91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов"- тема 3

• 83 868
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Имам въпрос относно предстоящия изпит за Leistungsklasse и ще бъда благодарна, ако някой ми даде малко информация. Какви са точно компонентите на този изпит и има ли готови материали за подготовка, примерно в някоя книжка или друга форма? Благодаря предварително

# 661
Доколкото си спомням на изпита има текст с празни места за попълване и съчинение. Материали няма издадени, защото немците правят тестовете година за година. Има разни книжки, но те са си авторски и нямат много общо с изпита. Общо взето, ако не е упражняван текста с празни места, е трудно и дори бих казала е въпрос не само на знания, но и на късмет, защото може да се падне всичко.

# 662
  • София
Люкентекст и есе. Сега може да са го променили.
Няма материали, при добро боравене с езика, не е нужно да си зубрил самия формат. Устният беше описание и анализ на картинка. Понякога и редица картинки, които са история.

# 663
По повод на изпита - известна ли е датата на която ще проведе писменото изпитване, както и как децата трябва да заявят участие

# 664
Доколкото знам на 13 юни ще бъде писменият изпит, а на 16 юни устният. Не знам нищо за заявлението. Те сигурно учителките ще им кажат.

# 665
Устният изпит е на 19 юни

# 666
Доколкото разбрах изпита ще се състои от текст за четене с разбиране и между 4 и 6 въпроса към него с отворен отговор. Есето също е свързано по някакъв начин с текста за четене с разбиране. Има и текст с 32 празни места за попълване за 20 мин.

# 667
Днес са им раздали информация за отдела и бланка за попълване, с която се отива на изпита

# 668
Кога ще е деня на отворените врати тази година? Предварително благодаря!

# 669
  • На планетата Земя
Наистина Денят на отворените врати е много полезен. На дъщеря ми много й хареса!

Минали години е провеждан на 10.6, 11.6, 13.6. Ако тази година организират, предполагам, че ще го направят съботата след двата изпита.

Още няма обявена дата за отворените врати.

Може да следите FB страницата на ученическия съвет:

https://www.facebook.com/pg/US.91.NEG/events/?ref=page_internal

# 670
  • столицата
Предните години беше след матурите. Вероятно и тази година ще е така. Ще помоля детето да сигнализира ако  научи датата. Аз лично навремето научих от Русалката 😘 и после фейс бук.

# 671
  • София
Скоро Русалката ще чете само темата,  не защото не е уютно тук и не е приятна комуникацията Grinning, а защото информацията без деца в училището вече няма да е актуална. Много стаж,  много нещо с тая пуста НЕГ..През миналия век като ученик,  през този 9 години като родител.  Знае ли човек,  някой ден може и като баба,  особено ако някои неща се променят.А и има много други русалки тук,  ще доплават до брега и ще дават информация.

# 672
Скоро Русалката ще чете само темата,  не защото не е уютно тук и не е приятна комуникацията Grinning, а защото информацията без деца в училището вече няма да е актуална. Много стаж,  много нещо с тая пуста НЕГ..През миналия век като ученик,  през този 9 години като родител.  Знае ли човек,  някой ден може и като баба,  особено ако някои неща се променят.А и има много други русалки тук,  ще доплават до брега и ще дават информация.
Ще те следваме в друга тема 😊

# 673
  • столицата
Ще те следваме в друга тема 😊

Плътно по следите😁😃
Не можеш толкова лесно да се спасиш.🤣 А и се надявам на някое стихотворение от теб и при завършването на нашите НЕГ-ърчета.

# 674

Общи условия

Активация на акаунт