За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 66

• 37 617
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Аз нямам стерилизатор. Изварявам си едно единствено шишенце за вода и помпата за кърма всяка вечер. Те това е. Работа за пет минути. Миналия път се само се чудех къде да го завра и тоя път реших да си го спестя.

# 76
  • Варна
И аз изварявах, но при супер варовитата варненска вода се оказа голяма грешка. След няколко изварявания всичко беше побеляло от котлен камък, отврат!

# 77
казвали са ми че не е хубаво това с микровълновата. Благодаря ви много, мисля че ще ми е от полза Simple Smile
Кое точно не е хубавото newsm78 Все пак не приготвяш храна, на шишето му е все тая как е постигната високата температура, нужна за стерилизация.

незнам, така съм чувала и за това мисля да купя от другия

# 78
Тези с 1 дупчица са за кърма и вода.

За бибероните на Авент Натурал пиша - не е вярно, че тези с една дупка са за кърма и вода. Както писах по-назад, малкия от раждането си беше на смесено хранене, от 2.5 месец изцяло на АМ и от раждането до 3-4 месец (както писах не помня точно вече) си пиеше млякото с биберон с една дупка.

# 79
казвали са ми че не е хубаво това с микровълновата. Благодаря ви много, мисля че ще ми е от полза Simple Smile
Кое точно не е хубавото newsm78 Все пак не приготвяш храна, на шишето му е все тая как е постигната високата температура, нужна за стерилизация.

незнам, така съм чувала и за това мисля да купя от другия

Чувала си,че не е хубаво,защото храната,мината през микровълнова,си променя хранителния състав,но за водата,както беше коментирано по-горе,както и за стерилизацията няма проблем,защото няма хранителни в-ва,на които да им се промени състава.

# 80
Стерилизация на пластмасови шишета в микровълнова е ОК, нали?

# 81
незнам мен ме притесняват тези лъчения на самата печка, може всичко да е нареди да няма проблем, но аз бих се чувствала по-спокойна ако не ги вкарвам в микровълновата.

# 82
Стерилизация на пластмасови шишета в микровълнова е ОК, нали?
Абсолютно окей си е. Simple Smile

# 83
  • Варна
Естествено, че е ОК.

# 84
Здравейте, чета ви редовно, но рядко пиша. Откривам полезна информация и споделениият ви опит е безценен.
Днес бебето ни става на 5 месеца. На смесено хранене е. Всъшност беше. Вече почти не иска да суче. То и кърмата ми е доста малко, но пък и не спира. От утре ще започна захранването. Първо с тиква. Мисля аз да приготвям пюретата. Взехме уреда на Авент 4в1. Да видим как ще е. Ако приготвям малко по-големи количества и да замразявам във фризера дали ще е лошо? Идеята ми е да приготвя например 4 порции - 1 да дам същият ден, втората да оставя в хлаилника за следващият ден и 2 да замразя за ден когато няма да имам време. Взела съм контейнерчета за храна на Авент. Стават за замразяване и затопляне.
По въпроса с водата - давам минерална, подходяща за бебета, затоплям с уред за затопляне. Микровълнова ползвам само за стерилизация. Продължавам да стерилизирам, защото тук(живеем на остров) няма сладка вода. Използва се уж пречистена и обезсолена морска, но си е соленичка.

# 85
Няма лошо да си замразяваш приготвеното, после ще ти е много лесно с опциите размразяване и притопляне.

# 86
  • Плевен
Няма проблем да се замръзява. Може и за повече време. Някои казват до месец, че не е проблем да стои замръзено пюрети, други до 2-3 седмици. Другия вариант, който аз ползвам основно е горещо пюре в топли бурканчета, затварям и обръщам надолу за около половин час да вакуумират. После в хладилника за до 5-6 дена.

# 87
Аз четах някаде че не е хубаво да са замразява защото са се убивали голяма част от витамините в пюрето. Rolling Eyes

# 88
По въпроса със стерилизацията. Не ползвам такъв. Сметнах че нямам нужда от още един уред, на който да му търся място в и без това малката ми кухничка. Избрах варианта с торбички за стерилизирам в микровълновата.

https://www.baby.bg/munchkin-torbichki-za-sterilizatsia-v-mikrov … nova-6-broya.html

Някакви подобни са.

....и не стерилизирам шишетата след  всяко ядене и всеки ден още от както децата станаха на един месец, когато се сетя... Може и един път в седмицата да е.   Нито имам време нито виждам смисъл... Децата ми са здрави. Ползвам 4 шишета на Медела общо за двамата и два биберона Калма. Вечер накисвам във вряла вода, понякога слагам сода и оцет. Мия след всяко ядене (кърмя основно и дохранвам един, до два пъти на ден). Имам две стъклени шишета на Авент 120 и 200. Засега ползвам само малкото и то за вода, която все още плюят. Затова и не вадя другото шише. Имам и едно на Нук а каучуков биберон - изключително рядко сме го ползвали, основно когато бяха малки и не им стигаше силата да засучат или да пият от Калма-та.

# 89
Момичета, пак ви моля за мнение! Моето бебе /на няма и месец/ има суха кожа на... единия клепач!? Мини участък е, но като люспички чак :/
На контролен преглед е във вторник, или да не чакам дотогава...
P.S. по телцето й е ок, странно защо точно клепачът като участък

Общи условия

Активация на акаунт