Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 5

• 81 900
  • 853
  •   1
Отговори
# 390
Зелената къща не е ли едното крило от зелено хотелче в началото на Буджака? Другите две части са май вила Флага и вила St. Anna. Ние няколко години вече отсядаме във вила St Anna.

# 391
След десетина дена ще пътуваме към Созопол. Ще отседнем и този път в Грин лайф.  Гледам времето и май май се очертава дъждовно, затова моля да ми препоръчате места закрити, детски центрове където да мога да водя децата, защото затворени в една стая трудно ще искарат...Аз всъщност не съм наясно и в самия грин лайф как стои въпроса с детски кът, защото миналия път времето беше хубаво и бяхме само навън.

# 392
rumibumy, в градината може ли да се поседне, има ли пейчица, масичка? Не ми стана ясно от снимките. Почивали сме в Зелената къща преди години, тогава собствениците още се колебаеха какво да предприемат за градината.

# 393
След десетина дена ще пътуваме към Созопол. Ще отседнем и този път в Грин лайф.  Гледам времето и май май се очертава дъждовно, затова моля да ми препоръчате места закрити, детски центрове където да мога да водя децата, защото затворени в една стая трудно ще искарат...Аз всъщност не съм наясно и в самия грин лайф как стои въпроса с детски кът, защото миналия път времето беше хубаво и бяхме само навън.

Както вече съм писала Грийн Лайф е много зле. Иначе има детски център, който е закрит и се заплаща. Всичко друго е открито. Наблизо нямате алтернатива, освен с влакчето да отидете до Созопол и там да търсите забавления.

# 394
След десетина дена ще пътуваме към Созопол. Ще отседнем и този път в Грин лайф.  Гледам времето и май май се очертава дъждовно, затова моля да ми препоръчате места закрити, детски центрове където да мога да водя децата, защото затворени в една стая трудно ще искарат...Аз всъщност не съм наясно и в самия грин лайф как стои въпроса с детски кът, защото миналия път времето беше хубаво и бяхме само навън.

Както вече съм писала Грийн Лайф е много зле. Иначе има детски център, който е закрит и се заплаща. Всичко друго е открито. Наблизо нямате алтернатива, освен с влакчето да отидете до Созопол и там да търсите забавления.

Да аз за самия Созопол питам, ние сме с кола и няма да е проблем да идем там. Въпросът е да имаме идея къде има детски център а не тепърва да търсим.

В какъв смисъл "Грийн Лайф е много зле" ? Ние сме почивали там 2016, и много ни хареса, просто така и не се наложи да питаме за закрито помещение за деца, понеже  случихме на хубаво време.

# 395
  • Сандански
След десетина дена ще пътуваме към Созопол. Ще отседнем и този път в Грин лайф.  Гледам времето и май май се очертава дъждовно, затова моля да ми препоръчате места закрити, детски центрове където да мога да водя децата, защото затворени в една стая трудно ще искарат...Аз всъщност не съм наясно и в самия грин лайф как стои въпроса с детски кът, защото миналия път времето беше хубаво и бяхме само навън.

Да аз за самия Созопол питам, ние сме с кола и няма да е проблем да идем там. Въпросът е да имаме идея къде има детски център а не тепърва да търсим.

В какъв смисъл "Грийн Лайф е много зле" ? Ние сме почивали там 2016, и много ни хареса, просто така и не се наложи да питаме за закрито помещение за деца, понеже  случихме на хубаво време.

Къде гледаш лошо време, навсякъде където проверих го дават слънце и над 30 градуса.
Между другото някой с впечетления от Серена Резиденс отскоро.

# 396
Да дам положителното си мнение за семеен хотел „Зелената къща”, Созопол.
Прекрасен апартамент, с идеална чистота, оборудвам с всичко необходимо за пълноценна почивка на семейството ни. От помпа за минерална вода до чадър за плажа, от пълен набор домакинска посуда добличен сейф, . Няма да изброявам всичко останало.
Почистване всеки ден. Подмяна на хавлии и чаршафи-на 3 дни. С жест към детето ни, изцяло подходящи консумативи за него+различно „детско” спално бельо. Малък, но затрогващ жест.
На брега на морето, с прекрасна градина, с обурудван детски кът, с много зеленина, с ненатрапчиви хазяи, с парко място, с навес, за автомобила.
Възхитена съм.
Вирус не пипнахме. Всяка вечер се хранехме навън.
Къде ходихте на плаж?

