Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 5

• 81 926
  • 853
  •   1
Отговори
# 405
В момента сме в Созопол, за 3та поредна година. Втора година по същото време. Има страшно много хора. Заведенията не съм ги виждала толкова пълни. За мен сезона си е ок

# 406
Аз в Созопол не бих летувала и нож да ми опрат в гърлото, но то си е мое мнение, де:)
По въпроса за кръчмата Диамант, това е т.н " циганска кръчма". Там циганите от околността си правя сватбите, кръщенетата и ...абитуриентските балове. Колкото и да не ви се вярва, циганите в района завършват средно образование почти на 100 процента:) Хигиената е под всякаква критика, мизерия и мръсотия. Не ходете там, дори да ви се стори вкусно. То и в китайските ресторанти е вкусно, ама...Баракуда го харесвам, добро е и обслужването и храната. В " Шатрите" също е ниско нивото. Лично аз в този район много рядко сядам да  вечерям, няма как да издържа циганията и децибелите. От всяка кръчма, различна чалга и кошмарно пеещи девойки:)
В Стария град нивото на ресторантите е друго, и в тези покрай стената, и в тези покрай кея. Е, и цените си ги бива, но в Созопол е така. Не знам как въоще сте се разхождали покрай Стената. Там се губят часове, само за да си пробиеш път, да изчакаш всеки да си нащрака снимките, да внимаваш да не влезеш в чинията на хранещите се...абе ужас. Градът се е превърнал в един огромен паркинг, в който няма място за пешеходци и разходки...

# 407
Търсим си нещо прилично в Созопол около централния плаж до 60 лв. 😊

# 408
  • София/Севлиево
Ако е само за спането и не държите на глезотии,проверете в базата на Техническия университет-София.Намира се супер близо до централния плаж,сравнително тихо и спокойно място.Два пъти сме отсядали там и ни хареса,но няма екстри..Веднъж отседнахме и в хотел Верона-той пак е близо до централния плаж,но от стаята на ТУ имахме морска гледка, а Верона е на главната улица,където минава целия трафик...

# 409
Абсолютна лъжа е, че няма хора и сезонът е слаб. Ври и кипи навсякъде Simple Smile

# 410
Гледах един репортаж преди два дни. Сезонът бил слаб по данни от месец май!!!😁😁😁 По тази логика за януари за морето може да отчетат още по-слаб, направо нулев сезон. Абе всяка година едно и също. Реват, че уж нямат туристи, та после да не им търсят такси и данъци. Ако наистина нямаха туристи, отдавна да са свалили драстично цените.

# 411

Абсолютна лъжа е, че няма хора и сезонът е слаб. Ври и кипи навсякъде Simple Smile
Абсолютно съм съгласна. Само дето не ми харесва, че става нещо като Китен инПриморско

# 412
  • близо до Кресненското дефиле
rumibumy, в градината може ли да се поседне, има ли пейчица, масичка? Не ми стана ясно от снимките. Почивали сме в Зелената къща преди години, тогава собствениците още се колебаеха какво да предприемат за градината.
Има маси, има и детски кът.

# 413
  • София
къде в Созопол може да се хапне китайско?

# 414
къде в Созопол може да се хапне китайско?
В началото на улицата, над централен плаж, под хотел Селена видях китайски ресторант. Имаше и брошури за доставка.

# 415
  • Поморие
Гледах един репортаж преди два дни. Сезонът бил слаб по данни от месец май!!!😁😁😁 По тази логика за януари за морето може да отчетат още по-слаб, направо нулев сезон. Абе всяка година едно и също. Реват, че уж нямат туристи, та после да не им търсят такси и данъци. Ако наистина нямаха туристи, отдавна да са свалили драстично цените.

Извинявам се, че нахлувам така в тема, която не ме касае  пряко, но следя от любопитство. Искам само да кажа, че сезонът наистина е слаб, което означава, че започна късно и в началото на Юли туристите в Поморие специално бяха малко. В момента е пика и няма как да не е пълно баш на 31-ви Юли. Но като тотал, сезонът наистина ще е по-слаб от предишния.  Проблемът не  е в цените на квартирите, а в търсенето като цяло. Това го казвам не само като хазайка, а и като работеща в сравнително оборотно заведение и правя разликата.

# 416
  • София
gerimeri, ще се наложи до година. две най - много да коригирате цените ... надолу
Кой ви е контингента на вас, туристи? Чужденците и тези с парите отиват в Турция и Гърция или по комплексите на ОИ. Значи за хазяйки и заведения остават българи и то основно с по - малки доходи и от провинцията хората.
В друга тема коментират че в провинцията хората се радват на заплати 500-700 лева, ако е така, значи трябва да съобразите цените с тези заплати. Няма как такива хора да плащат 100 + лева на ден , а те разходите са даже доста повече, за семейство говоря . Инак хората си стоят у дома и не ходят на почивка, вие се оплаквате от нисък сезон и така до безкрай...
Това като съвет, не се заяждам, вие си знаете ...

# 417
То по принцип в България сезон си е юли -август. Не е нещо ново.

# 418
gerimeri, ще се наложи до година. две най - много да коригирате цените ... надолу
Кой ви е контингента на вас, туристи? Чужденците и тези с парите отиват в Турция и Гърция или по комплексите на ОИ. Значи за хазяйки и заведения остават българи и то основно с по - малки доходи и от провинцията хората.
В друга тема коментират че в провинцията хората се радват на заплати 500-700 лева, ако е така, значи трябва да съобразите цените с тези заплати. Няма как такива хора да плащат 100 + лева на ден , а те разходите са даже доста повече, за семейство говоря . Инак хората си стоят у дома и не ходят на почивка, вие се оплаквате от нисък сезон и така до безкрай...
Това като съвет, не се заяждам, вие си знаете ...
Не само цените, масово обслужването е от тинейджъри от околните села. Никакъв интерес към клиента, пошлост, кой позволи да има дюнерджийница на пъпа на Стария град и оттам да бълва чалга ?  Комерс навсякъде, привличащи туристи типаж Китен

# 419
Созопол и преди се пълнеше след 15-ти юли. Наистина е една идея по- спокойно от друга година, но пак е пренаселено.

Общи условия

Активация на акаунт