За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 66

• 37 626
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, пак ви моля за мнение! Моето бебе /на няма и месец/ има суха кожа на... единия клепач!? Мини участък е, но като люспички чак :/
На контролен преглед е във вторник, или да не чакам дотогава...
P.S. по телцето й е ок, странно защо точно клепачът като участък

Бих ти препоръчала това кремче https://sopharmacy.bg/product/2155/svr-topialyse-palpebral-svr-t … lepachi-15ml.html. но...ако във вторник си на преглед,по-добре изчакай и виж и мнението на лекаря,а може и след като чуеш мнението му тактично да му споменеш,че знаеш това кремче (че не обичат мн да им се бърка човек в назначенията)и да попиташ дали е удачно да го ползваш.

# 91
Аз съм с такъв стерилизатор
https://m.emag.bg/elektricheski-sterilizator-chicco-step-up-6-7- … 0-7/pd/D1JYJBBBM/
Много съм доволна. Побира всичко! Всякакви размери!

# 92
Момичета, пак ви моля за мнение! Моето бебе /на няма и месец/ има суха кожа на... единия клепач!? Мини участък е, но като люспички чак :/

И при моето момиченце беше така-имаше сух участък на клепача.По препоръка на педиатърката не мазах с абсолютно нищо!
Мислех, че е от студа навън, но не беше това. Появяваше се и изчезваше, така отмина само, дори не помня кога.
Ако се разраства, става по - голямо, по-червено и т. н е вече друго.....

# 93
И моя имаше същото но и на двете за доста дълго време.   Мазах с мустела този за суха кожа,  педиатъра каза че е окай ама много дълго време имаше.

# 94
Много ви благодаря, успокоих се, първоначално помислих, че е реакция към нещо от мен. 👍

# 95
  • София
Лелее за два дни колко много сте изписали.
Благодаря за темата.
Връщам се да чета Simple Smile

# 96
  • София
Ако имаш крем за разранени зърна (ланолин), може да го намажеш. Абсолютно безвредно е.

# 97
Следващият рязмер на нашите шишета не е с две дупки, а една по-голяма.
 Бадемови очички, радвам се, че и ти си останала доволна от ортопедичната консултация при д-р Фурлакис.
 За сега бебчето много добре реагира след Ротавирусната ваксина.
Но много настървено си хапе ръцете, опипах венеца, но няма подувания или ръбчета.Ако продължава така ще я заведа на специален "зъболекар", който да я погледне и да ни посъветва нещо.
 Скоро ще правим втора ортопедична консултация заради седалищното прилежание.
 Аз измих едно парченце краставичка и дадох на бебче да го близне няколко пъти - това води ли се за захранване?хихи

# 98
С каква цел я даде тая краставица? От любопитство питам.

# 99
Тези с 1 дупчица са за кърма и вода.

За бибероните на Авент Натурал пиша - не е вярно, че тези с една дупка са за кърма и вода. Както писах по-назад, малкия от раждането си беше на смесено хранене, от 2.5 месец изцяло на АМ и от раждането до 3-4 месец (както писах не помня точно вече) си пиеше млякото с биберон с една дупка.

Моите лакомии не ги искат - не знам дали са същите, но са най-малкия размер, предполагам защото им слагаха отначало една пудра в кърмата, за да я сгъстяват и да предотвратят рефлукса. Забравих и името. Вече не им слагат  такава, но си останаха на медиум дупчицата. АМ не са им давали още, но скоро май ще се наложи, че всеки ден се увеличава грамажа и може и да не издържа скоро с 2 само на кърмене.

# 100
Имаше период, в който Богомил многократно си вреше ръцете в устата. Беше нетърпим. Обясниха ми, че така опознава света. И си беше период. Отмина без да го водя никъде. Чакам зъб да се появи скоро. Не се лигави много , но тика ВСИЧКО в устата си.
Аз краставица дадох точно като започвах захранването. Ей, орева.света. не я.иска и това е. С моркова имах повече успех.
Аз ги давах да си чеше венците, а и да ги охлажда.

# 101
Наистина тикат всичко в устата. Аз днес не съобразих и метнах днес един каталог на Лидл до активната гимнастика. Обърнал се е и го е докопал някак си. Отидох да видя какво шумоли и ми стана много много гадно, че го е налапал, кой знае къде са ги подмятали тези брошури. За щастие пристигнах преди да е изял парче от него...
А когато беше на повивалника успя да ми грабне новия памперс и естествено веднага си го натика в устата Grinning

# 102
  • Плевен
С краставица няма ли да се задави. И аз искам да дам, хем да се опита, хем да се занимава, но ме е страх. Има два зъба и ако отхапе няма ли да се задави?

# 103
Ами  , докато не опиташ няма да разбереш. Ако може да дъвче може да се справи добре. Но те и големи големи деца се давят, така че..
И аз нямам доверие на моя лакомник, че да му дам краставици. Ще я натика цялата в устата си

# 104
Аз питах, защото бебето на Герда е на два месеца ако не се лъжа. Вашите са големи, захранени вече.

Общи условия

Активация на акаунт