За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 66

• 38 225
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Предстои ми пътуване и искам да стерилизирам няколко бурканчета с манджа. Колко време се варят? И после колко време издържат в хладилник? Ако не дръпне капачката, пак ли се варят или отиват фира? А в бурканчета от детски пюрета може ли да стане номерът?

# 571
Имаме комбинирана количка. Кога най-рано мога и кога е най-добре да се вдигне нивото до полуседнало/седнало положение?

# 572
  • София
Когато детето е готово. Аз лично го слагах полуседнал след 5м, седнал след 6.

# 573
Имаме комбинирана количка. Кога най-рано мога и кога е най-добре да се вдигне нивото до полуседнало/седнало положение?
Аз в шезлонг съм го слагала на полуседнало още от 4 месец,но за количката използвах кош за новородени до 6+ месеца,но предполагам,че ако е подобен наклона не би трябвало да има проблем и там да го държиш така. За седнало-след 6ти месец.
Аз да попитам-първо месо или първо глутен въвеждате и месото как се въвежда,в смисъл взимате концентрат и добавяте към зеленчуковото пюре по малко или ? И в какъв ред се въвеждат месата?

# 574
Може да се започне с пилешко, пуешко, заешко, евентуално агнешко. По-нататък свинско, телешко, дроб, ако смятате да давате.
А на някое бебе да му е излезнала бенка сега, т.е. не по рождение? Онзи ден открих една на бебо, не че е кой знае какво, но се зачудих, не съм го оставяла много на слънце...

# 575
  • София
Аз днес дадох месо, 1 супена лъжица в зеленчуковото пюре. Беба е на 7,5 месеца. Глутен още не съм въвела, вероятно ще го направя към 9 месец. Започнах със заешко, защото такова намерих домашно. Иначе ще дам и пилешко и ако намеря и пуешко. Риба и телешко по натам, свинско накрая. За агнешкото не съм чела кога се дава. До края на този 7 ми месец мисля да въведа месо и жълтък.  През 8 ми извара и сирене. 9 ти глутен, 10 ти кисело мляко. По- натам не съм го мислила.

Слагам полулегнала от 5++. И сега го предпочита, пред седнала. Но тя още не си държи кръста стабилно.

# 576
Тия дни и аз открих бенчица. Нормално е, появяват се.

# 577
  • София
А на някое бебе да му е излезнала бенка сега, т.е. не по рождение? Онзи ден открих една на бебо, не че е кой знае какво, но се зачудих, не съм го оставяла много на слънце...
Щерката се роди с една. На синът ми започнаха да му излизат по-късно.

# 578
Здравейте,
Преди години съм писала с темата като имах въпроси с каката... сега имаме и  бебе на 4 месеца. Та бебето прихвана от каката вирус с сополи ... по телефона педиатъра изписа калциев глюконат и Вит с. Но от вчера не виждам подобрение. Утре сутрин ако положението е същото ще ги водя на лекар, защото според мен и каката още не е читава. Въпроса ми е според вас мога ли да дам коластра на бебето в частност биозин кидс ... бебето е на АМ. Не е кърмено

# 579
Здравейте,
Преди години съм писала с темата като имах въпроси с каката... сега имаме и  бебе на 4 месеца. Та бебето прихвана от каката вирус с сополи ... по телефона педиатъра изписа калциев глюконат и Вит с. Но от вчера не виждам подобрение. Утре сутрин ако положението е същото ще ги водя на лекар, защото според мен и каката още не е читава. Въпроса ми е според вас мога ли да дам коластра на бебето в частност биозин кидс ... бебето е на АМ. Не е кърмено

Дори и да дадеш коластра,до утре няма да има някаква сериозна разлика,затова според мен,ако така или иначе си решила да ги заведеш утре на лекар,изчакай с даването на нещо по-различно от назначеното. А ако така или иначе си решила да даваш нещо,то тогава бих ти препоръчала това:
https://apteka.framar.bg/30035652/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%84%D0%B0 … -60-%D0%BC%D0%BB-
Поне е 100%коластра и ги няма другите добавки,все пак бебчето е на 4 месеца. И другото е да почистваш честичко нослето с морска вода-има спрейове,които са си бебешки и са с мн слаба струя.

# 580
  • Варна
агнешкото изобщо не е сред първите меса, много е тежко, трудносмилаемо. За начало - пуешко, заешко, пилешко. После риба, свинско, телешко, агнешкото е накрая.

# 581
  • София
Здравейте,

Аз съм давала когато беше на 3 м. Заведи ги за твое успокоение на лекар. Иначе може физиологичен разтвор в носа, осцилококцинум, витамин с.

# 582
Аз чистя без физиологичен, защото са много течни засега... за осцилококцинум как се дава на толкова малко бебе и по колко

# 583
  • София
Аз чистя без физиологичен, защото са много течни засега... за осцилококцинум как се дава на толкова малко бебе и по колко

Може да сложиш физиологичен, за да промие секрета. Първият път ми казаха по полових тубичка, на второто разболяване по цяла.

# 584
  • София
Аз дадох пуешко, пилешко, заешко, телешко, риба в този ред. За свинско и агнешко ще изчакам да мине годинката, че и след това.

Общи условия

Активация на акаунт