Нашите кухни - 75

• 89 688
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте! Колко см е минимума между горния и долния ред шкафове? Аз искам да е 40 см, но ме убеждават, че няма да е удобно. Моля за мнения.

По- назад бяха пуснали тези картинки. Много помагат!

# 256
Ами общо-взето така излиза в конкретния случай - липса на информираност и дори пренебрежение по отношение на детайлите (от страна на клиента). Затова да се хвърлят така безпочвено обвинения за лошо качество и несбъднати очаквания при тези изначални условия е меко-казано несериозно.

Скрит текст:
Взимам отношение по темата, защото аз пък съм един от многото МНОГО доволни клиенти на "Диалог", а за Маноела Бангеева (ако става дума за нея), която проектира и моята кухня, мога да напиша само положителни неща. Защото проектът беше много професионално изготвен (и то в няколко варианта) изцяло съобразен с наличното пространство и с моите изрични изисквания. Защото момичето в продължение на седмици по всяко време беше на линия за консултация по телефона и отговаряше спокойно и адекватно на всевъзможни нововъзникнали въпроси от моя страна (от това откъде да минава преходната лайстна по пода при два вида настилка до това колко точно броя плочки за гръб трябва да си купя в резерв, ако размерът им е еди какъв си - все неща, които въобще не й влизат в задълженията) и защото точно тя успя да предложи нестандартно, но отлично решение на един нерешим проблем, който за малко да попречи да имам така мечтаната кухня "Диалог" в дома си. Та сега, в резултат на цялостното ми "потребителско изживяване" (модерно казано) с фирмата от първото попадане в сайта им до подписването на приемо-предавателния протокол за монтираната вече кухня, не мога да им напиша дори половин минус - аз съм абсолютен фен на "Диалог" и ако мога, дай Боже, все така да си го позволявам и занапред, няма сила на света, която да ме накара да поръчам кухня от друго място.

А на всички, на които този избор тепърва им предстои, мога да кажа едно - напишете си домашното, преди да поръчвате откъдето и каквото и да било. Не разчитайте на късмета си, едно малко предварително проучване кой как работи никога не е излишно, особено пък щом човек иска всичко да му се получи така, както го иска. А, и все пак четете си документацията - нали затова ви я дават, за да няма недоразумения после и всяка от страните да си знае предварително точно какво се очаква от нея. Wink

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 13:18 от Madeleine

# 257
аз знам че стандартна височина от плота до шкафовете е 59-60, даже аз ще го правя 63. Това 38 по тези картинки ми е малко захлупено. Аз съм висок 1.70, горните шкафове ще ми почват от гърдите

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 13:48 от intercooler

# 258
60 см е по стандарт разстоянието между плота и горните шкафове, вече по индивидуален размер може да се направи и повече. За по-малко не съм много сигурна, дори не мисля, че ще е удобно за ползване.

# 259
  • Раковски
Тук е прието разстоянието да е 60см заради гърбовете които се използат и заради нужната височина за газови котлони. Дефакто ако няма газови котлони няма нужда да е 60см а може и по-малко, в нас е 55 см. При 40 см или плота трябва да е по-широк или горните по-тесни, че мястото за работа намалява.

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 15:24 от shadowman

# 260
Ами общо-взето така излиза в конкретния случай - липса на информираност и дори пренебрежение по отношение на детайлите (от страна на клиента). Затова да се хвърлят така безпочвено обвинения за лошо качество и несбъднати очаквания при тези изначални условия е меко-казано несериозно.

Скрит текст:
Взимам отношение по темата, защото аз пък съм един от многото МНОГО доволни клиенти на "Диалог", а за Маноела Бангеева (ако става дума за нея), която проектира и моята кухня, мога да напиша само положителни неща. Защото проектът беше много професионално изготвен (и то в няколко варианта) изцяло съобразен с наличното пространство и с моите изрични изисквания. Защото момичето в продължение на седмици по всяко време беше на линия за консултация по телефона и отговаряше спокойно и адекватно на всевъзможни нововъзникнали въпроси от моя страна (от това откъде да минава преходната лайстна по пода при два вида настилка до това колко точно броя плочки за гръб трябва да си купя в резерв, ако размерът им е еди какъв си - все неща, които въобще не й влизат в задълженията) и защото точно тя успя да предложи нестандартно, но отлично решение на един нерешим проблем, който за малко да попречи да имам така мечтаната кухня "Диалог" в дома си. Та сега, в резултат на цялостното ми "потребителско изживяване" (модерно казано) с фирмата от първото попадане в сайта им до подписването на приемо-предавателния протокол за монтираната вече кухня, не мога да им напиша дори половин минус - аз съм абсолютен фен на "Диалог" и ако мога, дай Боже, все така да си го позволявам и занапред, няма сила на света, която да ме накара да поръчам кухня от друго място.