# 397

Къде гледаш лошо време, навсякъде където проверих го дават слънце и над 30 градуса.
Между другото някой с впечетления от Серена Резиденс отскоро.

https://www.gismeteo.ru/weather-sozopol-15240/2-weeks/

тук гледах тази сутрин, но сега виждам, че ситуацията са я променили и са изтеглени напред като дати всички валежи и бури, които почваха от 7 нататък...

# 398
  • София
Спокойно, тя прогнозата ще се смени три пъти до 10 дни, Те за утре не могат да познаят, какво остава за 10ти август.

# 399
  • София
И ние сме в Созопол, за съжаление сезонът е слабичък наистина. Като изключим уикенда. Плажуваме на Бамбу бийч, по 8 лв са шезлонги и чадъри. Днес искахме да бъдем на Верано, но... когато отидохме ни заявиха, че чадърите с барбароните били резервирани и да сме почакали 15 мин. Ако никой не дойдел, можело да седнем, но минималната консумация на чадър била 50 лв. 🤔Ами ей затова ще е празно, с такива изявления няма как да е друго. Отидохме след това на Акулския плаж, по 5 лв са чадърите и шезлонгите. Хапнахме обедно меню на плажа ок. 5 лв е. Една вечер бяхме в Шатрите, ужасссс, нито обслужване, нито храна - сурови шишчета, лоши зеленчуци на грил, само салатите ставаха. Тази вечер ще пробваме Баракуда, след като миналата вечер ни отказаха да ни резервират маса. Ще им дадем втори шанс. Иначе си ходим традиционно на бистро Рибари, там винаги всичко е отлично.

# 400

И ние бяхме в Грийн Лайф през август 2016 и нещата бяха ок. Бяхме за втори път през 2018 - нищо общо! Писала съм вече подробно по-напред, а може и да е било в темата "На море в България", не ми се пише отново.

# 401
Ние се върнахме преди 2 седмици от Созопол и изобщо не беше празно, напротив. Целият плаж на Каваците беше пълен, както свободната зона, така и платената. Плажните заведения бяха винаги пълни с хора, събота и неделя приятели дойдоха да направим един плаж заедно и 15 мин. обикаляха, за да намерят свободно място по платените паркинги. Влакчетата също бяха винаги препълнени, единият делничен ден се опитахме да се качим, за да се зарадват децата на "атракцията", но руснаците качването го взеха за борба в свободен стил и накрая се разположиха на широко като крале по седалките, изчакахме второто и тъй като се събрахме предимно българи успяхме да се качим мирно и културно без ексцесии, но старият град беше претъпкан и гледахме да се приберем по-бързо, тъй като всеки минава като танк и не гледа има ли деца наоколо или не. Та, наистина не знам как на пълен плаж и град в средата на юли, може да се каже слаб сезон.

# 402
  • София
Събота и неделя наистина е фул, но през седмицата е мъртвило и на платената и неплатената зона. До Харманите има някакви забавления за деца, покрити, но не закрити, но не вярвам времето да стане толкова лошо. Днес беше облачно до обяд, после леко преваля и в момента няма и помен от лошо време

# 403
Уикенда е логично да е пълно, затова оставихме разходка в стария град за през седмицата с надеждата да е спокойно, но пак беше пренаселено. На плажа през седмицата също нямаше свободно място. Това е супер за местните и бизнеса, разбира се, но не разбирам защо трябва така профилактично да си се оплакват. На връщане се прибрахме с такси и нарочно питахме как намира сезона и познайте какъв беше отговорът.

# 404
И на мен Созопол ми се стори препълнен. Пристигнахме в неделен ден вечерта и си тръгнахме в съботен ден сутринта, т.е. бяхме там само в делнични дни. Бяхме отседнали в Буджака. Влакче за центъра беше невъзможно да ползваме, минаваше покрай нас пълно. Ходихме пеш до Стария Созопол. За мен беше гмеш. Спомних си защо при последната почивка в Созопол си обещах 'никога повече почивка в град'. По тесните тротоари от Буджака все някой те бута, настъпва... В старата част, около крепостната стена ми се стори като манифестация. Свободни шезлонги по 30 лева комплекта на Бамбу бийч в 10:30 вече нямаше. На Каваци в района на Смут(к)и бар (?) (не запомних името явно) имаше доста свободни места, но ние пристигнахме на плажа към 18 ч. На Дюни се намираха свободни шезлонги около обяд. На шофьорския плаж имаше немалко плажуващи, но плажната ивица там действително е много дълга.

Общи условия

Активация на акаунт