от Manique

# 422
  • София
За руснаците на Грийн лайф подкрепям горното мнение!
Сега за наличието на хора - Смокините
Свободната зона пред Верано

Платената след това, посока Смоки

Свободната зона преди Смоки

# 423
  • Русе
Много празни тези плажове, в колко часа е това в какъв ден от седмицата?

# 424
  • София
11,30 ч. Днес, петък, сега гледам започва да се пълни, но през седмицата е така, петък следобяд, събота и неделя става тарапана

# 425
Днес бяхме на Каваци и Смокиня, доста празно. На Хармани свободната се пълни от 8:30

# 426
Определено има спад. Бяхме в Созопол в началото на юли. Обикновено като погледнеш от Бамбу към Хармани, не се вижда празно местенце между хората, толкова са много. А сега - напротив. Доста рехава беше ситуацията.

# 427
Дайте ми повече информация относно платените паркинги в стария град. Чух за цени 16 лв. на денонощие?

# 428
Дайте ми повече информация относно платените паркинги в стария град. Чух за цени 16 лв. на денонощие?

По 2лв на час, но не обърнах внимание колко е за цяло денонощие, предполагам ще е по на оферта. В края на новия град имаше паркинг по 6лв за цял ден.

# 429
Досега винаги сме си оставяли колата на паркинг на пристанището, около бариерата, на цена 6 лв на денонощие. А сега ме изненадаха с други цени.

# 430
Никой ли не е обърнал внимание на цените на денонощните паркинги в стария град?

# 431
Привет, някой има ли отзиви за BLu Bay до пристанището ?
Изглежда красиво, а и за ресторанта чух добри отзиви .

# 432
  • Пловдив
Никой ли не е обърнал внимание на цените на денонощните паркинги в стария град?
6лв.е за денонощие паркинга на пристанището до бариерата в стария град.

# 433
  • София
14 лв. е за 24 часа на първия паркинг до пристанището (този, който е най-голям от трите до пристанището).

# 434
  • Пазарджик/Лондон
Привет:).

Вече 3 дни сме на Грийн лаиф, да споделя впечатления.

Първо забележките:
1. Трябваше да си вземем хавлии от един от басейните, но такива нямаше, казаха ни че трябва да чакаме до другата сутрин да докарат прането от Созопол.
2. Много малко шезлонги около големият басейн и на всички имаше намятани кърпи без да се появят хора с часове. Бяхме посъветвани от една почиваща да станем в 6:30 и да метнем кърпи пък после да се появим когато решим, тя така правила (аз твърдо отказвам да ставаме в 6:30 Rolling Eyes).
3.Същата почиваща ни каза , че допреди ден е имало група шумни руснаци, които са тероризирали комплекса, много се радваме, че не ги заварихме

Сега позитивите:
1. Много сме доволни от закуската, аз по принцип не закусвам, но тук ще правя изключение
2. Апартаментът, макар и на приземния етаж, е хубав и не мирише на мухъл, почистват го всеки ден
3. Плажът е хубав, 2 шезлонга и чадър - 20 лева, водата е чиста и топла
4. Ресторант La Terrazza в самия комплекс - много хубаво шоколадово суфле и чипс:)
5. В хранителният магазин в комплекса са много мили и магазина е добре зареден

В Созопол препоръчвам:
1. Дюнерите на Веселата уличка, тези с камбанките:)
2. Пекарна MJM в старият град
3. Малко след пекарната ядохме хубав сладолед, опитахме Черен Хавай, Масцарпоне и Карамел, правят ги на място
4. Веселите палачинки в Старият град

Толкова за 3 дни, доволни сме, ще стоим седмица така че мога да дописвам впечатления:).

Общи условия

Активация на акаунт