А на всички, на които този избор тепърва им предстои, мога да кажа едно - напишете си домашното, преди да поръчвате откъдето и каквото и да било. Не разчитайте на късмета си, едно малко предварително проучване кой как работи никога не е излишно, особено пък щом човек иска всичко да му се получи така, както го иска. А, и все пак четете си документацията - нали затова ви я дават, за да няма недоразумения после и всяка от страните да си знае предварително точно какво се очаква от нея. Wink
Мога само да кажа, че първо ми бе даден един вариант от така прехвалената Маноела, който ми се представи като явно единствено възможен при моите размери Sad                                                                      освен това както вече казах документацията не беше от читави чертежи с всички размери ползвайки един репер, а някакви си скици .... Ааа да, беше ми обяснено, че стандарта от 60 см , който се обсъжда по- горе включва и дебелината на плота:angry:
Тоест аз нищо не разбирам
Ползвала съм Диалог преди години, но облужването им е много назад от това, което беше.
Това, което обаче по никакъв начин не мога да приема е спестяването на информация и липсата на коректни отношения с клиента ... в крайна сметка не всички разбираме от детайлите и затова отиваме при уж специалистите.

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 19:50 от radostche_plovdiv

# 261
Здравейте, на нас също ни предстои ремонт на кухня и имам горе долу визия за това, което искам. Спряла съм се на тип класичиска кухня и ми харесаха моделите на Мебели Пъчков, които имат база в Дебелт. Моля момичетата от Бургас да препоръчат фирми, които работят по поръчка и размери на клиента, а не с модули, както и ако имат отзиви за горната фирма да ги споделят.

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 20:14 от Yoli85

# 262
Някой беше споменал в предната тема,че вместо силикон между плота и плочките ще слага епоксидна фуга на Мапей.Може ли впечатления и линк към продукта?Как става нанасянето?

# 263
Мога само да кажа, че първо ми бе даден един вариант от така прехвалената Маноела, който ми се представи като явно единствено възможен при моите размери Sad                                                                      освен това както вече казах документацията не беше от читави чертежи с всички размери ползвайки един репер, а някакви си скици .... Ааа да, беше ми обяснено, че стандарта от 60 см , който се обсъжда по- горе включва и дебелината на плота:angry:
Тоест аз нищо не разбирам
Ползвала съм Диалог преди години, но облужването им е много назад от това, което беше.
Това, което обаче по никакъв начин не мога да приема е спестяването на информация и липсата на коректни отношения с клиента ... в крайна сметка не всички разбираме от детайлите и затова отиваме при уж специалистите.

Няма защо да се ядосвате, защото може и да е така. При мен разстоянието от плота до горните шкафчета е 56 см, а самият плот е 4 см, което прави 60 разстоянието от долен ред до горен, а не от плот до горен ред.

Вижте, всеки има право да харесва или да не харесва дадена фирма, майстор, дизайнер и прочие, и всеки има право да даде мнение за него. Вие изказахте Вашето, аз обаче също базирам своето на личен опит и нищо друго, също както не нося отговорност за написаното за ничия друга кухня, освен за моята. Моята кухня я монтираха през април миналата година и чак толкова пък драстично да се е променило обслужването за толкова кратко време към зле, просто не ми се вярва. Затова, когато се изказват толкова крайно негативни мнения, е добре те да бъдат подплатени с конкретни доводи, защото хората се интересуват "защо?". Снимайте кухнята, покажете я. Аз моята вече многократно съм я показвала тук, също многократно съм изказвала конкретните си доводи, подплатени с факти в подкрепа на моето лично положително мнение. Покажете сега Вие, в подкрепа на Вашето негатовно мнение, какви са тия непрежалими бленди, които отнемат чак толкова много шкафно място, лошото качество на проекта, на изпълнението, на монтажа. И такива неща вече сме виждали в тук неведнъж, и много хубави и с право похвалени неща сме виждали... и всеки, който е чел и чете, е направил извод за себе си на база не само твърдения, но и видяно.

