"Февруари още е далече, но ще гушнем мъничко човече " 2019

• 35 923
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Benelux / Varna
Момичета, нали имаше сред нас такива с терапия с фраксипарин?
Днес бях на консултация с хематолог относно генотип 4G/ 4G.
Мислех, че ще ми изпише фраксипарин терапия или аспирин, но тя ме изненада с друго лекарство - Innohep 0.45 mg. Чували ли сте го, хепарин е? Уж каза, че било просто друга марка и било по-безопасно, но се притеснявам. Четох в белгийския форум масово са на Фраксипарина,  защо реши това незнам, колкото да ме вкара в притеснения сега и чуденки.

# 646
Момичета за горещите по морета и плажове имам запитване, пък и моята АГ ми каза много да се пазя от слънце, защото излизали петна и много много трудно се заличавали. Вие какво ще кажете по въпроса
Аз се мажа с фактор 30 или 50, супер бяла съм, никога петна не съм имала. Ако ходиш на плаж под чадър няма да изгориш и времевия диапазон съобразяваш естествено.

# 647
  • София
И аз бях днес на преглед, всичко изглежда добре, резултатите от БХС също и ми каза лекарката, че с такъв нисък риск няма смисъл от повече тестове. На ехо-то също е наред, има си носна костица и НТ е както трябва.
Както бях писала ме тревожеше (все нещо трябва да има нали No Mouth) ТСХ високо, изписа ми частната АГ лекарство, защото и ние отиваме след няколко дни на море и също така пуснах в още една лаборатория изследване на този хормон и освен това токсоплазмоза и каквото още прецени лекарката от тези, които не минават по ЗК. Та се успокоих, че вчера бях много Smirk.
А и също ми каза, че 99% ще е момиченце пак Ribbon

# 648
Patita браво за хубавите новини. И момиченце ♥
Geri аз съм бяла с лунички и си имам петна по кожата. На крака имам едно от 7-8години от печене с олио само. На лицето едно съвсем малко като луничка е от един месец в Италия миналото лято с на сестра ми идеите за плаж на обяд.
Страх ме е от петна. Тук се мажа с фактор 20. За море имам Ла рош с фактор 50анти петна специално. Ние на море ще ходим и чак септември, та се надявам да е по-слабо слънцето.
Пази се мажи се, шапка и така.

# 649
Мислех, че ще ми изпише фраксипарин терапия или аспирин, но тя ме изненада с друго лекарство - Innohep 0.45 mg. Чували ли сте го, хепарин е? Уж каза, че било просто друга марка и било по-безопасно, но се притеснявам. Четох в белгийския форум масово са на Фраксипарина,  защо реши това незнам, колкото да ме вкара в притеснения сега и чуденки.
Аз съм на нхм, но слагам Клексан. В Турция него изписват, явно всеки доктор работи с различен препарат. Ти на каква доза си?
Има момичета, които се оплакват от фраксипарин и минават на алтернативни нхм. Не се притеснявай излишно Simple Smile

# 650
Аз съм на нхм, но слагам Клексан. В Турция него изписват, явно всеки доктор работи с различен препарат. Ти на каква доза си?
Има момичета, които се оплакват от фраксипарин и минават на алтернативни нхм. Не се притеснявай излишно Simple Smile
По повод на клексана,  вече 2 пъти ми се случва да не намирам в нито 1 от аптеките в центъра  (София ), клексан и да ми се налага да купувам фраксипирин.
Обясненията на фармацевтите бяха, няма  по складовете от много време.
Вие имате ли такъв проблем?

# 651
Мъжът ми ходи до Одрин да ми купува. Срещам трудност в намирането на клексан от 0.6 попринцип. Добре че още не съм опряла до него.
Колко струва Клексан 0.4 тук?
Последния го взехме на 5.20 лв бройката, а предния го взех от Истанбул и беше на 4 лв.

# 652
Geri аз съм бяла с лунички и си имам петна по кожата. На крака имам едно от 7-8години от печене с олио само. На лицето едно съвсем малко като луничка е от един месец в Италия миналото лято с на сестра ми идеите за плаж на обяд.
Страх ме е от петна. Тук се мажа с фактор 20. За море имам Ла рош с фактор 50анти петна специално. Ние на море ще ходим и чак септември, та се надявам да е по-слабо слънцето.

Ние заминаваме в понеделник, и се притеснявам от тези петна, аз мислех обикновен фактор 50 да ползвам, дали ще ми свърши работа или да си търся този, който ти казваш.

# 653
Patita, честито за хубавите новини и за пола! Това с прегледите на по 1 месец вече е много неприятно. И аз като помисля и пфф... А какво точно означава доплер, че не съм наясно?

# 654
Оффф като ви слушам как говорите за море ми става едно тъжно 😁 тук във Варна всеки ден вали и плажа ми е мираж...
Да попитам две неща
1 ви има ли тук сред вас забременяла с ПКЯ ?
2 имала ли е някоя от вас гастрит преди ?

# 655
Оффф като ви слушам как говорите за море ми става едно тъжно 😁 тук във Варна всеки ден вали и плажа ми е мираж...
Да попитам две неща
1 ви има ли тук сред вас забременяла с ПКЯ ?
2 имала ли е някоя от вас гастрит преди ?
И аз съм във Варна, но ще мръднем малко по-надолу по Черноморието. Да видим как ще е там. Но и кофти да е времето, поне ще си почина малко.
А за въпросите ти. По 1я - на мен ми казваха, че имам поликистоза преди да забременея, но не била тежка форма (каквото и точно да значи това). За 2я - аз поне не.

# 656

Ние заминаваме в понеделник, и се притеснявам от тези петна, аз мислех обикновен фактор 50 да ползвам, дали ще ми свърши работа или да си търся този, който ти казваш.

Нямам идея, но си мисля че и обикновен ще свърши работа ако не прекаляваш и не си по обяд на слънце. Просто пази повече лицето. То основно лицето е проблемно.

# 657
С доплер следят кръвотока към бебето.

# 658
  • София
Аз ще ползвам обикновен крем, имам 30 фактор за тялото (имам и 50 за детето, при нужда ще го ползвам, на Ла Рош детския) и 50 фактор Ла Рош за лицето, казаха ми основно лицето да е добре защитено, защото там излизали тези петна. Аз с първото даже не се престраших да отида на море, ама сега вече не се шашкам толкова.

# 659
На мен ми казаха и за тялото, мен ме е много шубе, но много бременни жени ходят на море и затова реших и аз да проява малко смелост.

Общи условия

Активация на акаунт