Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 5

• 46 459
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, аз пак не съм писала отдавна.
Ходих на ендокринолог. Този път имах късмет с докторката.
Не ми даде лекарства, понеже аз изрично настоях, че не искам. Тя каза, че при моите стойности, мога да си позволя, стига да спазвам режим.
Засега две седмици съм само на месо, риба, яйца и зеленчуци - бели, жълти и зелени на цвят. След това каза, че може и да ми промени режима и да добави още неща.
Много се радвам, че попаднах на лекар, който дава нисковъглехидратен режим.
Защото се бях наслушала на такива, които ти казват, че можеш и бял хляб да ядеш, стига да си пиеш лекарствата.

Аз щях да питам момичетата, които си следят колко въглехидрати приемат на ден, къде следите стойностите на това колко има в кои продукти.
Аз намерих информация на този сайт, надявам се е достоверна. Доста подробна е, има за всякакви храни, което е удобно.
https://www.bb-team.org/hrani

# 676
Някой по- нагоре пита за ендикринологията във ВМА.
Излязоха ми изследванията на много хормони, но има една дебела селяновидна секретарка, която на въпроса ми "А всички изследвания ли остават при вас", (имаше и друго много важно откритие измежду тях от друг специалист) ми се сопна и каза "Ами естествено, че при нас остават" със снизхождение. И сега имам епикриза, в която са нанесени 30 стойности (и кръвна картина и урина се вкл) без референтни стойности.
Трябваше да си грабна папката и да си я "открадна". Ама все пак отивам за болести и бях се притеснила много и те се възползват от това.
Всички лаборатории си публикуват референтните стойности на сайта.Или поне повечето...Виж там.

# 677
WinchesterGirl, аз си въвеждам храната в калкулатор, по-лесно е така, нищо не следя и не пресмятам. Свикнала съм с cronometer.com, но явно е по-сложен, повечето момичета ползват Фитнеспал - мобилно приложение.

# 678
Трябваше да си грабна папката и да си я "открадна". Ама все пак отивам за болести и бях се притеснила много и те се възползват от това.

Камера на телефона нямаш ли?  Simple Smile
Или поне искай да си направиш ксерокопия – дано ти разрешат. Ако не - остава камерата.

# 679

Аз щях да питам момичетата, които си следят колко въглехидрати приемат на ден, къде следите стойностите на това колко има в кои продукти.

Aлтернативно на fitnesspal :
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.marioherzberg. … torial1&hl=en
Лично за мен беше по-интуитивно приложение.
Ако все пак има въпроси по работата с него ще се радвам да споделя опит.

# 680
Благодаря, аз също имам едно приложение, но не се оправям съвсем. Ще разуча и вашите!
Просто открих разлики между приложението и таблиците, които споделих.

# 681
  • София
Како Сийке, имам, но изобщо не ми даде да се добера до папката.
Амур, ще проверя, мерси. Simple Smile

# 682
Браво, Бледолилава! bouquet И ти, като Амур, опровергаваш методите с лекарства! bouquet
За жалост не можах да те видя, че бях на почивка, а през тел. не виждам добре аватарите. Но не се съмнявам, че си много хубава и най-вече здрава! Hug

Елдорадо, инсулин на гладно ти е висок, обаче и триглицеридите също.

# 683
Бледолилава, бравос  Hug
Ето, че въглехидратите в умерени количства са абсолютно безвредни.

# 684
Аз тая вечер наруших режима с бира и разни планирани неща и сега ми е толкова тежко, че място не си намирам. Преди това ми беше обичайно състояние всяка вечер, сега обаче ми се реве. Гневна съм на себе си!

# 685
Здравейте, дами Simple Smile
Да ви се представя набързо.На 40 години 91кг. с хипофункция на щитовидната и хашимото.Като се имат предвид заболяванията ми и това, че имам няколко диабетици в рода си ендото ми пусна кръвна захар и инсулин на гладно.Кръвната захар е 4,7 а инсулина 6,39. Резултатите са добри, но съм потенциално предразположена към ИР и диабет.И ето, че настана време да се вземат радикални мерки и то не само заради килограмите, но и заради здравето.Няма да ми бъде лесно, защото съм тестоман и сладкоман (няма нищо ново под слънцето Grinning  ), но трябва да успея.Направих си профил във фитнес пала, защото искам да следя нещата поне в началото, за да мога да се ориентирам.Целта ми е да държа въглехидратите между 50-70 гр, заради хашимотото.Но имам един въпрос към тези, които ползват проложението.Има няколко графи с макросите, но има въглехидрати и захари.За да си следя въглехидратите събирам стойностите на двете графи или захарите са част от въглехидратите? Чувствам се много тъпо и глупаво, но не ми е ясно Sad  Тия дни много чета и е пълна каша в главата ми, защото се оказва, че общоприетите норми за хранене далеч не са здравословни.Убежденията ми буквално се обърнаха на 180 градуса.
Та от утре е моето ново начало.Изхвърлих много неща от шкафа и хладилника и си напазарувах продукти подходящи за новият ми начин на хранене.Малко ме е страх, че ще ми е много трудно, но като ви чета и се насърчавам с вашите успешни истории.

# 686
Radost,

добре дошла Simple Smile Тук мнозина са минали по пътя, който ти предстои, а тези дни показват впечатляващи резултати Simple Smile Улучила си точната тема!

# 687
Аз тая вечер наруших режима с бира и разни планирани неща и сега ми е толкова тежко, че място не си намирам. Преди това ми беше обичайно състояние всяка вечер, сега обаче ми се реве. Гневна съм на себе си!

Недей да се гневиш. Излишно си образуваш нерви. Всички имаме моменти си угаждаме. Важното е да не е всеки ден като преди.
Аз пък днес бях на разходка в мола и си купих макарон. Само едничко. Гледах преди 2 години клипче и много ми се дояде, ама все не намирах никъде като бях навън и днес реших да пробвам.

# 688
Гери, бирата без мезе, може да си доядеш малко след нея, ноооо малко и дае месо
това нали от личен опит Laughing
Радост, на първа страница в темата за ВМ-НВД трябвада има линк към фейсбук- групата, там пишат Чоколадка и Кемелот, силно ти я препоръчвам

# 689
А, Херцен, чудесна новина. И на мен Кемелот ми е много на сърце. Прекрасно слънце е тя.

Общи условия

Активация на акаунт