За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 66

• 37 950
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Аз съм много доволна от Инфакол коластра, но на нас ни беше изписано по схема с ударна доза в началото. Осцилококцинум не върши никаква работа при нас.
За месата...аз също дадох първо пуешко, пилешко и след това заешко и телешко.

# 586
Някой запознат ли е дали месото в тази месарница са от достоверен източник, т.е. дали са близо до био поне, за да стават за приготвяне на храна за бебе? Слагам линка в скрит текст.

Скрит текст:

# 587
Бебето е с вирусна инфекция. На 5++м. В четвъртък започна хрема и през нощта температура. В петък го прегледаха в спешното и казаха да продължавам с парацетамол при нужда и промивки на нослето с ФР. Вчера беше малко по-добре. Капризен и хремав, но без температура почти през целия ден. Игра. Върна се към нормалните количества мляко. Днес хремата е доста гъста. Няколко пъти измерих 37 градуса под мишницата. Кашля. Пак го прегледаха в спешното и казаха да продължавам както до сега. Днес обаче спи почти през целият ден. Буди се. Хапва и скоро пак заспива. Следобед не е имал температура. Предполагам е нормално като е болен да е по-сънлив, но разликата между вчера и днес ме притеснява. Как се държат вашите бебета когато са били болни?

Миналата седмица му слагаха ваксина за менингит Б - Бексеро. Дали може това да усложнява сега състоянието му?
Сега като се събуди вдигна пак температура 38,4. Дадох парацетамол. Хапна малко и пак заспа.

# 588
  • UK
teo_p не ти ли казаха колко дена след ваксината може да има Т и неразположение детето. За тази ваксина специално предупреждават да се дава парацетамол няколко дни след поставянето.
И двете ми деца спят доста когато са болни, особено малката.

# 589
teo_p не ти ли казаха колко дена след ваксината може да има Т и неразположение детето. За тази ваксина специално предупреждават да се дава парацетамол няколко дни след поставянето.
И двете ми деца спят доста когато са болни, особено малката.
Ваксината беше миналата седмица на 18.07.2018. През нощта и още 2 дена имаше температура. Миналата неделя вече беше ок.  Сега се разболя от четвъртък.

# 590
  • Плевен
За мен това не е адекватно лечение. Щом кашля трябва да има някакво сиропче, капки за нос, защото очевидно секретите се стичат назад. Ако е вируса, който имахме ние е доста упорит.

# 591
За мен това не е адекватно лечение. Щом кашля трябва да има някакво сиропче, капки за нос, защото очевидно секретите се стичат назад. Ако е вируса, който имахме ние е доста упорит.
Два пъти го водих на лекар в спешното. Утре сутринта имаме час при личният му лекар.
От снощи и ние с мм сме болни. Хрема и гърло. Без температура. Явно си е вирус. Но както ме боли мен гърлото не мога да си представя на това бебенце какво му е.

# 592
Момичета, купих си тенджера под налягане, но се страхувам да работя с нея. Още стои в опаковката. Купих я , за да тренирам, докато дойде време да варя месо на бебчето.

# 593
А този препарат като съдържа коластра от крава може ли да се дава на 5 месечно бебе, което не е напълно захранено?
Коластрата няма нищо общо със захранването. Единственото,което може да те притеснява е алергия към белтъка на кр.мляко. От поста ти останах с впечатлението,че бебчето е на АМ и ако давайки АМ не си имала изразена алергия,то тогава няма проблем да я даваш. Ако пък има установена алергия,то тогава повечето млечни продукти са проблем. Ако пък не съм те разбрала правилно и все още кърмиш,даването на коластра е абсолютно излишно-ти с кърмата му подсилваш имунната с-ма.
Въпреки всичко не съм лекар и аз лично на толкова малко бебе не бих дала нещо без да съм си направила една консултация с педиатъра.

# 594
Месото за захранване как го приготвяте?

# 595
Момичета, купих си тенджера под налягане, но се страхувам да работя с нея. Още стои в опаковката. Купих я , за да тренирам, докато дойде време да варя месо на бебчето.
Герда няма нищо страшно в тенджерата. Важното правило, което трябва да спазваш е - винаги да препенваш месото за да не запуши някоя дюза.
За мен месото в такава тенджера е сварено много по-хубаво (сякаш е по-крехко) и за много по-малко време.

# 596
  • София
Не съм използвала тенджера под налягане, а обикновена. Сварих месото, минах през месомелачка, пасирах и съхраних във фризер в пликчета за съхранение на кърма.

# 597
Нашият бебо пък си спи от 21:30-23:00,според зависи кога е приспан до към 8:00-9:00.Сега е на 5+++,а е така от средата на вторият.Преди това се будеше по веднъж към три, но от както му спряха коликите престана.Първоначално беше само на кърма(изцедена),а сега на ден,два замествам някое хранене с АМ.Като си яде на около три часа по 120-180мл.
Така и не се научи да се храни само от гърда.Първият месец цокаше по пет мин.,започваше да се пъчи и да се върти и го дохранвах с шише.Накрая ми омръзна едно хранене да продължава по един час и започнах само изцедено да му давам.
До преди две седмици след лягане вечер и нашият се будеше от два до пет пъти вечер,но и това му премина.Давам му шишето да се наяде,когато е готов го изплюва и му слагам бибата.Държа го малко на ръце,но седнала и го оставям до мен на спалнята.След около половин час съм сигурна,че е заспал дълбоко и го местя.Откакто го правя ,не се е събудил и веднъж.

# 598
Аз тенджера под налягане не вкарвам в къщата си. Толкова ме е страх от нея...
Но иначе варя месото, минавам го през блендер, форми за лед и във фризера.

# 599
  • Варна
сиропи за кашлица на малки бебета не се изписват, защото те не могат да отхрачват. Кашля сигурно от секретите, но тая повторна температура след спад не е за пренебрегване. На моя син му се е случвало и е минавало без аб, но за малко бебе... Утре сутрин пуснете едни кръвни ако трябва, да не се е усложнило.

Общи условия

Активация на акаунт