По повод размерите искам само да добавя, че при подписването на договора аз получих техническа спецификация от 30!! страници с включени подробно изброени един по един с размери всички компоненти на кухнята, електроуредите, мивки и аксесоари с размери и инструкции за вграждане, копие на всички подробни чертежи с размери от човека, който дойде да вземе размери на място и черта на ръка, по тях подробно разчертан на специализиран софтуер план на кухнята от всички възможни страни и ъгли с точни размери, препоръки и схема за наместването на ВиК и Ел. схемите в помещението така, че всичко да си дойде на мястото и 3D визуализация на кухнята от няколко различни ъгъла... и сигурно пропускам още нещо. Всичко това извън официалната оферта. Спестяване на информация и некоректно отношение - съжалявам, аз такова нещо от тях не съм видяла, за Вас не знам.  Но силно се съмнявам само на мен са ми ги връчили тия 30 страници - ако е така, направо се чувствам много специална. Simple Smile

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 14:47 от Madeleine

# 264
Искам да кажа нещо относно височината на горния ред шкафове. В работата съм с много нисък ред, 54 см над плота на мивката и буквално ако реша да мия плочките си удрям главата, защото още 18-20 см стърчат нагоре. Всеки път е така.
Ако сте решили да си придобиете с 20 см повече място за горния ред за сметка на неудобството, помислете пак. Аз съм 163 см висока и в горните редове ще имам само в един чаши, които ползвам, а другите шкафове ще са пълни с рядко използваеми неща, като примерно разни декоративни вази, костния порцелан, който ще ползваме само за специални гости. Wink

Аз не робувам на стандарти. Примерно в София в квартирата направих горния шкаф да започва от 70см. И майстора каза, че до 75 см е ефективен аспиратора.

Аз когато си направя, горните чекмеджета бих ги пуснала 35-40. А долните ще са и по-дълбоки и по-високи от стандарта-92-95 см височина. Имам изкривяване на гърба и не ми е полезно да се навеждам.

Искам да ви питам как може да се разделят зоните в кухнята? Гледах някъде по нета с декоративен тапет и много картини имаше пример. Ще стои ли красиво според вас ако се сложи една лайсна с лунички, там където започва диванчето или масата? Ако имате идеи давайте насам;)

Също гледах в пинтерест за много ъгли в  кухнята са измислили ъглов шкаф, който просто се слага на ъгъла, без да е нужно гадното застъпване на двата отделни.

Шадоумен, ти правил ли си ъглови шкафове? Гледах че в Ирим имаг такъв.

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 16:25 от Blagoslovena

# 265
И аз като Blagosvena ще питам за ъгловите шкафчета. Чудим се как да стане най - функционалнен кухненския кът, но цялата дневна+кухня е 16,40 кв.м и определено няма място за огромна кухня. При нас остава едно празно ъглово пространство, което строителят е дал между печка и мивка и се чудим как да се усвои най - ефективно.

Та търся мнение на хора, които са си слагали space corner на Блум в кухните и заслужава ли си, защото на пръв поглед изглежда идеално решение, но вече поставено на чертеж пак си остава един неизползваем квадрат, който механизмът просто ще раздели на две неизползваеми части.

# 266
Аз тепърва започвам с планирането и по цял ден гледам идеи. Laughing
Ако пуснете някоя схема или снимки на стаята, мога да гледам и за вас.

lion_queen__, на мен много ми допада space cornerа на Блум (почти всичките им решения всъщност). Какво имаш предвид с неизползваем?

# 267
Два триъгълника остават неизползваеми

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 17:24 от 4efits

# 268
Разстоянието между чекмеджето и съседните шкафове ли?

Ето малко идеи за ъглови шкафове:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 18:05 от Барелина

# 269

Общи условия

Активация на акаунт